Home / Design  / Bucătăria anului 2023: tendințe în designul de interior

Bucătăria anului 2023: tendințe în designul de interior

De la mai multă tehnologie la culori îndrăznețe și mai multe spații multifuncționale, 2023 va însemna creșterea confortului și stilului personal. Iată 6 tendințe de design pentru bucătăria anului 2023, potrivit experților.

 

Tehnologie inteligentă

Pe măsură ce tehnologia inteligentă continuă să avanseze, este de așteptat să crească utilizarea ei și în bucătărie, incluzând aparate conectate la Wi-Fi ce pot fi controlate cu smartphone-ul, aparate cu activare vocală, robinete inteligente și multe altele. Bucătăriile inteligente nu sunt doar convenabile, dar ajută la economisirea timpului și a energiei electrice – majoritatea aparatelor inteligente fiind mai eficiente din punct de vedere energetic decât omoloagele lor tradiționale.

 

 

Cămara majordomului

Fiind, de fapt, cămăruțe de serviciu și depozitare între o bucătărie și o sufragerie, denumite și cămara bucătarului, cămară de lucru sau cămară funcțională, cămările majordomului sunt din ce în ce mai prezente și se așteaptă să fie foarte populare în bucătăria anului 2023. Ele pot acționa ca spațiu suplimentar pentru alimente, ca spațiu pentru gătit sau bar ascuns pentru preparat cafeaua. David Kallie, președinte și CEO al Dimension Inc., o firmă de design, construcție și remodelare de case cu sediul în Wisconsin, spune că se așteaptă să vadă mai multe cămări ale majordomului ascunse sau secrete în viitorul apropiat. „Aparatele personalizate care imită perfect dulapurile sunt o tendință care câștigă viteză de ani de zile. Nou în designul bucătăriilor este cămara secretă a majordomului, ascunsă în spatele unui panou de dulap asortat sau a unei uși glisante de perete”.

 

 

Panouri decorative dintr-o bucată

Tradiționala faianță din spatele chiuvetei și a dulapului de bucătărie este înlocuită cu „slab backsplash”, adică plăci întregi și elegante din diverse materiale. Panoul backsplash devine pur și simplu o bucată mare de material continuu. Poate fi asortat blaturilor sau poate fi folosit ca un tablou în bucătărie, având culori sau desen contrastant și îndrăzneț. Granitul, cuarțul și marmura sunt alegeri populare pentru materialul plăcilor, deși există multe opțiuni disponibile.

 

 

Mulți clienți solicită slab backsplash din plăci care ajung până la tavan, în jurul ferestrelor sau în jurul unei hote”, spune Emily Ruff, proprietar și designer principal la firma de design Cohesively Curated Interiors din Seattle. „Poți chiar renunța la dulapurile superioare pentru a permite pietrei să strălucească!” Panourile backsplash nu sunt doar atrăgătoare, ci și funcționale, subliniază April Gandy, designer principal la Alluring Designs Chicago. „Ridicarea blatului și pe perete oferă un aspect perfect și este și atât de ușor de păstrat curat, deoarece nu există linii de chit”, spune ea.

 

Elemente organice

Ultimii ani au vizat aducerea naturii în casă și această tendință va continua și în 2023. Elementele organice vor continua să-și facă loc în bucătărie sub formă de blaturi din piatră naturală, materiale ecologice sau mobilier de lemn cu accente metalice. Sierra Fallon, designer principal la Rumor Designs, consideră blaturile din piatră naturală o tendință la care trebuie să fim atenți în 2023, în mod special. „În timp ce cuarțul va rămâne o alegere pentru mulți, vom observa o creștere a utilizării marmurei și a cuarțitului, cu mai multă culoare pe blaturi, backsplash și în jurul hotei”, spune ea.

 

 

Cameron Johnson, CEO și fondator Nickson Living prezice că această mișcare ecologică se va manifesta atât la ​​articolele mari, cât și la cele mici din bucătărie. Obiecte precum „boluri din lemn sau sticlă în loc de plastic, coșuri de gunoi din inox și containere de depozitare din lemn, pe lângă articolele mai mari, cum ar fi blaturile de marmură sau dulapurile din lemn natural, sunt toate lucruri la care trebuie să fim atenți în 2023”, spune Johnson.

 

Insule mari concepute pentru a lua masa

Bucătăria este inima casei și mulți proprietari optează pentru insule de bucătărie mai mari, pentru a găzdui mesele și distracția, mai degrabă decât pentru o sufragerie formală. Hilary Matt de la Hilary Matt Interiors spune că aceasta este o funcție anume a proprietarilor de case, aceea de a „redefini spațiile din locuințe”. Ea adaugă: „Bucătăriile tradiționale evoluează în alte părți ale casei. Anul viitor, prevăd că vor fi integrate insule de bucătărie mai mari – și chiar duble – pentru a găzdui spații mai mari de divertisment și de adunare a familiei.

 

 

Culori calde

În timp ce albul va continua să fie o alegere populară pentru bucătăria anului 2023, ne putem aștepta să vedem bucătăriile devenind puțin mai colorate în noul an. Vor fi preferate tonurile mai calde și notele îndrăznețe de culoare, în locul minimalismului monocromatic scandinav sau bucătăriilor alb-gri, stil fermă. În ceea ce privește impulsul de a folosi mai multă culoare, Fallon spune că o mulțime de culori organice și saturate vor fi la modă în 2023, în toate zonele bucătăriei. Așteptați-vă să vedeți cum dulapurile complet albe vor fi înlocuite în tonuri calde și naturale de lemn, atât în nuanțe închise, cât și deschise. Dacă e să folosim alb și gri, ne putem aștepta să vedem aceste culori încălzite semnificativ în comparație cu anii precedenți. „Griul de bază și albul pur sunt pentru afară, iar alb-crem și  gri cald sunt pentru interior”, spune Stacy Garcia, CEO și Chief Inspiration Offer la Stacy Garcia Inc.

 

 

Sursa: thespruce.com

 

Mai multe articole despre TENDINȚE IN DESIGNUL DE INTERIOR, AICI

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT