Home / Design  / BOUTIQUE HOTEL VILLA TERMINUS: echilibru între istorie și modernitate

BOUTIQUE HOTEL VILLA TERMINUS: echilibru între istorie și modernitate

Hotelul de tip boutique de 18 stele VILLA TERMINUS este situat în Bergen, Norvegia și face parte din grupul hotelier DE BERGENSKE, o colecție de cinci proprietăți istorice din oraș, cunoscută pentru standardele înalte la toate nivelurile ospitalității, dar și pentru designul de interior și mobilierul pline de rafinament. VILLA TERMINUS a fost recent „întinerită” de firma suedeză de arhitectură și design CLAESSON KOIVISTO RUNE, iar rezultatele reprezintă esența Bergenului: contemporaneitate, concentrare pe detalii și liniște.

 

Villa Terminus Bergen, Claesson Koivisto Rune

Villa Terminus Bergen, Claesson Koivisto Rune

 

CLAESSON KOIVISTO RUNE a dat o nouă viață clădirii, fără a Îndepărta patina istorică specifică anilor 1760, atunci când comerciantul și filantropul Alexander Kaae a început construcția acestei proprietăți.

 

Villa Terminus Bergen, Claesson Koivisto Rune

Villa Terminus Bergen, Claesson Koivisto Rune

 

Interiorul hotelului VILLA TERMINUS a fost inspirat de picturile artistului danez de secol XIX Vilhelm Hammershøi, care a căutat frumusețea din acea lumină clară și caldă, pe care atât de mulți artiști plastici și fotografi o urmăresc. În interior, totul, de la culorile peretelui pană la mobilier și amenajări, a fost ales cu grijă pentru a emula un anume fel de frumusețe naturală, ca într-o pictură în ulei de Hammershøi.

 

Villa Terminus Bergen, Claesson Koivisto Rune

Villa Terminus Bergen, Claesson Koivisto Rune Villa Terminus Bergen, Claesson Koivisto Rune

Una dintre caracteristicile atractive ale interioarelor este că nu poți separa imediat ceea ce este modern de ceea ce este antic. CLAESSON KOIVISTO RUNE s-a asigurat că s-a realizat un echilibru perfect, specific acelui tip de estetică scandinavă. Pentru cei care iubesc designul, în VILLA TERMINUS pot fi  găsite obiecte de mobilier, obiecte decorative și de artă semnate de unii dintre cei mai renumiți designeri de renume mondial, printre care: Erwan și Ronan Bouroullec, David Chipperfield, Antonio Citterio, Ilse Crawford, Andreas Engesvik, Josef Frank, Sir Kenneth Grange, Konstantin Grcic, Jasper Morrison, Patrick Norguet, Russell Pinch, Samuel Wilkinson și Terence Woodgate. De asemenea, piese de epocă și opere de artă din secolul al XVII-lea împânzesc întreaga proprietate.

 

Villa Terminus Bergen, Claesson Koivisto Rune

 

Sursa: www.design-milk.com

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT