Home / Focus  / Ce mai prezintă producătorii români la Salone del Mobile.Milano

Ce mai prezintă producătorii români la Salone del Mobile.Milano

Continuăm să vă prezentăm informații și fotografii cu produsele care vor fi expuse pe scena designului de mobilier de la Milano. Companii românești de renume au creat colecții spectaculoase, unice, reprezentative, speciale pentru Salone del Mobile.Milano.  

 

SIMEX va expune noua colecție de mobilier Jasmina, un liant între mobila clasică și mobilierul în stil rustic, dar readuce în atenție și colecțiile Contemporan, Mood și Firenze

 

„Colecția Jasmina a fost inspirată de formele clasice, precum și de dorința clienților de a-și mobila casa într-un stil original, cu poveste, revelat de un stil tot mai în vogă astăzi, shabby chic. A devenit astfel un liant între mobila clasică și mobilierul în stil rustic prin material, finisaj și stofă.  Este realizată din lemn masiv, mai exact din esență de stejar periat și finisat. Tapițeria este din stofă cu un conținut bogat de in și bumbac, mai precis fire natur. Ca element central al dormitorului, patul Jasmina se remarcă prin nota de confort, grație liniilor curbe și aspectului modern, tineresc și cald. Noptiera, taburetul, toaleta și rama de oglindă întregesc colecția Jasmina. Elementele sculptate manual, pe toate piesele de mobilier, fac ca această colecție să se preteze atât unei amenajări clasice, cât și unui stil rustic rafinat”, explică designerii colecției.

 

 

CARO JIBOU va încerca să cucerească publicul de la Milano cu brandul Muundo, cu detalii curbe și rotunde, cu un finisaj imperfect al suprafeței, ca un tribut adus naturii

 

În acest moment, există cinci colecții în desfășurare: Maana, Usoo, Laini, Haaki și Zuri. Fiecare colecție este compusă dintr-o masă de sufragerie, măsuțe de cafea și mese laterale. Designerii din spatele colecțiilor sunt belgianul Cas Moor și italianul Stefano Prevosti. 

 

Muundo este un brand care creează mese inspirate de texturile pe care le întâlnim în jurul nostru. Fiecare mediu se caracterizează prin elementele sale tipice texturate. În timpul proiectării pieselor de mobilier, ne-am uitat la diferitele fenomene naturale, un exemplu fascinant fiind dat de diferitele forme pe care le pot lua ciupercile sălbatice și modul în care toate sunt elegante în aspectul lor. Ne-am gândit că aceste forme ar fi ideale pentru a le traduce într-o colecție de mese”, au declarat designerii noilor colecții. 

 

 

WORKSHOP 89 va prezenta, la Milano, unele dintre piesele de rezistență ale brandului, respectiv măsuțele de cafea Ironcut, pe cele din buștean de stejar cu picioare metalice hairpin și o masa unică, cu sistem reglabil pe înălțime, denumită Tren

 

Workshop 89 este un atelier de design industrial unde se întâlnesc forma și funcționalitatea într-un mod impresionant și inovator. Ironcut este una dintre piesele iconice ale brandului, cu blat în formă de elipsă, din lemn de stejar de cea mai bună calitate. Măsuțele de cafea din buștean de stejar și picioare metalice hairpin sunt cu adevărat speciale, deoarece fiecare blat este unic. Pe de altă parte, masa Tren este o piesă de mobilier deosebită, datorită sistemului său reglabil pe înălțime, care este cu siguranță unul dintre cele mai inovatoare sisteme de mobilier de pe piață. Blatul mesei este realizat dintr-un lemn masiv, cum ar fi stejarul sau nucul, iar picioarele sunt confecționate dintr-un metal rezistent. Combinația dintre lemn și metal oferă acestei mese un aspect industrial și modern. În plus, masa Tren este o piesă versatilă, care poate fi utilizată într-o varietate de contexte, de la birouri și spații de lucru, până la zone de relaxare și spații de luat masa”, explică designerii WORKSHOP 89. 

 

 

Pure Home va expune o combinație a colecțiilor sale, la Salone del Mobile. Milano 2023

 

„Suntem încântați să putem arăta în sfârșit produsele noastre la un târg, după 3 ani, așa că am pregătit cele mai bune modele pentru această ediție. Vom prezenta dulapuri și mese din lemn masiv de stejar, împreună cu colecția noastră distinctivă de scaune finisate manual, cu peste 200 de tipuri de țesături, dar și colecția de tapițerie din piele. Fiecare articol din colecția noastră este realizat din cele mai bune materiale, cum ar fi piele autentică de bivol pictată manual, lemn masiv de stejar rustic sau recuperat, care a îmbătrânit sute de ani sau țesături atent selectate din Belgia”, declară reprezentanții companiei. 

 

 

18 companii de mobilă și decorațiuni vor reprezenta cu mândrie România la Salone del Mobile.Milano

 

Este vorba despre AESTHETIC INDESIGN, CAREL WOODWORKS, CARO JIBOU, DIS PROD, ECOMATRIX, ITA PRODUCTION, LEMN PROD EX COM, M-OLIVER DESIGN, MONTANA CÂMPENI, NEWEL TURNING, NORDARIN PROD COM, PLUS TEST, PURE HOME COLLECTIONS, RIVETHEL GUILD, SIMEX, SOLID  OAK EXPERT, SPALLI COLLECTION, SZEL MOB. 

 

Rămâneți aproape!

 

Vom reveni cu informații și fotografii cu produse din colecțiile noi ale companiilor românești, care vor străluci pe scena designului de mobilier de la Milano. 

 

Citește și

https://www.revistamobila.ro/mobila-romaneasca-spectaculoasa-pe-scena-salone-del-mobile-milano/

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT