Home / Promo  / Brandurile românești de mobilă expun a 3-a oară la INDEX Dubai

Brandurile românești de mobilă expun a 3-a oară la INDEX Dubai

Recunoscută drept cea mai mare manifestare de profil din regiunea MENA (Orientul Mijlociu și Africa de Nord), INDEX Dubai va avea loc între 4 și 6 iunie 2024, iar România va fi reprezentată de un număr dublu de companii față de ediția din 2023. 17 producători români vor expune la Dubai: AESTHETIC INDESIGN cu brandul VLAdiLA, ACTIV 7 PRODUCT cu brandurile Masara și Materia, ALEX PROD EXPERT cu brandul Montana Campeni, AGRIWOOD cu brandul Amik Wooden Toys, BRADUL MANECIU, ENTOURAGE FURNITURE, HANGAROUND, INDUSTRY TRANSILVAN, IMOB, LEEA’S ROOM FURNITURE, LIGNUM FURNITURE, MOBEX & COMPANY cu brandul Mobex Furniture, MOZAIC VITRALII cu brandul Art Georgies, NORD ARIN cu brandul VOICU, NEWEL TURNING, SAVINI DUE și SIMEX. Standul național al României va fi amenajat de compania GODMOTHER pe o suprafață de 461 de mp. Dubai oferă o gamă largă de oportunități companiilor internaționale datorită dezvoltării demografice și factorilor macroeconomici, astfel că producătorii români au pregătit colecții speciale, pe specificul pieței.

 

 

După ce a făcut furori la Milano și New York, Nord Arin lansează brandul VOICU și la INDEX Dubai

 

Recunoscut pentru stilul său minimalist și rafinamentul arhitectural, VOICU însuflețește fiecare design cu o combinație unică de estetică modernă și inspirații din natură. Explorând noi orizonturi cu încredere și talent, Voicu Crețu, designerul din spatele brandului VOICU, depășește limitele prin experimentarea cu materiale neconvenționale și tehnici inovative. De la mobilier minimalist din lemn masiv până la compoziții avant-gardiste cu piatră, metal, sticlă și materiale reciclate, creațiile din portofoliul VOICU combină eleganța și inovația, având un impact la nivel global. Cu o carieră marcată de participarea la expoziții prestigioase precum Salone del Mobile din Milano, INDEX din Dubai și Esprit Meuble din Paris, VOICU a câștigat recunoaștere internațională pentru piesele sale minimaliste, consolidându-și poziția în lumea designului contemporan de mobilier.

 

 

Brandul românesc de design House of VLAdiLA va defila pe scena de la INDEX Dubai cu cea mai recentă colecție de tapet, Una Lettera D’Amore

 

Asemenea tuturor colecțiilor  brandului, Una Lettera D’Amore depășește dimensiunea decorativă, imersând privitorul în sens și mesaj, în povestea trasată cu atenție la detalii de artiștii VLAdiLA. Rafinament, dramă, mister. Acestea sunt cuvintele cheie care gravitează în jurul acestei colecții. „Ne-am închipuit Una Lettera D’Amore ca o practică de restaurare, ca o arhivă, o colecție de stări, emoții, contexte și estetici despre acasă. Și deși poate părea o abordare arheologică, de fapt nu facem altceva decât să invităm privitorul la o călătorie interioară. La o experiență rafinată, inspirațională și captivantă” menționează Oana Vlădilă, arhitect și co-fondator House of VLAdiLA. Cu amintirea ediției trecute a târgului INDEX Dubai, unde designul românesc sub semnătura VLAdiLA s-a bucurat de feedback ce a depășit așteptările fondatorilor, anul acesta reprezentanții companiei promit o experiență în design fără precedent. Va fi un setup realizat special pentru a atrage, pentru a încânta, pentru a stârni curiozități. De aceea, iubitorii de frumos sunt așteptați să pășească în lumea House of VLAdiLA, în perioada 4-6 iunie, la ediția de anul acesta a INDEX Dubai.

 

 

Simex vrea să atragă atenția la Dubai cu piese statement

 

Deși este renumit pentru mobilierul clasic, brandul SIMEX prezintă masa Camelot, cu picioare canelate din lemn masiv, dar și colecția Contemporan, un best-seller celebrat la numeroase târguri de mobilă și îmbrățișat de hoteluri de lux din întreaga lume. Colecția prezentată la această expoziție este realizată în colaborare cu renumitul producător de textile RUBELLI. De asemenea, va expune setul de dormitor Jasmina realizat din stejar periat, oferind o estetică sofisticată, dar contemporană, ca o operă de artă, întruchipând frumusețea atemporală și măiestria de neegalat. Producător român de mobilier din lemn masiv încă din 1947, Simex deține o capacitate mare de producție, realizând o gamă largă de mobilier, de la dormitoare, la biblioteci, livinguri, colțare, scaune, în diferite stiluri și nuanțe,  din lemn de stejar, nuc, cireș sau fag.

 

 

Montana Câmpeni și Bradul Măneciu se prezintă, în premieră, pe scena din Emiratele Arabe Unite

 

Noua colecție marca Montana Câmpeni & Bradul Măneciu a încântat publicul profesionist la Salone del Mobile.Milano și la ICFF New York și va fi expusă și pe scena INDEX Dubai. Colecția îmbină caracterul special al lemnului masiv cu liniile minimaliste, o combinație între natural și sofisticat. Se remarcă prin colțuri rotunjite și textura netedă a lemnului și este disponibilă în 3 finisaje, respectiv natur, oak brulle și black. Tapițeria este plină de viață, din materiale în trend, nuanțată în culori calde sau îndrăznețe, pentru a evidenția obiectele de mobilier și a înveseli interioarele clasice.

 

 

Producător de tradiție din România, Montana Câmpeni realizează mobilier din lemn masiv: rășinoase, fag și stejar. Dispune de tehnologie modernă și de profesioniști în prelucrarea lemnului. Flexibilitatea tehnologică și puterea de organizare a producției oferă posibilitatea de a produce atât serii mari cât și mici, mobilă pentru locuințe, dar și pentru HoReCa și instituții publice.

 

Bradul Măneciu produce canapele, fotolii, scaune, dormitoare, livinguri, mobilă pentru hotel, piese de mobilier pentru bar și restaurant, în stil clasic sau modern, pe dimensiuni variate și finisaje din lemn masiv cu tapițerii. În procesul de producție, compania folosește energie verde din surse regenerabile, iar produsele sunt prelucrate manual de meșterii și profesioniștii Bradul Măneciu.

 

 

Materia și Masara, două branduri românești de excepție, expun împreună la INDEX Dubai

 

Cele două branduri românești și-au unit forțele în 2023, pentru a duce pe piața globală design inedit și piese de mobilier la cel mai înalt nivel. Materia este un studio de design înființat în urmă cu 10 ani, din pasiunea pentru design a unor tineri antreprenori, care promovează producția de mobilier sustenabil, din materiale naturale, prietenoase cu mediul. De-a lungul anilor, colecțiile Materia au fost premiate la New York, Singapore, Milano și Ljubljana. „Am fost remarcați pentru stand și pentru cele mai bune produse. Piesele noastre de mobilier sunt apreciate pentru că sunt coerente între ele, sunt inedite, pentru că folosim materiale deosebite”, a spus Cristian Branea, co-fondator și director creativ MATERIA. Masara este brandul companiei de mobilier Activ7 Product, specializată în producția de mobilă din lemn masiv, situată în Transilvania, România.

 

 

Produse unice by HANGarOund, în premieră, la INDEX Dubai

 

Marcă înregistrată, HANGarOund produce cel mai original, inedit și comod mobilier suspendat din România. Produsul cheie este fotoliul suspendat, care este înregistrat la EUIPO. „Am pus laolaltă lemnul carpatin, fibrele din bumbac natural și cele mai prețioase stofe, iar prin îndemânare am reușit sa creăm ceva minunat, în România. Fiecare produs este confecționat manual, cu atenție deosebită la detalii, pentru a oferi confortul mult visat. Oferim o gamă largă de combinații de culori, de la cele mai puternice până la nuanțe pastel, care vin în completarea personalității fiecărui utilizator. Clienții noștri spun că am reușit să oprim timpul pentru ei și familiile lor, zi de zi, prin rezultatul muncii noastre. Aceasta este puterea unei piese de mobilier premium de lungă durată”, declară reprezentanții brandului.

 

 

Imob vrea să se remarce pe piața UAE cu piesele pe care le comercializează în Europa

 

Simbol al inovației și al producției ecologice în industria mobilei, IMOB realizează peste 20.000 de scaune lunar, fiind cea mai complexă fabrică de mobilă din Nord-Estul României. Compania mai produce canapele simple, dar și de lux, în stil clasic sau modern, tapițate sau din piele, dar și mobilă din lemn masiv. „Lemnul pe care îl folosim provine din zona noastră. Suntem certificați FSC și auditați de Smeta și Elevate”, declară reprezentanții companiei.

 

 

Consacrat deja pe piața din Emiratele Arabe Unite, brandul Amik Wooden Toys va expune ultimele noutăți ale anului

 

Compania se prezintă la INDEX Dubai cu jucării din lemn și mobilier pentru grădiniță. „Avem o reacție foarte bună atât din partea colaboratorii existenți, cât și de la alți potențiali clienți, care au studiat și au cerut informații detaliate despre acest tip de mobilier, unic în peisajul de la INDEX Dubai. Drept dovadă, grădinița din cartierul recent construit pentru demnitarii Qatarului urmează să fie echipată cu produsele marca AMIK WOODEN TOYS. Piesele produse de noi sunt din lemn masiv si reflectă fidel viziunea companiei noastre de a aduce copiii în contact permanent cu natura, indiferent unde s-ar afla,  acasă, la grădiniță sau la școală”, declară Zoltan Amik, director general AMIK WOODEN TOYS.

Toate produsele sunt testate, certificate si corespund normelor în vigoare. Lacurile și vopselurile folosite sunt ecologice, pe bază de apă, conform standardelor europene EN 71. Colțurile/canturile sunt rotunjite pentru a evita orice posibilitate de accidentare.

 

 

Compania Mobex&Company este decisă să depășească granițele continentului european

 

Colecția de mese ce va fi prezentată la Dubai este realizată exclusiv din lemn masiv de stejar, ale căror particularități sunt evidențiate de intervenția omului. Finisajele sunt realizate folosind lacuri acrilice rezistente la zgârieturi și umezeală și uleiuri ecologice. „Realizăm mese de diferite dimensiuni cu picioare din lemn sau metal, bănci cu picioare din lemn și picioare metalice, mese rotunde și ovale, măsuțe de cafea și panouri din lemn. Politica companiei este de a personaliza produsele, după nevoile și gustul fiecăruia: mărimi, culori, combinații după preferințe. Prețuim natura și o tratăm cu respect, iar asta se reflectă în fiecare moment când lemnul este în mâinile noastre” susțin reprezentanții companiei.

 

 

Brandul Art Georgies prezintă mozaic, vitralii și pardoseli din marmură, precum și creații artistice pentru amenajări interioare

 

De peste 32 de ani, Art Georgies este echivalentul incontestabil al originalității, calității și execuției fără cusur în domeniul exclusivist al vitraliilor, mozaicului și pavajelor din marmură. „Inovația permanentă prin tehnici de lucru patentate și pasiunea pentru frumos au adus companiei noastre aprecieri naționale și internaționale, respectiv patru medalii de aur la Saloanele Internaționale de Invenții de la Bruxelles, Moscova, Geneva și Iași. În spatele mărcii Art Georgies există o vastă experiență în munca artistică. Această experiență este rezultatul pasiunii cu care fiecare proiect este livrat și, de asemenea, al contribuției artiștilor noștri care pot fi foarte mândri de portofoliul lor impresionant de lucrări”, explică reprezentanții companiei.

 

 

Savini Due, unul dintre cei mai mari producători de mobilier de baie din Europa, vrea să se extindă pe piața UAE

 

Mobilierul Savini Due are un design inovativ și este realizat cu respect pentru mediul înconjurător. „Am investit constant în integrarea celor mai noi tehnologii de producție, automatizări și sisteme de control al calității pentru a asigura o aliniere puternică cu misiunea și valorile noastre. La Savini Due ne pasă de mediu și de resursele acestuia. În 2019, am început să implementăm o strategie axată pe reducerea emisiilor de compuși organici volatili și pe utilizarea panourilor din lemn cu trasabilitate dovedită. Din 2021, întregul nostru portofoliu de produse este certificat FSC. Suntem o companie făcută din oameni, pentru oameni! La Savini Due, ne angajăm să aducem inovație și excelență în lumea mobilierului de baie, iar Index Dubai oferă platforma perfectă pentru a ne prezenta cele mai recente modele și produse”, susțin reprezentanții companiei.

 

 

După ce au fost prezentate la Milano și New York, creațiile excepționale pentru camerele copiilor realizate de Leea’s Room ajung și la Dubai

 

De la pătuțuri cu tematici îndrăznețe, la birouri elegante de studiu, mobilierul Leea’s Room îmbină stilul și funcționalitatea, stabilind noi standarde în domeniul interiorului de lux pentru copii. „Fiecare element este atent lucrat pentru a răspunde nevoilor și preferințelor unice ale părinților exigenți și ale copiilor lor, asigurând un mediu luxos și încântător. Piesele noastre meticulos lucrate manual combină designul atemporal cu sensibilitățile moderne, creând un echilibru armonios între funcționalitate și estetică”, declară reprezentanții companiei.

 

 

Entourage Furniture prezintă, pentru prima dată la Dubai, colecția de produse realizată sub marca WR-Inspired

 

Noua colecție întruchipează luxul contemporan. „Marca noastră îmbină perfect estetica contemporană cu calitatea premium și măiestria durabilă. De la seturi de măsuțe de cafea la mese de sufragerie, scaune, suporturi și piese decorative, fiecare articol reflectă angajamentul nostru față de excelență. În parteneriat strâns cu arhitecți, experți în ospitalitate și retaileri oferim soluții pentru proiecte personalizate”, declară reprezentanții companiei.

 

 

Industry Transilvan Group vrea să cucerească piața globală cu opere de artă funcționale

 

Cu peste 33 de ani de experiență în producția de mobilă, compania se mândrește cu crearea de piese atemporale, în special mobilier din lemn masiv pentru dormitor și sufragerie. Industry Transilvan Group reunește o comunitate de meșteri, designeri și pasionați de lemn care realizează cu pasiune fiecare colecție. „Cu fiecare piesă de mobilier creată împărtășim bucuria și frumusețea naturii, transformând lemnul în povestea fiecărei case. Misiunea noastră este să aducem nu doar mobilier, ci opere de artă funcționale în casele oamenilor, creând piese care inspiră și definesc rafinamentul într-o manieră inconfundabilă. Viziunea noastră este să fim mereu în fruntea inovației, să explorăm noi tehnologii și materiale, să ne adaptăm și să rămânem un reper în lumea lemnului masiv”, declară reprezentanții brandului.

 

 

Și Lignum Furniture participă, în premieră, la Dubai

 

Pasiunea pentru lemn masiv și dragostea pentru meșteșugurile tradiționale se îmbină armonios în piesele Lignum Furniture. „Fiecare piesă de mobilier care iese din mâinile noastre este o expresie a atenției la detalii și a măiestriei îndelung cultivate. Tăieri precise, finisaje impecabile și design rafinat sunt doar câteva dintre elementele care definesc munca noastră. În spatele fiecărei piese se află o echipă dedicată, cu o pasiune pentru măiestrie și un angajament profund față de calitate”, declară fondatorul companiei.

 

 

Newel Turning revine pe scena INDEX Dubai

 

Piese de mobilier diferite, precum scaune, mese și paturi, create special pentru a crește confortul în spațiul rezidențial, sunt oferta Newel Turning pentru această ediție a INDEX Dubai. „Ne propunem să ridicăm în mod continuu standardele în sectorul mobilei cu linia noastră inovatoare, abordarea modernă de producție-marketing și experiența noastră în sector”, declară reprezentanții companiei.

 

 

Colecțiile de mobilier ce vor fi prezentate la INDEX Dubai 2024 pot fi văzute pe site-ul oficial al evenimentului ➡️ romania-index.ro

 

Vizitați Pavilionul României de la Dubai World Trade Center, HALL 2, în perioada 4 – 6 iunie 2024! 

 

Booth: 2E60 | 2D61 | 2E68 | 2D68 | C69 | 2E69 | 2E78 | 2D69 | 2E71 | 2D79 | 2E61 | 2D71 | 2E65 | 2E79 | 2C65 | 2E75 | 2C61

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT