Home / Focus  / BIFE-SIM trebuie să devină cel mai important târg de mobilă din Sud-estul Europei

BIFE-SIM trebuie să devină cel mai important târg de mobilă din Sud-estul Europei

Ne-am întâlnit, ieri, cu conducerea Camerei de Comerț și Industrie a României și a ROMEXPO, în prezența ministrului Constantin-Daniel Cadariu și a reprezentanților din Ministerul Antreprenoriatului și Turismului interesați de promovarea produselor românești.

Pe lângă președinta APMR, Aurica Sereny, și consilierii pe târguri și comunicare, din delegația APMR au făcut parte Dumitru Blaga, vicepreședinte APMR, CEO SIMEX, Adrian Pupeză, director general Bradul Măneciu și Dinu Chirica, membru în Consiliul Director APMR, director general Accesoria. În calitate de expozanți importanți ai BIFE-SIM, de-a lungul anilor, au explicat ce nu a mers bine la ultimele ediții și ce ar trebui îmbunătățit, pentru ca evenimentul să redevină important, dar mai ales interesant pentru publicul de business pe care îl așteaptă producătorii de mobilă și distribuitorii de echipamente și accesorii. Președintele Consiliului de Administrație și directorul general ROMEXPO, Ionel Gagu, a explicat neajunsurile cu care se confruntă compania, dar a promis remedierea tuturor problemelor semnalate de antreprenorii prezenți la întâlnire și creșterea bugetului pentru promovarea evenimentului. Mihai Dărăban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României – CCIR, și-a declarat susținerea fermă pentru industria mobilei, care valorifică superior lemnul, dar și pentru organizarea în cele mai bune condiții a târgului BIFE-SIM, pentru ca acesta să se impună internațional și să devină cel mai important eveniment de profil din Europa de Sud-Est.

Președinta APMR, Aurica Sereny, i-a făcut câteva propuneri concrete ministrului Antreprenoriatului și Turismului, Constantin Daniel Cadariu, pentru susținerea Târgului Internațional de Mobilă, Echipamente și Accesorii BIFE-SIM 2022 și atragerea de expozanți. Conducerea ministerului a fost receptivă la propuneri, iar echipa de implementare a programelor de promovare din minister împreună cu APMR vor pune în practică soluțiile găsite, după aprobarea și publicarea în Monitorul Oficial a noilor norme de promovare a exporturilor, aflate acum în dezbatere publică. Acestea le vor fi comunicate direct membrilor Asociației Producătorilor de Mobilă din România.

 

„BIFE-SIM este târgul României care reunește cei mai importanți producători de mobilă și echipamente pentru prelucrarea lemnului și, totodată, un prilej extraordinar pentru industrie de a-și face cunoscute ofertele, după doi ani pandemici și mai ales în contextul crizei din Ucraina. Este necesar să ne unim forțele, pentru ca această manifestare expozițională să fie un real succes. Din acest motiv ne-am adunat, la aceeași masă, toți factorii de decizie care pot concretiza acest lucru. Din perspectiva ministerului, ne angajăm la o promovare activă a evenimentului pe piețele externe țintă, prin intermediul consilierilor economici, și dorim să identificăm o soluție viabilă, astfel încât să încurajăm și să sprijinim participarea co-expozanților români”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

 

Dialogul dintre APMR și ROMEXPO va continua, pentru că producătorii de mobilă și distribuitorii de echipamente și accesorii vor ca ediția din acest an a BIFE-SIM să aibă rezultate favorabile pentru expozanți.

 

 

Cea de-a 31-a ediție a Târgului Internațional de Mobilă, Echipamente și Accesorii BIFE – SIM, eveniment organizat de ROMEXPO în parteneriat strategic cu Asociația Producătorilor de Mobilă din România – APMR și CCIR, va avea loc în perioada 22 – 25 septembrie 2022. Înscrierile au început la data de 1 martie 2022.

 

 

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT