Home / Design  / Ce se va purta în 2019 în materie de mobilier

Ce se va purta în 2019 în materie de mobilier

 

 Așteptați-vă la tot, de la mobilier unicat, realizat manual, până la piese de mobilă colorată.

 

Pasionații de design știu că mobilierul poate construi sau distruge un spațiu, deci alegerea pieselor potrivite este esențială. Pentru a vă ajuta să înțelegeți tendințele în mobilier pentru anul 2019 (și a stabili un plan de decorare pentru începutul anului), iată opiniile designerilor de top și influencer-ilor din industrie.

 

 1. TONURI BLUSH

Blush” este noua culoare neutră. Se asortează cu griurile și culorile naturale într-o paletă calmă și poate fi combinată cu culori îndrăznețe cum ar fi bleumarin, verde crud sau galbenul citrin asemănător chihlimbarului, permițându-i culorii îndrăznețe să fie eroina.”, consideră Rob Robyer, CEO <Interior Define>.

 

 

 1. PATURILE CONFORTABILE

„Paturile vor fi mult mai <materne>. Sunt multe lucruri care se întâmplă în lume și dorim să ne simțim hrăniți și protejați atunci când dormim sau ne relaxăm. O mulțime de tăblii și picioare vor fi tapițate cu textile confortabile, care să se simtă ca o îmbrățișare caldă.”, susține Joy Moyler, designer de interior.

 

 

 1. MODELE GEOMETRICE

„În prezent, suntem inundați de modele geometrice. În viitorul apropiat ne îndepărtăm de repetițiile tribale, îndreptându-ne către formele libere, asimetrice, în stil perfect-imperfect.”, anunță Michel Smith Boyd, designer de interior.

 

 

 1. MATERIALE NATURALE

„Fascinația noastră pentru materialele naturale și texturile vizibile pe care le adăugăm în interioare va continua. Pietrele naturale, cuarțul și chiar terrazzo, folosite în zone de design neașteptate, îmbină luxul și practicul într-un mod care face răsfățul și mai plăcut.”, relatează Michel Smith Boyd, designer de interior.

 

 

 1. FORMELE CURBE

„Mobilierul cu forme rotunde inspirat din anii 1970 va continua să preia controlul. Scaunele cu spătarul rotund sunt o modalitate elegantă de a aduce trendul curb în casa ta.”, consideră Anne Hepfer, designer de interior.

 

 

 1. FOLOSIREA INOVATIVĂ A METALELOR

„Metalele vor fi folosite în moduri mai interesante și vor fi mai populare ca niciodată, dar fără aur roz. Fie că este vorba de aur, aramă sau metale înnegrite, ele pot fi folosite în forme delicate, dantelate sau în piese cu aspect masiv. În mod cert vor fi concepute într-o manieră mai sculpturală ca în trecut. Există un puternic impuls spre arta ca funcție.”, susține Joy Moyler, designer de interior.

 

 

 1. HANDMADE, PIESE PERSONALIZATE

„O tendință pe care o văd în mobilier este mișcarea spre piesele personalizate handmade. Oamenii doresc să știe povestea mobilelor lor, vor să știe cine le-a făcut și ce proces a fost implicat. O companie, precum Fyrn, aduce în actualitate mobilierul realizat manual, piesele sale moderne, artizanale.”, afirmă Joy Cho, fondator și director de creație <Oh Joy!>.

 

 

 1. MICILE DETALII

„Micile detalii din tapițerie au un impact mare asupra designului. Cusăturile pot face diferența. Șnurul decorativ în contrast, cusăturile contrastante și cusăturile cu nasturi decorativi „îngropați”  utilizate individual creează unicitate și o creștere vizibilă a valorii.”, susține Rob Robyer, CEO <Interior Define>.

 

 

 1. PIATRĂ NATURALĂ CU LINII MODERNE

„Îmi place, în prezent, orice lucru din piatră naturală cu o linie modernă. Ador ideea unei mese cu blat din marmură de Calacatta, combinată cu un scaun mai ușor, care să adauge greutatea vizuală într-un spațiu de luat masa. Asigurați-vă un scaun vintage, ușor, de rattan și veți avea o combinație rafinată, dar totuși casual și cool.”, argumentează Justine Macfee, designer de interior.

 

 

 1. ART DECO

„Ne așteptăm ca influența Art Deco să devină mai proeminentă în anul care vine, inspirând atât designul textil, cât și liniile mobilierului. Din punct de vedere al cromaticii, roz rămâne foarte puternic în mobilier. Ținând cont de asta, ne așteptăm la culori care completează nuanțele de blush, precum verde măslină, vișiniu și bleumarin.”, afirmă Meganne Wecker, fondatorul companiei <Cloth & Company>.

 

 

 1. ANTICHITĂȚI

„Designul omniprezent este acum un lucru al trecutului, în timp ce antichitățile sunt un semn interesant pentru viitorul designului. Oamenii doresc ca interioarele lor să aibă suflet, personalitate și să spună o poveste, cu site-uri minunate precum Viyet, Chairish și 1st Dibs în revenire majoră.”, consideră Cece Barfield, designer de interior.

 

 

Sursa: elledecor.com

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT