Home / Design  / Casa Armani combină opere de artă și mobilier în compoziții atemporale

Casa Armani combină opere de artă și mobilier în compoziții atemporale

Un nou proiect combină arta și designul de interior pentru a-ți oferi șansa de a gusta stilul de viață Armani

 

Rareori găsești o casă de modă care descoperă elixirul longevității: un lider indisolubil legat de identitatea propriului brand, un șarm atemporal și capacitatea de a pivota cu convingere între domeniile creative. Un astfel de brand este Casa Giorgio Armani. Fondată în urmă cu aproape cinci decenii, continuă să fie condusă de extrem de inteligentul său fondator, iar combinația de geometrie, claritate și calitate pe care ne-o prezintă rămâne intactă, la fel de seducătoare ca întotdeauna.

 

Locuind cu Casa Armani

 

În anul 2000, brandul a inaugurat Casa Armani, o extindere completă în domeniul amenajărilor interioare, cu oferte vaste de mobilier, accesorii și obiecte decorative, iar, mai târziu, cu un studio intern responsabil de hoteluri și reședințe marca Armani. Acum, Casa Armani intră într-o altă sferă creativă – arta – cu un nou proiect sugestiv intitulat Art & Armani Casa. În regia artistică a lui Nick Vinson de la Vinson & Co, proiectul combină piese emblematice din colecția brandului cu opere de artă și artefacte importante, de la antichități romane la lucrări contemporane, intersectate de exemple importante din modernism. „Acest proiect este o celebrare a valorii atemporale a frumuseții, evidențiată în toată claritatea sa de o serie de conjuncții neașteptate și care inspiră”, spune domnul Armani. „Am lucrat întotdeauna prin scădere, eliminând ceea ce nu este necesar pentru a evidenția materialul, designul și manopera. Piesele de mobilier sunt făcute să rămână: în comparație cu moda, au o durată de viață extinsă, care răzbate din aceste imagini cu o interesantă intensitate.”

 

 

Combinațiile nu sunt indicații seci, ci o degustare a aspectului și a senzației de a trăi cu Casa Armani. Nu există jumătăți de măsură la acest proiect, care prezintă lucrări ale unor maeștri moderni de top, incluzându-i pe Mario Merz, Eduardo Chillida și Jean Dubuffet, alături de talente contemporane, precum Eleni Vernadaki, Roberto Ruspoli și Maximilien Pellet.

 

Pereții pe care s-a aplicat ipsos venețian și pardoselile din travertin oferă o pânză pură, minimalistă, pe care să fie scoase în evidență aceste ansambluri vizuale. Într-una dintre ele găsim canapeaua Osimo de la Casa Armani, împărțind scena cu desenul în cerneală, fără titlu, din 1985 al lui Chillida, transformat, în ediție limitată, în covor, de Alfombras Peña. Cunoscut pentru sculpturile sale monumentale, artistul spaniol a fost la fel și pe hârtie. Lucrările sale, în mare parte alb-negru, au greutate și adâncime, dar și delicatețe și dinamism, care își găsesc ecoul în volumele canapelei Osimo.

 

 

Într-o altă compoziție, masa Rosemond de la Casa Armani, lucrată în lemn de frasin brun periat și alamă ușoară, satinată, se află sub o lucrare asemănătoare vortexului, din acrilic pe iută, a artistului italian Merz. Pe masă sunt trei busturi realizate de artistul spaniol Sergio Roger lucrate meticulos din pânză antichizată, iar nu din ipsos sau marmură.

 

 

Biroul Euclide din arțar finisat negru și oțel vopsit de la Casa Armani este combinat cu Profile de l’homme en blanc et bleu (2020) faianță pe lemn de Maximilien Pellet de la Double V Gallery. Pe birou: Trapezophoros înfățișând o panteră, statuetă romană, secolele I-II d.Hr., marmură, de la Galerie Chenel, și Păsări, Eleni Vernadaki, alamă cromată și faianță din anii 1980, flori de Castor-Fleuriste.

 

 

„Fie că este o pictură a unui artist în viață sau o sculptură clasică, găsesc în aceste artefacte același impuls spre esență, același gust liniar, aceeași observație atentă”, spune domnul Armani. „Este dovada că adevărata modernitate este clasică și că, de fapt, clasicul exprimă modernitatea absolută, esența Casa Armani.” O întâlnire eclectică a epocilor și stilurilor, Art & Armani Casa ne amintește că, chiar dacă trăim într-o lume digitalizată, nu există un substitut pentru adevărata calitate.

 

Sursa: wallpaper.com

 

Articole despre TENDINTE IN DESIGNUL DE INTERIOR, AICI

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT