Home / Design  / Cele mai importante tendințe de design de interior pentru 2021

Cele mai importante tendințe de design de interior pentru 2021

Designerii de top și experții în decorarea locuințelor cred că tendințele majore pentru designul de interior ale anului 2021 ne vor ajuta să eliminăm vechile energii și să ne bucurăm de o reînnoire binemeritată. Pe măsură ce zilele trec și încă ne petrecem majoritatea timpului acasă, din cauza pandemiei, crearea unui ambient senin și confortabil este și mai importantă. Noi metode de decorare, care să inducă optimism spațiului din jurul nostru pentru a-l transforma într-un adevărat sanctuar, ne sunt oferite de designerii de pe platforma The Editors Company.

 

 

Covoare pentru delimitarea zonelor

 

Din ce în ce mai multă lume este acum atentă la utilizarea covoarelor în locuințe, selectând piese care nu numai că vor adăuga personalitate fiecărui spațiu, dar vor ajuta la delimitarea eficientă a zonelor de locuit.

 

 

„După un an petrecut în cea mai mare parte a timpului acasă, utilizarea covoarelor pentru delimitarea zonelor devine tot mai semnificativă. Este important să stabilim în mod clar limitele diferitelor secțiuni ale interioarelor în care locuim, pentru a menține separată viața personală de cea profesională, în timp ce lucrăm de acasă”, este părerea lui Aaron Chin, fondatorul platformei The Editors Company. Covoarele „zonale” reprezintă una dintre cele mai simple modalități de a adăuga dimensiune casei noastre, iar acest lucru va face ca orice spațiu să fie perceput și să și arate mai confortabil.

 

 

Spații în aer liber

 

Pandemia Covid-19 a influențat toate aspectele vieții noastre, inclusiv modul în care comunicăm și lucrăm, ca să nu mai vorbim despre modul în care ne distrăm și ne conectăm cu cei dragi. Petrecerea timpului în interiorul locuințelor noastre, chiar și pentru mici adunări familiale, a fost una dintre puținele plăceri de care ne-am putut bucura. Norocoșii care dețin un spațiu în aer liber vor fi, cu siguranță, dornici să găsească noi modalități de modernizare a terasei în noul an.

 

 

„Cu regulile de distanțare socială încă în vigoare și cu oamenii mult mai atenți la sănătate, a lua masa acasă este noua normalitate, așa că mulți dintre clienții noștri profită în mod pro-activ de potențialul nefolosit al balcoanelor, teraselor și acoperișului”, spune Chin.

 

 

Fie că alegem să avem ceva verdeață care să o facă mai primitoare sau decorăm cu piese de mobilier șic pentru a crea un cadru frumos pentru întâlniri intime, o mică transformare poate face o mare diferență în îmbunătățirea aspectului general al casei.

 

Tonuri calde de pământ și textile confortabile

 

În timp ce modelele vibrante și culorile strălucitoare vor continua să fie populare printre proprietarii de case care doresc să adauge personalitate și căldură spațiilor lor, utilizarea tonurilor de pământ, a materialelor organice și a textilelor confortabile va domina anul 2021, potrivit lui Chin. „După un 2020 haotic, vom vedea palete de culori neutre, mai liniștitoare, și piese de mobilier cu contururi moi, materiale naturale precum lemnul, piatra și țesăturile, toate fiind elemente care evocă un sentiment de seninătate.”

 

 

Crearea de spații curate și bine definite este, de asemenea, o practică esențială atunci când vine vorba despre designul minimalist. După ce am aruncat obiectele care nu ne mai servesc, mergem mai departe și alegem piesele de mobilier preferate pentru a intra în tendințe. Această mișcare nu numai că ne va elibera locuința, dar ne va aduce rapid și bună dispoziție.

 

 

Mobilier multifuncțional

 

„2021 ne va face să fim mai conștienți de modul în care concepem spațiile private prin aceea că le vom oferi mai multă flexibilitate”, este opinia designerilor de la Wimberly Interiors. „Mobilierul care se adaptează diferitelor situații cu funcționalitate suplimentară pentru a se potrivi luxului, confortului și scopului, cum ar fi un scaun pe care îl putem folosi atât pentru a lua masa, cât și pentru a lucra, va reprezenta o tendință în creștere, întrucât ne regândim cu toții modul în care ne folosim spațiile pentru a munci, a face exerciții, a socializa și a ne relaxa în aceste vremuri de autoizolare.”

 

 

Nu sunteți siguri de unde să începeți? Vă recomandăm să optați pentru sisteme flexibile de depozitare pe perete, care păstrează obiectele personale sau echipamentele de lucru la vedere, afișând în același timp piese de decor valoroase. O canapea extensibilă versatilă, care poate oferi un loc confortabil pentru a răspunde la telefon sau pentru a face față altor sarcini legate de tipul de muncă ce nu necesită un birou, transformată într-un un pat pentru oaspeții veniți în vizită este, de asemenea, o excelentă alegere de mobilier multifuncțional.

 

 

Design axat pe sănătate

 

Dacă am învățat un lucru în ultimul an, în timpul pandemiei, este că sănătatea noastră fizică și mentală are prioritate. Având în vedere că tratamentele care îți asigură o stare fizică și psihică bună la domiciliu continuă să fie o tendință majoră în 2021, fapt care se evidențiază din cererea tot mai mare de aplicații mobile pentru meditație și cursuri de fitness/yoga online, proprietarii de case vor căuta echipamente pentru exerciții fizice care să se potrivească perfect în interior, dar și inspirație pentru cum să le conecteze cu natura.

 

 

„Cu toții dorim să petrecem mai mult timp afară. Aducerea în interioare a senzației de aer liber prin intermediul plantelor de apartament nu este o idee nouă, dar dorința tot mai pregnantă de a vă simți calmi și de a vă îmbunătăți starea de bine converg către această tendință de decorare a casei, care va fi mai mare ca niciodată și nu va dispărea prea curând”, sunt de părere designerii de la Wimberly Interioare.

 

 

Fiind frumoase și plăcute la vedere, plantele de apartament nu ne vor face spațiul de locuit doar mai primitor, ci ne vor oferi și multe beneficii pentru sănătate. Acestea ne pot ajuta la purificarea aerului, ne pot îmbunătăți starea de spirit și chiar ne pot crește productivitatea.

 

Lucrările de artă

 

Pe măsură ce mulți continuă să petreacă multe ore acasă, rolul obiectelor de artă, al materialelor texturate și naturale, precum și al decorurilor botanice pentru pereți va deveni mult mai semnificativ, în mod special în spațiile pe care le utilizăm un timp mai îndelungat – spun designerii de la Wimberly Interiors.

 

 

Adăugarea de noi lucrări de artă și antichități poate da viață casei și poate reprezenta și un mod satisfăcător de a explora și moderniza decorul fără a fi nevoie să ne asumăm angajamente permanente, cum ar fi schimbarea zugrăvelii. În loc să încercăm să copiem aspectul pe care îl vedem în anumite reviste de design de interior, este de preferat să selectăm piese care ne plac și care ne reflectă stilul și gustul personal.

 

 

Sursa: hk.asiatatler.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT