Home / Industria Mobilei  / CAREL WOODWORKS, povestea merge mai departe

CAREL WOODWORKS, povestea merge mai departe

 

TAKE THE STORY FURTHER este sloganul CAREL WOODWORKS, care se potrivește ca o mănușă acestei companii din Satu Mare. Proprietarii fabricii și angajații funcționează ca o familie decisă să armonizeze toate energiile, să treacă împreună peste greutăți, să se susțină și să se bucure atât de reușitele companiei, cât și de ale fiecăruia în parte, ca într-o poveste de viață care se vrea fără sfârșit. Elena Birtoc, directorul general CAREL WOODWORKS este și inima fabricii, cea care face să pulseze fiecare departament, care pune la încercare abilități, talent și experiență, promovându-l pe fiecare cum poate mai bine pentru bunul mers al afacerii.

 

Delegația APMR & Revista MOBILA a fost integrată rapid în familia CAREL WOODWORKS, iar vizita a părut o recunoaștere a unor situații demult știute. Zâmbetele oamenilor, atmosfera caldă și prietenoasă ne-au permis să explorăm cu plăcere fabrica de la imensul gater, până la cele mai sofisticate piese de mobilier, de la utilaje moderne care execută operațiuni complicate, până la clădirea în construcție, în care va funcționa din aprilie 2020 showroom-ul companiei.

 

 

ELENA BIRTOC, general manager CAREL WOODWORKS„Trebuia neapărat să deschidem un showroom, pentru că la noi vin tot felul de clienți care doresc să vadă și produsele finite,  prezentate frumos, nu doar felul în care le producem. Așa că am construit un nou spațiu de expunere, care este și locație pentru birouri. Suntem la finisaje acum, vrem să fim gata de inaugurare în aprilie.”

 

De cum intri în fabrică remarci ordinea și curățenia, dar și entuziasmul surorilor Elenei Birtoc și al tinerilor din familie, fiică și nepot. Aceștia par să fie peste tot, în încercarea de a ajuta și a sprijini, astfel ca echipa să funcționeze eficient.

 

 

Compania a evoluat în ultimii, datorită deschiderii managementului. Conducerea CAREL WOODWORKS s-a adaptat din mers noilor tendințe, a renunțat să se blocheze în mobilier de serie, riscând pe produse de design unice, diferite, dar care s-au dovedit a fi apreciate pe piața internațională.


NARCISA GRUMAZ, sales manager CAREL WOODWORKS: „Am început cu comenzi mici, prototipuri, custom-made.  A fost foarte greu, am făcut sute de oferte de preț până să se concretizeze ceva. Am început să lucrăm 2 mese într-un fel, 3 pe alt design, cu picioare colorate, mese mari de 5m,  cum puțini acceptă să realizeze. Am trimis produsele în mai multe zone: în Varșovia, în Oslo,  designerii făceau modelul, noi le executam și le trimiteam în locațiile în care se deschideau spațiile. Designerii au remarcat piesele noastre și au început să întrebe cine le-a produs și așa au auzit de CAREL WOODWORKS. În final, le-au plăcut așa de mult produsele noastre și au fost atât de încântați încât anul trecut au decis să dezvolte un catalog cu noi. Ei au făcut designul și noi am realizat 60 de articole de mobilier. Nici nu am avut timp să facem prototipurile, că au și sosit primele comenzi. Deci, în două luni trebuia să executăm 60 de prototipuri și deja aveam comenzi pe ele. Am dezvoltat catalogul și au început să vină comenzile, în fiecare lună tot mai multe și am început să încasăm, anul trecut aproape 5 milioane de euro.”

 

VLAD DEAC, marketing manager CAREL WOODWORKS: „În urmă cu câteva luni am fost invitați în Yorkshire, în Anglia, unde am preluat o comandă pentru amenajarea a 10 restaurante de la WAGAMAMA, unul dintre cele mai mari lanțuri de mâncare, care servește mâncare asiatică bazată pe bucătăria japoneză. Primele proiecte vor fi în  Wembley Park, Royal Park și în aeroportul din Manchester.”

 

 

NARCISA GRUMAZ, sales manager CAREL WOODWORKS: „Dacă înainte lucram cu revânzători, acum am trecut la nivelul următor. Am început să lucrăm direct cu designerii și cu clienții finali. De exemplu, pentru noi și târgul ICFF New York a fost foarte bun. Acolo am cunoscut mulți designeri foarte importanți cu care am avut deja întâlniri și am început colaborarea.”

 

 

 

ELENA BIRTOC, general manager CAREL WOODWORKS: „98% din produsele noastre pleacă la export, dar cum ținem să fim cunoscuți și în România, la noi acasă, anul trecut am participat la BIFE-SIM și, deși la început am avut rețineri, am fost foarte mulțumiți. Am fost plăcut uimiți să vedem că românii apreciază și cumpără produsele noastre. Chiar la prima participare la acest târg, am încheiat o colaborare cu un restaurant din București și am făcut o înțelegere pentru un hotel la munte, dar și cu un client din Belgia, căruia i-am și trimis produse. Ne bucurăm și pregătim noi modele cu care vom participa la toamnă la noua ediție a Târgului Internațional BIFE-SIM.”

 

 

CAREL WOODWORKS este specializată în prelucrarea lemnului, de la prelucrarea primară la produse finite și realizează o gamă extinsă de produse de mobilier din lemn masiv.

 

Produsele pot fi văzute pe carel.ro

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT