Home / Focus  / Brandurile românești de mobilă s-au remarcat din nou la Dubai

Brandurile românești de mobilă s-au remarcat din nou la Dubai

Pavilionul României a strălucit la INDEX Dubai 2024. Producătorii noștri talentați de mobilier și decorațiuni au impresionat vizitatorii cu creativitatea și inovațiile lor, câștigând recunoaștere internațională.

 

17 producători români, respectiv brandurile VLAdiLA, Masara & Materia, Montana Campeni, Amik Wooden Toys, BRADUL MANECIU, ENTOURAGE FURNITURE, HANGAROUND, INDUSTRY TRANSILVAN, IMOB, LEEA’S ROOM FURNITURE, LIGNUM FURNITURE, Mobex Furniture, Art Georgies, VOICU by Nord Arin, NEWEL TURNING, SAVINI DUE și SIMEX au expus pe o suprafață 461 de mp, de la piese de mobilier cu design special, mobilier pentru medii rezidențiale, grădinițe, școli, birouri și HoReCa, de la mese, scaune, canapele, fotolii, vitrine/biblioteci, mobilier pentru sufragerii și camere de zi, dormitoare, paturi, noptiere, comode, mobilier și jucării din lemn pentru copii, mobilier de baie, fotolii suspendate cu design inedit, până la tablouri și obiecte de decorațiuni interioare executate din mozaic și sticlă pictată, vitralii, uși de interior, tapet, tapițerie, draperii și perne cu acoperiri de catifea.

 

„Suntem extrem de mândri de producătorii români prezenți la INDEX Dubai și de realizările lor extraordinare. Această experiență a demonstrat încă odată valoarea imensă și potențialul designului românesc. Vă mulțumim tuturor pentru susținere și pentru că faceți parte din această călătorie minunată”, a declarat președintele APMR, Dumitru Blaga, la finalul evenimentului.

 

 

În premieră la INDEX Dubai, proprietarii companiilor Simex, Montana Câmpeni și Bradul Măneciu s-au declarat încântați de piața descoperită aici.

 

Echipa de la Simex a întâlnit 130 de potențiali colaboratori din Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Qatar, China, Turcia, Iran, Oman și India, concluzia participării fiind că mobilierul de lux poate fi comercializat cu succes pe piețele din Orientul Mijlociu.

 

 

Noua colecție marca Montana Câmpeni & Bradul Măneciu, care a încântat publicul profesionist la Salone del Mobile.Milano și la ICFF New York, a atras atenția cumpărătorilor la INDEX Dubai, contractele estimate a fi încheiate de cele 2 companii ridicându-se la 2,5 milioane de euro, după ce reprezentanții brandurilor au discutat cu 160 de arhitecți, designeri și redistribuitori din zona MENA.

 

 

Nord Arin a revenit la INDEX Dubai cu brandul VOICU, iar 80 de posibili cumpărători și redistribuitori au admirat piesele expuse, declarându-se interesați de o colaborare cu compania românească, 10 dintre ei preconizând vizite de lucru în România.

 

 

Și VLAdiLA a expus a 2-a oară la Dubai, pentru a-și consolida poziția și colaborările existente, succesul acestui brand pe piața UAE fiind garantat de reprezentantul companiei, care preconizează afaceri de jumătate de milion de euro.

 

 

La 900.ooo de euro a estimat și Entourage Furniture valoarea contractelor ce s-ar putea încheia în urma participării la show-ul din Dubai, după ce și-a expus colecția WR-Inspired pentru prima dată pe această piață.

 

 

Designeri români de top au participat cu producțiile proprii, în premieră, la INDEX Dubai, cucerind audiența. Brandurile Masara&Materia, Leea’s Room Furniture, Hangaround, Lignum Furniture, Industry Transilvan s-au remarcat prin designul inedit și prin calitatea materialelor folosite, reprezentanții companiilor producătoare discutând cu sute de persoane interesate.

 

 

De asemenea, mobilierul pentru grădinițe și creșe, dar și jucăriile din lemn pentru cei mici au atras atenția vizitatorilor profesioniști în standurile Amik Wooden Toys. Facem precizarea că o grădiniță din cartierul recent construit pentru demnitarii Qatarului urmează să fie echipată cu produsele marca Amik Wooden Toys, după cum ne-a declarat proprietarul companiei.

 

 

Și producători de mobilă din lemn masiv, pe stilul clasic sau industrial, s-au aflat la evenimentul din Emiratele Arabe Unite pentru a identifica noi piețe de desfacere. Imob, Mobex&Company, Newel Turning și-au prezentat ultimele colecții, fiind vizitați de câteva zeci de profesioniști, fiecare. Mobilierul de baie adus, de asemenea, pentru prima dată pe scena INDEX Dubai de brandul Savini Due a atras profesioniști din Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Rusia, Africa de Sud, Egipt.

 

Brandul Art Georgies a prezentat mozaic, vitralii și pardoseli din marmură, precum și creații artistice pentru amenajări interioare.

 

 

Peste 400 de mărci expozante, din 25 de țări

 

La ediția din acest an a INDEX Dubai, pe lângă România, au participat cu pavilioane naționale Italia, Franța, Germania, Portugalia, Belgia și Turcia. Audiența a fost însemnată. Au venit să vadă ce se poartă în materie de mobilier oameni de afaceri dornici să achiziționeze, dar și profesioniști, respectiv designeri, arhitecți și dezvoltatori / responsabili de achiziții din EAU, Arabia Saudită, Oman, Iran, India, Iordania, Kuweit, Siria, Liban, Rusia, Africa de Sud, Ucraina, Olanda, Belgia, Germania, Italia, Suedia, Spania, Elveția, Franța, China.

 

Colecțiile de mobilier prezentate de România la INDEX Dubai 2024 pot fi văzute pe site-ul oficial al evenimentului ➡️ romania-index.ro

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT