Home / Industria Mobilei  / BRADUL MĂNECIU, din dragoste pentru lemn

BRADUL MĂNECIU, din dragoste pentru lemn

Afacerea a început acum 25 de ani, de la un vis. Visul Ilenei Pupeză de a ridica o fabrică de mobilă.

 

Ing. Ileana Pupeză, proprietar BRADUL MĂNECIU: „Eram o mână de oameni hotărâți să transformăm visul în realitate. Cel mai mare sprijin l-am primit de la tatăl meu, Gheorghe Comișel. Parcă și acum îi aud vorbele <Prin muncă și voință, prin credință în Dumnezeu, omul va realiza orice-și dorește>.”

 

Ileana Pupeză a trecut peste griji, peste greutăți și a mers înainte umăr la umăr cu soțul ei, Vasile Pupeză, silvicultor, care i s-a alăturat în acest vis. Ea, inginer în industria lemnului, el, silvicultor. Ce pereche potrivită pentru a transforma lemnul în mobilier de calitate, dar și pentru a conserva și regenera pădurea. Dragostea și respectul față de natură sunt reperele de la care Ileana și Vasile Pupeză nu s-au abătut în acest sfert de veac. Au plantat puieți pentru a reîntineri pădurea și și-au instruit angajații să nu irosească nicio bucată de lemn.

 

 

Și-au fidelizat oameni din toate generațiile. Au prieteni care au muncit cot la cot cu ei, de la înființare, dar și tineri care li s-au alăturat pe parcurs. Construită ca o afacere de familie, BRADUL MĂNECIU a pornit de la 17 angajați și s-a extins la 140.

 

Vasile Pupeză, proprietar BRADUL MĂNECIU: „Fabrica și-a găsit echilibrul după anul 2000, când am început exportul de produse de mobilier. Am trecut prin momente grele, am fost înșelați de clienți, chiar îmi amintesc experiența cu un cetățean german, care ne-a produs o pierdere de 100.000 de euro. Dar, am mers înainte, am căutat colaboratori corecți și serioși și am consolidat livrarea de produse pe piețele din Europa.”

 

Jumătate de fabrică a ars într-un incendiu

 

Cea mai mare emoție au trăit-o în iunie 2004, când fabrica a luat foc. În incendiu a ars zona de debitare. A fost un hop greu de trecut, dar familia Pupeză și-a regăsit forța și a mers înainte. A reconstruit mai frumos și mai spațios.

 

 

De la tăiere la prelucrare superioară, flux complet de producție

 

În incinta fabricii BRADUL MĂNECIU, copacii ajung exact cum sunt scoși din pădure, pentru că această companie execută întreg procesul – de la exploatare primară, la prelucrare superioară – pentru realizarea unor produse de mobilier de calitate, care, în cea mai mare parte, pleacă la export. Dacă ceea ce rămâne în urma producerii pieselor de mobilier nu mai poate fi folosit pentru realizarea materialelor necesare construirii de mobilă, se împachetează în paleți, se leagă și se livrează familiilor din localitate, pentru a fi folosit ca lemn de foc. Familia Pupeză are grijă ca nimic să nu se piardă. Rumegușul rezultat în urma debitării și prelucrării lemnului se valorifică atât prin arderea directă în centralele proprii, cât și prin producția de paleți. Fluxul de producție de aici este impresionant, iar oamenii știu exact ce au de făcut.

 

 

 

Primele produse tapițate

 

TRADIȚIA MERGE MAI DEPARTE

 

Și cum așchia nu sare departe de trunchi, afacerea familiei merge înainte prin implicarea și dăruirea lui Adrian Pupeză, fiul Ilenei și al lui Vasile. Tânărul, crescut printre copaci și mașini de debitat, a îndrăgit lemnul, la fel ca părinții și bunicii lui. A absolvit Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere și s-a întors acasă, la Măneciu, printre ai lui, pentru a duce mai departe afacerea familiei. Cu pricepere, a modernizat liniile de fabricație, a diversificat gama de produse, a cucerit noi piețe de desfacere.

 

MOBILIERUL ESTE REALIZAT CU PASIUNE ȘI MĂIESTRIE

 

BRADUL MĂNECIU realizează acum produse dintre cele mai diverse de la suporturile de flori, cu care s-a remarcat – în primă fază – pe piața externă, până la produse tapițate de excepție, respectiv canapele și fotolii, dar și scaune, dormitoare, livinguri, mobilă de hotel, mobilă de bar și restaurant, disponibile într-o gamă variată de stiluri, dimensiuni și finisaje. Produsele sunt realizate din lemn masiv, pal melaminat, MDF și pal furniruit. BRADUL MĂNECIU aduce culoare, textură și design, care completează orice încăpere. Elegant, minimalist sau îndrăzneț, aici regăsești mobilier care să definească stilul dorit.

 

 

BRADUL MĂNECIU SE REMARCĂ PRIN RESPECTUL FAȚĂ DE CLIENȚI

 

Compania deține certificat FSC, ISO 9001, 14001 și este printre primele fabrici atestate ca producător de mobilă în România. Participă la expozițiile internaționale de profil, de la IMM Cologne, la BIFE-SIM București, pentru a fi în permanent contact cu cumpărătorii, pentru a le afla cerințele și a le înțelege sugestiile.

 

Ing. Adrian Pupeză, manager BRADUL MĂNECIU: „Noi știm să producem, dar ținem cont întotdeauna de ceea ce ne sugerează clienții. Acum, piața principală este cea externă, europeană, în principal țările vestice: Benelux, Germania, Anglia, Franța, Italia. Pe ambele divizii, HORECA și HOME, lucrăm cu parteneri care ne asigură vizibilitate în Europa.”

 

BRADUL MĂNECIU se remarcă prin atenția la detaliu și profesionalismul echipei de producție, precum și printr-o gamă diversificată de mobilier, disponibilă într-un număr mare de stiluri și finisaje. Conducerea companiei își dorește să cucerească și publicul din România, care pare interesat mai mult de produsele de import și încă rezervat la oferta firmelor românești.

 

Ing. Adrian Pupeză, manager BRADUL MĂNECIU: „Pe piața internă, ajung doar 10-15% din produsele realizate de BRADUL MĂNECIU. Colaborăm cu arhitecți români și cu magazine de la noi din țară, tocmai pentru a ne apropia de public. Mi-aș dori ca românii să aibă încredere în mobila produsă în România, în brandurile românești. Suntem încă o țară care produce mobilă de calitate, la prețuri foarte bune. Sunt piețe întregi care ne apreciază, trebuie să avem și noi încredere în produsele realizate la noi în țară.”

 

 

Produsele firmei pot fi văzute pe bradul-maneciu.ro

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT