Home / Industria Mobilei  / Canturi pentru vopsit: Diversitate. Domenii de utilizare. Diferențe.

Canturi pentru vopsit: Diversitate. Domenii de utilizare. Diferențe.

Dacă se dorește să se vopsească o placă din material lemnos, marginile tăiate deschise se pot închide rapid și ușor utilizând canturi pentru mobilier. În acest scop, Ostermann oferă canturi speciale pentru vopsit din diferite materiale. Care cant este adecvat pentru o anumită utilizare?

 

Cu aspectul lor optic fără rosturi, suprafețele vopsite reprezintă un element de design deosebit de nobil. Desigur, producția de suprafețe vopsite este foarte costisitoare. Marginile tăiate ale plăcilor din material lemnos necesită o prelucrare intensă. Dacă acolo nu se iau măsuri de precauție, materialul suport absoarbe rapid vopseaua. Se formează temuta coajă de portocală. Prin utilizarea canturilor pentru vopsit se poate economisi mult timp înainte de vopsirea plăcii. Pentru acest scop, Ostermann are în sortiment diverse soluții. O prezentare generală privind toate canturile pentru vopsit disponibile există și la termenul de căutare „#canturipentruvopsit“ pe site-ul web Ostermann www.ostermann.eu.

 

Regulă de bază ce trebuie întotdeauna observată: Efectuați o vopsire de probă!

Datorită diversității vopselelor și a sistemelor de vopsele, precum și a solvenților utilizați în acestea, pot apărea reacții chimice nedorite chiar și la canturile pentru vopsire. De aceea, alegerea cantului adecvat trebuie să fie atent gândită și testată temeinic. De regulă, experții Ostermann recomandă întotdeauna o vopsire de probă cu respectarea timpilor de uscare corespunzători.

 

Opțiunea 1: Canturi pentru vopsit din melamină

Canturile pentru vopsit din melamină sunt cea mai ieftină variantă pentru a închide marginile tăiate deschise înainte de a avea loc aplicarea vopselei. Ele constau din hârtii îmbibate cu rășină melaminică. La Ostermann sunt disponibile diferite culori, grosimi și lățimi. Cele două canturi din melamină canturi pentru vopsit MDF maro și canturi pentru vopsit MDF negru au un aspect optic asemănător MDF și astfel sunt adecvate perfect pentru suprafața plăcii MDF de vopsit. Dacă trebuie să se lucreze cu un cant pentru vopsit alb, sunt disponibile câte o versiune monostrat cu grosimea de 0,3 sau de 0,5 mm, precum și un cant multistrat cu grosimea de 0,9 mm.

 

Opțiunea 2: Canturi pentru vopsit ABS

Canturile pentru vopsit ABS sunt livrate în diferite culori, grosimi și în orice lățime de până la 100 mm. Varianta maro cu aspect optic de MDF este cea mai adecvată pentru plăci MDF neacoperite; cantul pentru vopsit ABS alb este gândit pentru un material de placă cu folie de vopsit albă. Sunt de recomandat în mod deosebit canturile pentru vopsit având promotor de aderență pe ambele părți. Un strat de promotor de aderență special aplicat pe suprafață oferă o aderență suplimentară. De aceea canturile sunt deosebit de ușor de vopsit – chiar și cu multe vopsele care au aderență redusă, de ex., cele pe bază de apă. Canturile ABS cu promotor de aderență pe ambele părți sunt disponibile în alb și negru. Important: Nu este permis ca înainte de aplicarea vopselei, canturile să fie șlefuite sau tratate cu solvenți. În caz contrar, promotorul de aderență își pierde forța de aderență necesară pentru vopsire.

 

Opțiunea 3: Canturi pentru vopsit Exwood

Canturile pentru vopsit Exwood se bazează pe un amestec de fibre de lemn și polipropilenă (PP). Ele au avantajul deosebit că au aceleași condiții climatice ca și materialele plăcii. Din acest motiv, acestea sunt adecvate în special pentru piesele care ulterior sunt expuse unor influențe termice ridicate datorită: (de ex.), radiației solare directe sau lămpilor. În practică, acest lucru înseamnă că aceste canturi nu se contractă nici măcar la temperaturi ridicate. Nu se constată niciun rost! Canturile pentru vopsit Exwood de la Ostermann sunt flambate și acoperite cu promotor de aderență pe partea din față și sunt adecvate pentru sisteme de vopsea disponibile în comerț. Nu este permis nici acestora să fie șlefuite sau tratate cu solvenți, deoarece altfel vopseaua nu va adera.

 

Un sfat în încheiere: Lipire cu PUR

Dacă trebuie prelucrate canturi pentru vopsit, experții Ostermann dau întotdeauna sfatul ca la prelucrarea canturilor să se utilizeze – dacă este posibil – adeziv PUR cu topire la cald. Acesta ar trebui să fie neapărat complet întărit înainte de procesul de vopsire. Datorită diversității solvenților, în cazuri rare și nefavorabile se poate întâmpla ca adezivii cu topire la cald pe bază de EVA să fie atacați de solvenții conținuți în vopsea. Și din acest motiv, la fiecare proces de vopsire este necesară o vopsire de probă cu timpul de așteptare necesar pentru întărirea adezivului și uscarea vopselei.

 

 

Avantajele Ostermann:

 • Canturi cu orice lungimi începând cu 1 metru
 • Canturi cu orice lățimi până la 100 mm
 • Canturi cu orice grosimi
 • Canturi din ABS, melamină, acril, aluminiu sau lemn veritabil
 • Canturi Airtec gata de livrare în doar 2-4 zile lucrătoare
 • Canturi pentru aplicare cu laser gata de livrare în doar 2-4 zile lucrătoare
 • Canturi Infratec gata de livrare în doar 2-4 zile lucrătoare
 • Canturi TPU-Airtec gata de livrare în doar 2-4 zile lucrătoare
 • Canturi TPU-Laser gata de livrare în doar 2-4 zile lucrătoare
 • Canturi TPU-Infratec gata de livrare în doar 2-4 zile lucrătoare
 • La cerere, canturi acoperite cu adeziv cu topire la cald
 • Cea mai mare rețea de plăci din Europa, cu peste 150.000 de corespondențe
 • Cel mai mare sortiment de canturi din Europa
 • Toate articolele din depozit comandate până la orele 16:00 sunt expediate în aceeași zi.

 

Despre Ostermann

 

Rudolf Ostermann GmbH este un furnizor en gros de produse de tâmplărie, în extindere, orientat spre client, cu numeroși ani de experiență. Cu peste 450 de angajați și expediere a până la 6.000 de articole pe zi, Ostermann este lider european în vânzarea canturilor. Pe lângă noua filială deschisă în Romania și a sediului central din Bocholt, Ostermann deține sucursale și în Olanda, Belgia, Franța, Anglia, Italia, Elvetia si Cehia. Clienții din Austria, Danemarca, Suedia, Polonia și Slovacia sunt deserviți de reprezentanții de vânzări locali.

 

Despre Ostermann Romania S.R.L

Filiala Ostermann SRL a fost inființată in Ianuarie 2020. Din Timișoara, tâmplarii din toată România pot achiziționa, cu încredere, canturi de mobilier și accesorii alese. Directorul sucursalei Daniel Bolog și echipa sa oferă consultanță de specialitate și serviciul dovedit Ostermann, în tot ceea ce privește canturile.

 

Persoană de contact:

Daniel Bolog

Director General Romania

 

E-mail  d.bolog@ostermann.eu

T          +40 256 702 535

M         +40 742 022 300

 

 

 

Citește mai multe articole despre Ostermann Romania AICI!

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT