Home / Focus  / Camera copiilor – universul de neuitat

Camera copiilor – universul de neuitat

Partajarea unei camere ar putea fi o experiență de neuitat în copilărie

Inițial, pentru Perth, mama a doi copii, Celeste și Jones, împărțirea camerei de dormit între cei doi i s-a părut un prilej de distracție și un bun exercitiu de intr-ajutorare.

„Copiii mei sunt cam de aceeasi varsta si am crezut că s-ar bucura cu adevărat să împartă un singur dormitor”, spune ea. Dar, după doar cateva zile, fiul cel mare, Jones, a fost atât de supărat că nu putea să doarmă, că a și început să pic 5solicite propria camera. „El a considerat camera lor comuna și patul suprapus de deasupra celui al surorii că nu ii apartin și, ca atare, nu poate dormi.”

Să presupuneți că frații și surorile se vor bucura să împartă o cameră este o concepție parentală greșita și des întalnită, afirmă designerul Clare Mengler de la Wandoo Design and Construction. „Plasarea a doi copii în aceeași cameră cu nici o opțiune de intimitate va provoca tensiuni”, spune ea. „Este important să se ia în considerare individualul și să se dea control fiecarui copil asupra spațiului lui și modului în care dorește să trăiască în acea cameră.”

Proiectarea spațiului comun

„In ce privește designul, vorbim despre spații private și spații comune”, spune Mengler. „La planificarea spațiului, ia schița dormitorului și umple-o cu cercuri care indică zone de living și zone de dormit. Vei observa că unele cercuri se suprapun și unele nu. Suprapunerpic 1ea cercuri reprezintă spații comune, iar cercurile separate sunt zonele personale ale copiilor tăi. Folosește diagrama pentru a te juca cu spațiile și gândește-te cât de mult înseamnă viața privată pentru fiecare copil. ”

Luati în considerare sexul, vârsta, interesele și, cel mai important, personalitatea lor. „Pentru un copil sensibil, care nu răspunde bine la dezordine și la zgomot, o cameră comună este cosmarul lui cel mai mare. Luați în considerare utilizarea unei bariere formale, un cerc mai mare, cu niciun spațiu de suprapunere, pentru a le da intimitatea pe care ei o doresc”. Creați acest domeniu folosind mobilier, cum ar fi o biblioteca sau un dulap înalt, sau încercați poziționarea paturilor într-un mod care le conferă intimitate absolută. O partiție este, de asemenea, eficientă pentru crearea de unghere private.

Stabilirea stilurilor personale

Având în vedere că gusturile unui copil sunt adesea influențată de vârsta și interesele lui, încorporarea a două stiluri diferite într-o singură camera poate fi o provocare. Vopsiți pereții în culori neutre care se pot adapta cu ușurință la ambele gusturile. Evitați confecționarea lenjeriilor de pat identice. Dați fiecărui pat un aspect distinct, dar cu două culori comune.pic 2

Chiar dacă dorința voastră pentru camera copiilor este să arate într-un anumit fel, este mai important să “citiți” caracterul copiilor și să faceți în așa fel incat camera sa li se potriveasca. „Copilul Lego si tipul pasionat de electronice ar trebui sa poata sa-si exprime interesele in dormitoare separate, sau sa se limiteze doar spatiul lor personal, intr-o camera comuna”, spune Mengler.

„Zona lor partajata ar trebui sa ramana neutra”. Delimitati zona partajata in mod vizibil, astfel incat ambii colegi de camera sa stie clar ca acest lucru nu este o zona pentru bunurile personale. „Un covor pe podea este un mod ideal de a marca in mod clar zona neutra”, spune ea. Optati pentru un covor dintr-un material neutru, natural, care calmeaza spatiul si este si confortabil. „Evitati un covor sintetic”, spune Mengler. „Materiale naturale sunt mult mai linistitoare si pot tempera cele doua stiluri diferite pe fiecare parte a camerei. Un covor sintetic mai ieftin mai mult va aglomera camera decat sa o armonizeze.

Respecta „chestiile” copiilor

pic 3„In timp ce parintii ar putea fi deranjati de aglomerarea de” chestii „ale copiilor, pentru ei toate acestea sunt pretioase”, spune Mengler. „Atunci cand impart o camera, nu este practic sa-si aiba averile la vedere, asa ca ajuta-i sa deosebeasca piesele pe care le doresc expuse si ce poate fi pus deoparte”.

Oferiti-le un raft special pentru obiectele lor cele mai pretioase . „Nu pastrati lucrurile lor departe, ascunse intr-un dulap; in timp ce voi vreti sa nu fie nimic imprastiat, copiii tai au nevoie de o permeabilitate vizuala astfel incat sa stie ca sunt mereu inconjurati de lucrurile lor preferate. „Rafturi deschise de perete, un dulap cu ochiuri de sticla inseamna ca bunurile lor sunt intotdeauna la vedere si accesibile.

Fiecare cu lucurile lui

„Cand i-am mutat pe cei doi baieti impreuna, am aruncat toate cartile lor intr-o singura biblioteca, la comun”, spune Jones. „Ce greseala. Fiul meu mai mare nu a vrut carti pentru copii langa lucrurile lui, asa ca le-a depozitat sub pat”. Mengler spune ca acest respect al spatiului ar trebui sa se extinda la toate zonele din camera lor comuna. „Atunci cand deretici in camera lor, nu fi tentata sa arunci lucrurile ambilor copii pe biroul unuia dintre ei sau la capatul unui anume pat. Trebuie sa-i lasi sa stie ca ai inteles acest lucru si acela este spatiul lor special pe care il respecti”. O cutie mare sau cosul alocat special pentru a aduna lucrurile lor aleatorii reprezinta un obiect neutru. pic 4„Astfel, este clar pentru toata lumea ca nu veti pune obiectele personale ale unuia in spatiul celuilalt. Le-am pus in acest cos pentru a fi sortate si puse separat. Acest fapt le arata ca respectati spatiul lor personal si viata lor privata, lucruri care, in cele din urma vor face din traiul in camera comuna o experienta din copilarie memorabila, asa cum ar trebui sa fie”.

Sursa: http://www.domain.com.au/advice/design-tips-to-make-it-easy-for-kids-sharing-a-bedroom-20160523-gp1n5k/

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT