Home / Evenimente  / Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK Romania) sprijină dezvoltarea învățământului profesional și dual

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK Romania) sprijină dezvoltarea învățământului profesional și dual

În cadrul Târgului de Oferte Educaționale care s-a desfășurat săptămâna trecută la Constanța, directorul general AHK Romania, Sebastian Metz, a semnat un acord de colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, pentru susținerea învățământului dual. În Constanța sunt în prezent șase clase de învățământ dual, de la doar o clasă anul trecut, iar din septembrie 2019 va fi înființată și o clasă pentru profilul comerciant -vânzător.

 

Astfel de parteneriate pentru dezvoltarea și promovarea învățământului profesional și dual în România au fost semnate cu ISJ Timiș, Brașov, Iași și Ilfov. Sunt în pregătire parteneriate cu județele Sibiu, Cluj și municipiul București.

 

 

Sebastian Metz, directorul general AHK Romania: „Sperăm ca aceste parteneriate să creeze contextul adecvat pentru educarea publicului școlar și a publicului larg din fiecare regiune a țării cu privire la învățământul profesional dual. Ne bucurăm că există o susținere importantă la nivel local pentru acest tip de învățământ, atât de necesar în sistemul educațional din România, în contextul lipsei acute a forței de muncă. Ne dorim o colaborare de lungă durată atât cu școlile, cât și cu inspectoratele școlare.”

 

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) coordonează primul proiect de anvergură națională în învățământul profesional dual pentru domeniul de calificare Comerț, „Școala de Carte și Meserii”. Proiectul este unul de referință și a demarat în anul 2017, când în România au început clasa a IX-a primii elevi din învățământul dual. Atât proiectul, cât și legislația pe această temă au fost dezvoltate la inițiativa și din nevoia companiilor germane prezente pe piața românească. Pentru a afla mai multe despre acest proiect puteți afla mai multe pe www.scoaladecartesimeserii.ro sau pe Facebook/Scoala de Carte si Meserii.

 

 

Despre Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană

 

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. AHK România aparține, alături de Camerele de comerț și industrie germane (IHK), rețelei globale a Camerelor de comerț germane bilaterale, reunite sub umbrela Uniunii Camerelor de Comerț și Industrie din Germania (DIHK). Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, înființată în 2002, numără peste 600 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană. În România AHK se implică activ în implementarea sistemului dual de învățământ după model german și a înființat platforma GreenTech econet romania, cât și o Curte Permanentă de Arbitraj. Mai multe informații găsiți pe www.ahkrumaenien.ro.

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT