Home / Focus  / Cele mai citite bloguri de amenajări interioare și mobilier

Cele mai citite bloguri de amenajări interioare și mobilier

Din fericire, în epoca în care trăim, informația este un bun al tuturor. Posibilitățile și sursele de inspirație sunt aproape nelimitate – pentru cei care vor să fie la curent cu tendințele din industria mobilei, din design sau decorațiuni interioare. Blogurile și site-urile de inspirație în domeniul creației de mobilier analizează tendințele și sunt foarte utile atât profesioniștilor din domeniu, cât și celor care vor să se ocupe pe cont propriu de amenajarea locuinței.

 

DESPRE DESIGN ÎN LIMBAJ ACCESIBIL

 

Deși sunt scrise într-un limbaj accesibil, blogurile de amenajări interioare și mobilier nu ar trebui să fie ignorate de cei care dețin un business în producția de mobilier pentru că de cele mai multe ori dau tonul în moda amenajărilor interioare, se actualizează foarte des, iar informația circulă repede.

Potrivit unui clasament recent întocmit online de blog.likemoder.com ierarhia arată în felul următor:

Design Milk – sursă de informație extrem de utilă pentru arhitectură, design, mobilier și decorațiuni interioare, modă și tehnologie. Website-ul a câștigat în 2013 premiul A’Design Award. Spre deosebire de majoritatea paginilor similare, Design Milk nu are magazin virtual. Dacă sunteți interesați de obiectele prezentate, sunteți redirecționați către paginile unde găsiți produsele originale.

design-milk-2 design-milk-logo1

 

Design*Sponge – acesta este un blog administrat de Grace Boney, scriitoare din Brooklyn, New York City, Statele Unite. Unul dintre cele mai active și interesante bloguri – este actualizat de cele mai multe ori de 6-8 ori pe zi. New York Times l-a declarat ”esențial pentru tendințele în decorațiuni interioare”. Dacă sunteți pasionați de design, acesta este locul potrivit pentru dumneavoastră.

design-sponge-1 design-sponge-2

 

dezeen-1 dezeen-2

 

Dezeen – este revista online cel mai des citită de arhitecți și designeri. A cunoscut o creștere rapidă, pentru că este actualizată des, are articole despre marile influențe în arhitectură și design și a devenit unul dintre cele mai citite bloguri pe internet.

Designer Pages Media – acesta este un website care pune la dispoziția designerilor cele mai bune instrumente pentru a găsi și intra în legătură cu producători și furnizori. O resursă importantă, cu sute de imagini pentru inspirația designerilor.

arch-daily-1 arch-daily-2

 

ArchDaily – un site extraordinar de util, o resursă cu o rată foarte bună de actualizare – perfectă pentru o comunitate de arhitecți și designeri în permanentă creștere. Aici găsiți cele mai recente informații din arhitectură – proiecte, produse, evenimente, interviuri și concursuri de arhitectură.

 

designer-pages-media designer-pages-media-2

Apartment Therapy – un site interesant, cu un conținut bogat. Și-a propus să ofere cititorilor resursele pentru cele necesare renovării și redecorării apartamentelor. Este website-ul pe care îl consultă obligatoriu toți cei care vor să schimbe decorul în casele lor sau caută tips&tricks pentru o mai bună organizare a spațiilor mici.

 

Houzz – inspirație și idei pentru decorațiuni interioare, piese de mobilier, combinații inedite, etc. Website-ul abundă de informație și fotografii profesionale și oferă și date despre  meșteri locali.

 

houzz-2 houzz-1

 

Inhabitat – unul dintre cele mai cunoscute website-uri dedicate designului futurist.

 

inhabitat-2 inhabitat-1

 

 

 

 

 

 

 

Foarte interesant, se ocupă de arhitectură, tehnologia viitorului, elemente de design futurist, etc. Echipa care se ocupă de administrarea site-ului este formată din tineri cu preocupări diferite, de aici și conținutul dinamic și inovator.

 

freshome-1 freshome-2

Freshome – blogul a devenit deja de ceva timp o autoritate în nișa sa de conținut, fiind actualizat frecvent. Propune articole interesante care sunt deseori diseminate de alte bloguri și website-uri de profil. Freshome este destinația virtuală preferată de cei care sunt pasionați de design, arhitectură, lux, călătorii, lifestyle și creativitate în general, mai ales pentru spațiile de locuit.todd-selby

 

The Selby – un website extraordinar de creativ în domeniul designului. A fost creat de Todd Selby, fotograf, regizor, scriitor și ilustrator.Website-ul a căpătat o influență din ce în ce mai mare – în acest moment are un trafic de aproximativ 100.000 de vizitatori unici pe zi, popularitate care i-a adus și aprecierea companiilor de design care vor să colaboreze cu Todd.

selby-2

Review overview
7 COMMENTS
 • Metallic Soul aprilie 5, 2017

  Eu consider ca diferenta intr-o casa nu o fac doar amenajarile interioare, ci si plusurile aduse la exterior. Sunt si elemente care pot influenta aspectul vizual atat la interior cat si la exterior, precum balustradele, scarile, insa si pardoselile alese. Aici cred ca depinde foarte mult de preferintele proprietarilor. Referitor la cei mai buni writeri din domeniu, eu o citesc pe Adela Parvu.

 • Alexandru mai 4, 2017

  Apreciem natura si o tratam cu respect. De aceea pentru noi lemnul semnifica mai mult decat materie prima. Respectul si aprecierea se reflecta in fiecare moment in care lemnul se afla in mainile noastre. Suntem atenti ce si cum imbinam cand ne referim la productia de mobilier din lemn masiv cu elemente din metal, sticla sau piele – atunci cand este nevoie. Astfel reusim sa obtinem cele mai bune combinatii de lemn-metal, lemn-sticla, lemn-piele si lemn-metal-sticla-piele. Rezultatele sunt obtinute si cu ajutorul dezvoltarii tehnologice de care dispunem si porneste de la debitarea cherestelei, uscare, prelucrari primare pana la prelucrari de inalta precizie cu ajutorul utilajelor robotizate.

  Profesionalismul si respectul cu care tratam lemnul asigura garantia unor produse de calitate si cu o durabilitate crescuta in exploatare.
  Va invitam sa vizitati magazinul nostru online http://mobexfurniture.ro/magazin/

 • Ionela februarie 6, 2018

  Acum vad ca sunt la mode panourile decorative traforate, am gasit pe net acest catalog care pare destul de interesant
  https://kinderwood.eu/Catalog%20panouri%20decorative%20editia%20sweet%20home.pdf

 • Ivan februarie 16, 2018

  Interesant articolul si imagini foarte misto.

 • Snejana august 20, 2018

  Daca vreti o mobila de calitate va sfatuim sa apelati la o fabrica mobila serioasa, dotata cu cele mai performante unelte si avand ani buni de experienta in spate. Cam ca a noastra… Nu este o publicitate gratuita. Portofoliul nostru cuprinde clienti seriosi si pretentiosi. Am rezistat si ne-am facut un nume in piata de profil. Acum incercam doar sa oferim mobila de calitate, la preturi decente. Pentru ca este un domeniu extrem de competitiv, unde poti rezista doar inovand mereu si fiind mereu la curent cu cele mai noi tendinte si metode tehnologice. Vizitează http://www.snejamob.ro

 • Cristina februarie 11, 2019

  Am vazut cateva bloguri si site-uri si de la noi dar majoritatea scriu pentru trafic si articolele despre amenajari interioare stiluri si trenduri nu sunt chiar de actualitate. Totusi imi place blogul Adelei Parvu dar si un site mic descoperit din intamplare incasanoua.ro https://incasanoua.ro

 • Andreea Pop octombrie 23, 2021

  Sunt designer de interior de aproape 4 ani acum. Daca vreti propunerea unui profesionist, de niste siteuri bune si rezonabile in functie de raportul calitate pret pot spune ca eu intotdeauna le recomant clientilor mei ,,Chilipirul zilei”, pot spune eu ca si dupa nume ca puteti da seama ca esti un magazin online de luat in vedere. Eu va pun si linkul la el https://bit.ly/3G8BoOO pt ca il am intodeauna deschis in google 😩

POST A COMMENT