Home / Design  / Câștigătorii celei de-a XIX-a ediții a Concursului Național de Design de Mobilier

Câștigătorii celei de-a XIX-a ediții a Concursului Național de Design de Mobilier

Produsele înscrise în etapa PROTOTIP a celei de-a XIX-a ediții a Concursului Național de Design de Mobilier au fost evaluate la data de 23 septembrie 2022. Fiecare membru al Comisiei de Jurizare a studiat piesă cu piesă, a oferit un punctaj, iar la final au fost stabiliți câștigătorii. Festivitatea de premiere s-a desfășurat în aceeași zi și a fost prezentată de ing. Rodica Sfâca, director general RONEX PRODUCTIE – București, membru al Comisiei de Jurizare a CNDM și membru în Consiliul Director al Asociației Producătorilor de Mobilă din România. Evenimentul a avut loc în standul special amenajat, unde au și fost expuse produsele, în cadrul Târgului Internațional de Mobilă, Echipamente și Accesorii BIFE-SIM 2022.

 

 

Premiul I – produsul «SPINNING LOLLYPOP» – Molnar-Varlam Mihnea, absolvent al Universității „Transilvania” Brașov, Facultatea de Design de Mobilier și Inginerie a Lemnului

 

 

Premiul II – produsul «Noptiera EMBRACE» – Albu Oana Elena, arhitect – absolvent al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti, Facultatea de Arhitectură

 

 

Premiul III- produsul «PI-eces  – Wood Stool & Chairs» – Oană Vlad Alexandru, arhitect – absolvent al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti, Facultatea de Arhitectură de Interior

 

 

Mențiune – produsul «Birou destinat activităților de gaming – pivotDesk» – Aromanesei Cezar, student an 3, Universitatea Națională de Arte „George Enescu “, Iași – Facultatea de Arte Vizuale și Design

 

 

Mențiune – produsul «Masa DUO» – Vizitiu Ioana, student an 2, Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, Iași – Facultatea de Arte Vizuale si Design, specializarea Design de Produs

 

 

Mențiune – produsul «Birou cu înălțime ajustabilă pentru copii» – Medan Radu Tudor, student an 3 – Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Facultatea de Arte Vizuale și Design, specializare Design de Produs

 

 

Mihnea Molnar a mulțumit membrilor Juriului Concursului Național de Design De Mobilier pentru că i-au apreciat atât proiectul cu care s-a înscris în prima etapă, cât și produsul realizat pentru cea de-a doua etapă a CNDM 2022.

 

 

„El este câștigătorul Premiului I la etapa PROTOTIP a Concursului Național de Design de Mobilier 2022, dar și al Premiului I în etapa CREAȚIE a acestui concurs. Palmaresul profesional al lui Mihnea Molnar cuprinde doua premii naționale și un important premiu internațional – toate obținute anul acesta în competiții importante dedicate designului de mobilier. Îl felicitam și îi urăm multă putere de muncă, forță creatoare și succes în continuare”, a declarat cu mândrie conf. univ. dr. ing. Alin Olărescu, decanul Facultății de Design de Mobilier și Inginerie a Lemnului – Brașov, membru al Comisiei de Jurizare a CNDM.

 

 

Câștigătoarea Premiului II a mărturisit că produsul cu care s-a prezentat în concurs a fost creat în pandemie: „Cred că atunci ne-am amintit cu toții valoarea unei îmbrățișări. Inspirație mi-a fost mama, căreia îi dedic acest premiu”, a spus Oana Elena Albu.

 

 

„Mulțumesc celor care m-au ajutat să realizez produsul și Asociației Producătorilor de Mobilă din România pentru organizarea concursului”, a declarat arhitectul Vlad Alexandru Oană, câștigătorul Premiului III al CNDM 2022.

 

 

Comisia de Jurizare a Concursului Național de Design de Mobilier a fost formată din conf. dr. arh. Oana Diaconescu, decan Facultatea de Arhitectură de Interior, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, președintele Comisiei de Jurizare, conf. univ. dr. ing. Alin Olărescu, decan Facultatea de Design de Mobilier și Inginerie a Lemnului, Universitatea „Transilvania” – Brașov, ing. Rodica Sfâca, director general RONEX PRODUCTIE – București, membru în Consiliul Director al Asociației Producătorilor de Mobilă din România, Adela Pârvu Hăineală, designer, arhitect Yvonne Toader,  vicepreședinte Educație, Stagiu și Pregătire Profesională OAR București, ing. Andrei Trăistaru, director Producție LEMET – Câmpina, Voicu Ștefan Crețu, designer Nord Arin – Neamț.

 

Premiile etapei  PROTOTIP au fost consistente: Premiul I – 4.000 lei, Premiul II – 3.000 lei, Premiul III – 2.000 lei și 3 mențiuni a câte 1.000 lei.  Fiecărui concurent i-a fost apreciat efortul de a realiza un produs de mobilier și a fost recompensat printr-o diplomă.

 

„Sunteți unici, am apreciat fiecare lucrare în parte. A fost destul de greu să vă departajăm. Personal am acordat niște note extraordinar de mari, mult mai mari decât s-a întâmplat în anii anteriori, tocmai pentru că am simțit dăruire, pasiune, tehnică, ingeniozitate în lucrările voastre. Suntem cu toții mândri că ne sunteți sau că ne-ați fost studenți” a declarat, la finalul evenimentului, conf. dr. arh. Oana Diaconescu, decan Facultatea de Arhitectură de Interior, Univ. de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, președintele Comisiei de Jurizare a CNDM 2022.

 

 

Concursul Național de Design de Mobilier s-a consacrat de-a lungul anilor datorită profesionalismului Juriului și a organizării acestei competiții cu respectarea candidaților și a proiectelor înscrise. Organizatorul Concursului Național de Design de Mobilier este  Asociația Producătorilor de Mobilă din România, în parteneriat cu ROMEXPO, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București – Facultatea de Arhitectură de Interior, Universitatea „Transilvania” Brașov – Facultatea de Design de Mobilier și Ingineria Lemnului și Ordinul Arhitecților din România (OAR) – Filiala București.

 

 

Citește și

Viitorul suna bine in designul de mobilier

Proiectele câștigătoare la Concursul Național de Design de Mobilier, Ediția 2022

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT