Home / Design  / Ce planuri de viitor au cele mai importante companii de design durabil din lume

Ce planuri de viitor au cele mai importante companii de design durabil din lume

Dacă am învățat ceva în ultima perioadă este faptul că suntem cu toții mult mai interconectați decât am crezut. Criza COVID-19 ne-a spulberat iluzia de individualism și ne-a dezvăluit dependențele adânc înrădăcinate unul față de celălalt pentru a ne proteja comunitățile. Aceeași idee este valabilă și în ceea ce privește protejarea planetei. Lupta împotriva schimbărilor climatice necesită ca grija noastră pentru ceilalți să depășească propriile noastre interese și ne cere să valorificăm toată empatia de care dispunem. Pentru a continua să trăim în stilul de viață cu care ne-am obișnuit, fără a produce daune, sunt necesare soluții creative. Vestea bună este că nu va trebui să renunțăm la design.

 

 

Să ne îndreptăm câteva momente atenția către liderii sustenabilității pentru spațiul de acasă pentru a afla inovațiile la care lucrează pentru anul 2021 și ulterior!

 

 

Crearea transparenței

 

Transparența este un punct de plecare cheie pentru mărcile care se respectă și un lucru pe care clienții îl cer mai mult ca oricând. Acreditările de la terți, cum ar fi certificările Greenguard și B Corporation, reprezintă modalitatea prin care mărcile își demonstrează grija față mediu. Pe lâng că deține numeroase certificări, Maharam, o companie care fabrică materiale textile pentru uz comercial și rezidențial, a dezvoltat un vocabular cuprinzător pentru articularea diferitelor moduri în care produsele lor au impact. „Dăm prioritate sintagmei ‘impact redus asupra mediului’ în fața unor cuvinte la modă, precum ‘verde’ și ‘durabil’. Aplicăm acest termen doar produselor care au reduceri măsurabile și documentate”, spune Betsy Phillips, directorul pentru parteneriate strategice al firmei Maharam. Într-o eră de green-washing, în care companiile se prefac doar că abordează o problemă, în timp ce, în realitate, caută doar să reducă la tăcere criticii de mediu, iar responsabilitatea corporativă a involuat într-un instrument de marketing la modă, relevarea adevărului devine mai radicală decât s-ar putea crede.

 

Declare Label a fost dezvoltată ca răspuns la această nevoie, ca platformă pentru transparență și o bază de date pentru produse, atât pentru producători, cât și pentru consumatori. Armadillo & Co, o companie de covoare individualizate, a reușit recent înregistrarea în sistemul etichetei Declare. Acum, fiecare covor vine echipat cu o etichetă care prezintă informații detaliate despre durabilitate în infografice sintetice, ușor de înțeles pentru clienți.

 

Luarea de măsuri

 

Dacă transparența este primul pas, urmează acțiunea. Materialele din surse responsabile sunt de ani de zile o limită superioară populară în industria de design, dar anumite companii, ca Buffy, West Elm și Avocado, se preocupă de inovare pentru a face chiar pasul la nivelul următor. Buffy, cunoscută pentru cuverturile și lenjeriile de pat realizate din fibre de eucalipt rapid regenerabile, va lansa, în curând, colecția de lenjerie de cânepă moale, Soft Hemp Linen Collection. „Cânepa, nu numai că absoarbe aproximativ de cinci ori mai mult CO2 din aer decât copacii, dar este în mod natural rezistentă la dăunători, promovează biodiversitatea și îmbunătățește calitatea solului în decursul timpului”, spune Matt Breuer, VP marketing. West Elm, de asemenea, a lansat o colecție de lenjerie de pat de cânepă în luna ianuarie a acestui an. Țesătura de cânepă este amestecată cu bumbac organic pentru o moliciune maximă și este vopsită în mod natural folosind pigmenți pe bază de plante. Iar retailerul și-a luat angajamentul de a-și produce în mod durabil 100% din bumbac până în 2021. După aceste branduri populare, avem speranță că vor urma și alții.

 

Proprietatea asupra procesului de fabricație este un factor important pentru capacitățile unui brand de a produce durabil. Amanda Weeks, fondator & CEO al Veles, un detergent de curățare a suprafețelor din casă în totalitate natural, derivat din deșeuri alimentare, explică, „Cele mai multe branduri nu își realizează produsele. Noi o facem. Fie și doar cu acest lucru și lanțul de aprovizionare se simplifică, reducând amprenta mutării unui produs dintr-un loc în altul.”

 

La rândul său, Avocado, o companie de top care produce saltele organice, de curând destinatara Premiului Pinnacle 1% For the Planet (n.trad. 1% pentru Planetă), deține propriile ferme, facilități de prelucrare și fabrici de producție. „Prin eliminarea intermediarilor, suntem capabili să lucrăm simbiotic cu fermierii, asigurându-ne, în același timp, că îndeplinim practicile stricte de responsabilitate ecologică prezentate de certificările noastre riguroase”, spune Mark Abials, co-fondator și CMO. Păstrarea controlului total asupra tuturor etapelor afacerii permite ca măsurile de sustenabilitate să rămână consecvente.

 

„Circularitatea” și „închiderea buclei” sunt poziții pe care începem să le vedem la mai multe mărci eco-conștiente, dar necesită planuri pe termen lung și dăruire susținută. Buffy s-a angajat ca, în 10 ani, să atingă statutul de „buclă închisă” („closed loop”) prin crearea unor foi de parcurs specifice pentru următorii câțiva ani. Matt spune că, până în 2025, scopul este de a „scăpa de ambalajele în întregime din plastic și de a aduce producția mai aproape de centrele de distribuție”. Buffy lucrează, de asemenea, la un proiect impresionant și ambițios, acela de a furniza tehnologia pentru a inventa propriile carcase durabile pentru sigilare în vid.

 

Veles a inventat termenul de „resursă negativă” pentru a-și descrie performanțele ca fiind deja operațională dincolo de bucla închisă. Deoarece ingredientele sale de bază sunt derivate în întregime din deșeuri alimentare, compania deviază materiale din depozitele de deșeuri care, în caz contrar, ar contribui la schimbări climatice. Își ia materia prima din New York și produce în New Jersey. Altfel, deșeurile ar călători până la o groapă de gunoi din Ohio sau Kentucky.

 

 

Dar statutul de a opera în buclă închisă nu este doar pentru start-up-uri independente, cu producție mică. IKEA este lider în circularitate și în crearea unui plan general pentru marii comercianți cu amănuntul. Compania s-a angajat să devină circulară 100% până în 2030, țintind către a utiliza exclusiv materiale reciclate sau regenerabile în toată afacerea sa. De asemenea, până în 2030, IKEA s-a angajat să devină „pozitivă la schimbările climatice”, o promisiune de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră mai mult decât emite, prin utilizarea energiei regenerabile în cadrul lanțului său de aprovizionare și practicarea gestionării responsabile a pădurilor. În ceea ce privește obiectivele intermediare, un reprezentant IKEA împărtășește faptul că, până în 2025, compania intenționează să utilizeze exclusiv energia regenerabilă în instalațiile sale și să utilizeze vehicule electrice pentru toate livrările.

 

 

Adoptarea unui model de afaceri axat pe protecția mediului

 

Totul sună grozav, nu? Singura problemă este că aprovizionarea cu materiale durabile și achiziționarea de compensatoare de carbon sunt variante scumpe de producție. Dims., un brand de mobilier artizanal, utilizează pentru produsele sale numai lemn certificat de FSC sau Appalachian Hardwood Manufacturers, asigurând cerințele de durabilitate venite de la o terță parte. Eugene Kim, fondator și CEO Dims., explică faptul că aceste certificări importante ridică automat prețul materialului de bază. Prin vânzarea direct către consumator a produselor proprii și păstrarea costurilor generale mici, Dims. este capabilă să livreze un produs de înaltă calitate fără adaosurile comerciale tipice comerțului cu amănuntul. Dar acest lucru este posibil doar pentru că marca face o alegere intenționată pentru a acorda prioritate mediului și accesibilității economice.

 

 

În cazul în care industria speră să creeze schimbări reale, produsele durabile nu pot reprezenta doar un lux oferit de câteva companii. „Situația noastră economică actuală face și mai importantă necesitatea ca traiul durabil să fie o alegere accesibilă pentru cât mai mulți oameni. Ar trebui să fie pur și simplu opțiunea implicită. Acesta este punctul nostru de plecare la IKEA”, spune reprezentantul companiei. Diferența crucială între brandurile care doar vorbesc despre durabilitate și cele care iau măsuri semnificative o face faptul că acestea din urmă au ca punct de plecare o mentalitate centrată pe durabilitate, și nu una axată pe consumerism.

 

Articol de Linne Halpern
Sursa: architecturaldigest.com

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT