Home / Design  / Bernhardt Design readuce în actualitate ultima colecție de mobilier Charles Pollock

Bernhardt Design readuce în actualitate ultima colecție de mobilier Charles Pollock

Marca americană Bernhardt Design a lansat o colecție de mobilier de Charles Pollock, ultima creație a binecunoscutului designer. Colecția de mobilier a intrat în lucru înainte de moartea lui Pollock în 2013.

Colecția Finale conține o canapea și fotolii introduse într-o carcasă dreptunghiulară, căptușită cu perne generoase.

„Am fost întotdeauna fascinat de Charles Pollock”, a declarat Jerry Helling, directorul de creație de la Bernhardt Design. „A creat un produs atât de semnificativ și, totuși, foarte puține lucruri au fost publicate vreodată despre el.”

„Când am pornit în căutarea lui Charles, am vrut pur și simplu să-l întâlnesc și să-i aud povestea.”

new-collection-charles-pollock-bernhardt-design-new-york-showroom-chair-furniture-design_dezeen_2364_col_3 new-collection-charles-pollock-bernhardt-design-new-york-showroom-chair-furniture-design_dezeen_2364_col_2 new-collection-charles-pollock-bernhardt-design-new-york-showroom-chair-furniture-design_dezeen_2364_col_4

Potrivit lui Helling, în ciuda carierei de 50 de ani a designerului – care a inclus proiectarea de scaune pentru Knoll și Castelli – el nu ar fi avut ocazia de a crea o canapea, chiar dacă și-ar fi dorit acest lucru.

„După ce a trecut prin procesul de proiectare de scaune și mese, conceptul său original a evoluat în ceva unic și foarte special” a spus Helling. „Canapeaua este minimală și, cumva, din perioada modernă, dar, în același timp, arată foarte actual și la zi.”

Canapeaua stă pe un cadru distinct în formă de cruce care se regăsește și la masa colecției. Masa mai dispune și de un cadru circular pe care se sprijină blatul din lemn sau din sticlă.

new-collection-charles-pollock-bernhardt-design-new-york-showroom-chair-furniture-design_dezeen_2364_col_1

Pollock s-a născut în Philadelphia, Pennsylvania, în 1930. El a murit într-un incendiu, în 2013, la vârstă de 83 de ani.

Executiv Chair, proiectat pentru Knoll în 1963, a devenit un simbol reprezentativ al mobilierului office de la mijlocul secolului al 20-lea. Bernhardt Design a mai relansat un alt design al lui Pollok – modelul 657 Slingack Lounge -la scurt timp după moartea sa.

Executiv Chair

Executiv Chair

 

The 657 Sling Chair

The 657 Sling Chair

Sursa: dezeen.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT