Home / Industria Mobilei  / Ce grosime de cant – pentru ce fel de utilizare?

Ce grosime de cant – pentru ce fel de utilizare?

Ostermann livrează canturi de mobilier din numeroase materiale diferite, în orice lățime de până la 100 mm, și în multe grosimi diferite. La canturile ABS se poate alege între canturi ABS subțiri și canturi cu grosimi de 1 mm și 2 mm. Care grosime este mai bună, o arată o privire asupra utilizării.

 

0,4 mm? 1 mm? Sau totuși mai bine cantul de siguranță de 2 mm? Care este cea mai bună grosime de cant? – Sau, mai degrabă, „există de fapt o grosime corectă?“ În mod foarte clar, răspunsul este „nu“. Ce grosime ar trebui să aibă un cant depinde de numeroși factori. La formularea răspunsului ne ajută următoarele întrebări:

 

Prelucrez o placă cu senzație la atingere?

 

Atunci, în caz ideal, și cantul ar trebui să aibă pe cât posibil o senzație la atingere asemănătoare. La un decor de lemn, acesta poate fi, de exemplu, o structură de pori de lemn sau o structură de lemn. Pentru suprafețe cu aspect de piatră, Ostermann livrează canturi cu imprimeu de piatră. Cu cât este mai adânc imprimeul și cu cât este mai importantă senzația la atingere a unui mobilier, cu atât materialul cantului ar trebuie să fie mai gros. De aceea, în cazul decorurilor cu imprimeu adânc, experții Ostermann recomandă canturi cu grosimea de 2 mm. 

 

Ne interesează netezimea suprafeței?

 

În cazul plăcilor aglomerate, structura miezului plăcii poate varia în funcție de producător sau de locul de producție. Dacă structura miezului plăcii este foarte grosieră, datorită încălzirii adezivului și apoi a răcirii din nou a cantului, apar în relief uneori fibre lemnoase individuale. Acest așa-numit efect de telegrafie se remarcă mai ales la canturile lucioase. Deci, atunci când la cant este vorba de netezimea suprafeței, cantul de 2 mm este produsul care trebuie ales. În cazul plăcilor MDF, este suficientă aici grosimea de 1 mm.

 

Miezul plăcii este relativ de culoare închisă?

 

Și atunci când trebuie să fie prelucrate plăci aglomerate cu un miez relativ de culoare închisă cu un cant de culoare deschisă, se recomandă cantul de 2 mm. Stratul mai gros din mase plastice peste cantul debitat reduce ieșirea în evidență a șpanurilor de culoare închisă.

 

Trebuie ca raza să fie insesizabilă?

 

Datorită condițiilor de producție, la finisarea cantului se ajunge întotdeauna la un ușor efect de cadru. Acest lucru rezultă datorită faptului că lama pentru întindere îndepărtează materialul de pe suprafața de la raza cantului. Dacă se dorește să se păstreze raza cât mai mică posibil și astfel insesizabilă, se alege un cant cu grosimea de 1 mm. Acest lucru s-a dovedit a fi foarte bun îndeosebi la canturi extrem de lucioase sau super-mate.

 

Ce cant folosim pentru părțile care nu sunt la vedere?

 

Mobilierul de înaltă calitate se caracterizează și prin faptul că și suprafețele înguste care nu sunt la vedere sunt prelucrate cu canturi ABS de înaltă calitate, de exemplu, la partea din spate a mobilierului. Ostermann oferă pentru această utilizare specială canturi ABS subțiri, adecvate pentru multe culori și decoruri obișnuite, cu același decor cu grosimea de 0,4 mm.

 

Dacă stilul mobilierului este curbat sau liniar?

 

Datorită razei mai pronunțate, canturile de 2 mm fac ca un mobilier să aibă practic un efect ceva mai curbat. Dacă se preferă un aspect optic mai liniar, ar trebui să se aleagă un cant cât mai subțire posibil, deci varianta de 1 mm.

 

 

Mobilierul trebuie să aibă cant rezistent la șoc?

 

Desigur, deja bănuiți soluția… aici, răspunsul este destul de clar: în acest caz, alegeți cantul de 2 mm. Utilizări clasice sunt cele pentru birouri sau blaturi de lucru. Aici, cantul mai gros oferă cu siguranță o protecție mai bună împotriva șocurilor sau deteriorărilor.

 

Concluzie

 

Nu există o grosime perfectă de cant care este adecvată pentru toate utilizările. Mai bine zis, prelucrătorii ar trebui să fie lămuriți cu avantajele și dezavantajele individuale și să aleagă cantul în mod conștient, corespunzător mobilierului, utilizării și materialului utilizat al plăcii. În acest scop, se poate găsi în magazinul online Ostermann o selecție deosebit de mare de canturi de mobilier în multe dimensiuni diferite. Acolo se vede rapid în ce grosimi există cantul dorit și poate fi comandat imediat. Articole din stoc se livrează apoi, de regulă, în decurs de 24 ore.

 

 

Avantajele Ostermann:

 • Canturi cu orice lungimi începând cu 1 metru
 • Canturi cu orice lățimi până la 100 mm
 • Canturi cu orice grosimi
 • Canturi din ABS, melamină, acril, aluminiu sau lemn veritabil
 • Canturi Airtec gata de livrare în doar 2-4 zile lucrătoare
 • Canturi pentru aplicare cu laser gata de livrare în doar 2-4 zile lucrătoare
 • Canturi Infratec gata de livrare în doar 2-4 zile lucrătoare
 • Canturi TPU-Airtec gata de livrare în doar 2-4 zile lucrătoare
 • Canturi TPU-Laser gata de livrare în doar 2-4 zile lucrătoare
 • Canturi TPU-Infratec gata de livrare în doar 2-4 zile lucrătoare
 • La cerere, canturi acoperite cu adeziv cu topire la cald
 • Cea mai mare rețea de plăci din Europa, cu peste 150.000 de corespondențe
 • Cel mai mare sortiment de canturi din Europa
 • Toate articolele din depozit comandate până la orele 16:00 sunt expediate în aceeași zi.

 

 

Despre Ostermann

 

Rudolf Ostermann GmbH este un furnizor en gros de produse de tâmplărie, în extindere, orientat spre client, cu numeroși ani de experiență. Cu peste 450 de angajați și expediere a până la 6.000 de articole pe zi, Ostermann este lider european în vânzarea canturilor. Pe lângă noua filială deschisă în Romania și a sediului central din Bocholt, Ostermann deține sucursale și în Olanda, Belgia, Franța, Anglia, Italia, Elvetia si Cehia. Clienții din Austria, Danemarca, Suedia, Polonia și Slovacia sunt deserviți de reprezentanții de vânzări locali.

 

Despre Ostermann Romania S.R.L

 

Filiala Ostermann SRL a fost inființată in Ianuarie 2020. Din Timișoara, tâmplarii din toată România pot achiziționa, cu încredere, canturi de mobilier și accesorii alese. Directorul sucursalei Daniel Bolog și echipa sa oferă consultanță de specialitate și serviciul dovedit Ostermann, în tot ceea ce privește canturile.

 

 

Citește si:

Canturi cu grosimi diferite pentru toate colecțiile de la OSTERMANN

Decoruri la modă, canturi cu aspect de material textil 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT