Home / Promo  / BUHA WOOD DESIGN își pune semnătura pe mobila care spune o poveste

BUHA WOOD DESIGN își pune semnătura pe mobila care spune o poveste

BUHA Wood Design, o afacere de familie care deține un atelier de tâmplărie în Drăgășani, produce exclusiv mobilă din lemn masiv, peste 30% din materia primă folosită în producție fiind lemn vechi, recuperat. Colaborează cu arhitecți pentru proiecte inedite, piesele având un design simplu și practic, un mix între scandinav și tradițional.

 

Doru Popa, director general BUHA Wood Design: „Încercăm să reciclăm cât mai mult acest lemn superb care provine din construcțiile vechi. Este lemnul care spune o poveste, poartă semnele timpului și pe care îl transformăm în obiecte unice. În piață a crescut atenția pentru reciclare și sustenabilitate, iar criteriile de alegere ale produselor devin în primul rând etice, nu economice. Piața noastră de desfacere o reprezintă Italia și România. Dar am lucrat cu mai multe țări din Uniunea Europeană, iar din acest an avem comenzi în Canada și Statele Unite ale Americii.”

 

 

La început de drum, compania a achiziționat utilaje second hand de bună calitate, dar cu timpul a investit în echipamente și utilaje noi.

 

„Din 2018, ne-am îndreptat atenția spre fondurile europene și achiziționarea de echipamente noi, performante, cu ajutorul cărora care am completat ciclul de producție. Din acest punct de vedere, Revista MOBILA a devenit un ghid extrem de practic unde am găsit multe dintre răspunsurile pe care le căutam, de la producători de echipamente, furnizori, la tendințe în design”, spune directorul general BUHA Wood Design.

 

 

Planurile de viitor ale managementului companiei urmăresc câteva direcții: oamenii, tehnologia, designul și sustenabilitatea. „Dorința noastră este să creștem, de la 30% la 50%, procentul de  materie primă provenită din lemn recuperat. Suntem extrem de atenți și la ambalaje, pe care le folosim de mai multe ori pentru că, în majoritatea cazurilor, noi facem livrarea si montajul. Ne dorim să dezvoltam competențele colaboratorilor noștri și să creăm un ambient de lucru prietenos.”

 

 

BUHA Wood Design produce mobilier de interior: mese, birouri, biblioteci, dulapuri, dar și mobilier de exterior. Compania colaborează cu Fundația Hospice Casa Speranței și, în fiecare an, furnizează obiecte pentru licitațiile acestui ONG.

 

 

buhawood.ro

instagram.com/buhawood.ro

facebook.com/buhawooddesign

 

Articole despre TENDINTE IN DESIGNUL DE INTERIOR, AICI

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT