Home / Design  / Camera de zi a anului 2021, relaxantă și confortabilă

Camera de zi a anului 2021, relaxantă și confortabilă

De la nuanțe neutre la materiale naturale, iată ce spun designerii despre camera de zi a anului 2021.

 

Deoarece mulți dintre noi, pe parcursul anului trecut, ne-am petrecut luni de zile în propriile locuințe, camerele de zi s-au transformat din refugiul de după serviciu în spații multifuncționale, care pun acum accentul pe muncă, educație, divertisment și ospitalitate. Așa că, pe măsură ce înaintăm în ceea ce este, cu siguranță, una dintre cele mai complicate perioade din istoria modernă, designerii și veteranii industriei prognozează principalele tendințe pentru anul 2021: o paletă neutră de culori, mobilier pentru sedere relaxant, echipamente de divertisment de ultimă generație și mese de sufragerie impozante sunt doar câteva dintre tendințele care au apărut pentru confortul zilelor petrecute acasă.

 

 

RELAXANT ȘI CONFORTABIL

 

„Pentru 2021 presimt că se vor manifesta schimbări majore, pornind de la mobilierul caracteristic pentru mijlocul secolului trecut către un aspect mai relaxant, mai confortabil”, insistă designerul de interior Juan Montoya, aflat în prezent pe lista revistei ELLE Decor a celor mai în vogă designeri; acesta crede că livingurile vor avea mai mult mobilier și scaune mai confortabile, deși de dimensiuni mai mici. El crede că în decorul camerei de zi și al holurilor de la intrare vor fi încorporate piese de mobilier unicat, precum piese antichizate sau chiar vechi și piese cu aspect sculptural.

 

 

MAI MULTE ZONE DE RELAXARE

 

„Cred că oamenii doresc o cameră de zi confortabilă, abordabilă, utilizabilă, și funcțională”, spune și Mark Cunningham, un alt designer aflat pe lista celor de la Elle Decor. Având în vedere că oamenii petrec din ce în ce mai mult timp de calitate la domiciliu, adăugarea unei mese de jocuri, unui birou multifuncțional de bibliotecă, precum și câtorva zone pentru lectură și odihnă, va permite familiei să fie împreună în aceeași cameră, indiferent de activitățile pe care le desfășoară fiecare.

 

 

MINIMALISM DE LUX

 

„Una dintre tendințele principale pe care o vom vedea în primăvară în locuințe este conceptul de minimalism de lux”, spune Kelley Carter, director al departamentului de modă pentru interior la Bloomingdale. „Pentru că mulți dintre noi lucrează și învață de acasă, materialele precum marmura, lemnul și materialele naturale regenerabile, ca rafia, ratanul, bambusul sau răchita, pot crea un sentiment de calm în spațiile noastre personale. Masa Linea Desk cu blat din marmură de Pădurea Neagră, creată de Bernhardt, arată la fel de bine și ca stație de lucru într-o cameră de zi, și ca masă de living. Cufărul acoperit cu rafie, creat de Mitchell Gold + Bob Williams, este tot o piesă de mobilier care reflectă această preferință pentru materialele naturale. În ceea ce privește paleta de culori, nuanțele calde și neutre de bej, roșcat teracotă și ocru vor fi în fruntea listei.”

CULORI PUTERNICE AMESTECATE CU NEUTRE

 

Designerul J. Randall Powers, și el un designer de top din Houston, adaugă: „În timp ce tonurile neutre rămân întotdeauna cele mai populare, am observat și o tendință către culori mai puternice și jocuri de imprimeuri.”

Powers este de părere că nuanțele de verde sunt o tendință care câștigă teren, alături de combinarea de antichități cu piese noi de mobilier: „Pot spune cu încredere că lemnul în nuanțe de maro revine în forță, la fel ca răchita și ratanul.”

 

 

ACCESORII DE ÎNALTĂ CALITATE

 

„La camera de zi vedem plușuri, mobilier confortabil pentru ședere, tonuri bogate și stiluri stratificate”, spune Mara Miller care, împreună cu soțul ei, Jesse Carrier, sunt directori ai firmei Carrier and Company, un alt studio de design în vogă. „Datorită fundalurilor de pe Zoom, completarea cu accesorii și stilul obțin, în cele din urmă, recunoașterea  pe care o merită. Vedem în 2021 cum adăugarea de accesorii devine mai îndrăzneață, mai ingenioasă și mai personală.”

 

 

SPAȚII DE DIVERTISMENT

 

„Acasă este noua ieșit din casă”, spune designerul Brad Ford, aflat și el pe lista designerilor de top. „Din moment ce oamenii au fost nevoiți să se adapteze la ceea ce arată ca divertisment exterior dar acum nu se mai poate, cred că veți vedea mai multă atenție acordată divertismentului în interiorul casei. Televizoarele mai mari, sistemele de sunet mai bune, canapelele mai confortabile și mai judicios alese vor deveni o prioritate pentru a ne bucura de noile filme blockbuster sau de concertele care țin capul de afiș. Spațial și servirea mesei se va schimba, dându-se o mai mare atenție bucătăriilor frumos concepute, de la mese și scaune până la felurile de mâncare și vesela sau tacâmurile folosite. În ultimul an, oamenii s-au străduit mai mult și vor continua să depună eforturi pentru a recâștiga acasă atmosfera pe o ratează nemaifrecventând restaurantul sau teatrul lor favorit, de la mobilier și iluminat până la o coloană sonoră grozavă.”

 

 

Sursa: elledecor.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT