Home / Decoratiuni  / Benjamin Moore a ales culoarea anului 2023: Raspberry Blush

Benjamin Moore a ales culoarea anului 2023: Raspberry Blush

După tonurile neutre, triste și capricioase de care ne-am agățat în ultimii doi ani, este timpul să avem din nou încredere în culoare și să revenim la nuanțe optimiste și vesele. Raspberry Blush reprezintă chiar bucuria de a trăi pe care o așteptam.

 

Când s-a pus problema alegerii culorii Benjamin Moore a anului 2023, concluzia a fost că „oricât de mult ne plac culorile mai discrete și mai blânde, ne-am simțit pregătiți să alegem ceva mai îndrăzneț”, spune Andrea Magno, directorul pentru marketing și dezvoltare a culorii a reputatului brand de vopsea. „Suntem nerăbdători să ridicăm nivelul la saturația culorii.”

 

 

Așadar, Culoarea Anului 2023 Benjamin Moore este Raspberry Blush, o nuanță îndrăzneață, dar caldă. Descrisă de Magno drept o culoare „carismatică” ce „însuflețește simțurile”, Raspberry Blush evocă notele fructate ale zmeurei, amestecate cu nuanțe de coral roșu și portocaliu radiant.

 

 

Raspberry Blush se bazează pe includerile recente din paleta anuală de tendințe a lui Benjamin Moore, cum ar fi argila arsă Rosy Peach din 2021 și cenușa de trandafiri Wildflower din 2022. Combinând aceste nuanțe într-un spațiu mai viu și mai plin de viață, Raspberry Blush face o impresie puternică, având genul de profunzime care merită o privire mai atentă. „Cred că are, cu siguranță, un factor wow. Ne-am obișnuit atât de mult cu griuri, nuanțe de albastru și neutre”, spune Magno. „Ne-am întors la culoare de mai multe ori și am găsit, de fiecare data, alte lucruri care ne-au plăcut cu adevărat la ea.”

 

Deoarece se diferențiază atât de clar de paleta neutrelor din 2022, Magno admite că Raspberry Blush ar putea părea o culoare intimidantă de încorporat în casă. Mai crede, însă, că poate fi apreciată de cei dispuși să iasă din zona lor de confort și să o încerce în aplicații de la subtil la îndrăzneț. Raspberry Blush ar putea, de exemplu, să însuflețească ușile de la intrare sau piesele de mobilier preferate, iar ca aplicație mai aventuroasă, ancorată într-o tendință din trecut, Magno vede Raspberry Blush ca un demn moștenitor al nebuniei roșii din sufragerie, care a prins la începutul anilor 2000.

 

 

Pe lângă Culoarea Anului, Benjamin Moore a dezvăluit și paleta de culori care se anticipează că va domina interioarele în 2023.

 

Color Trends 2023 by Benjamin Moore

 

Mergând pe nuanțe bogat saturate, Benjamin Moore și-a dezvăluit paleta Color Trends 2023. Aceasta include culori care însoțesc Raspberry Blush, oferind o gamă de la aproape negru până la puțin alb, cu nuanțe îndrăznețe de maro, albastru și verde-gălbui Chartreuse între ele. După cum arată paleta Benjamin Moore 2023 Color Trends, nici chiar cele mai atrăgătoare culori nu ar trebui să stea singure. Nuanțe precum Conch Shell, cu o înclinație neutră dar plină de viață, griul dinamic al New Age sau teracota cu gust de Cinnamon pot ajuta la folosirea lui Raspberry Blush fără a-i dilua farmecul. Pentru a duce lucrurile într-o direcție mai liniștitoare, tonurile albăstrui, profunde ale Green Sea North sau Starry Night Blue pot colora un spațiu creând o atmosferă răcoroasă și calmă. Pentru ceva mai revigorant și strălucitor, verdele Savannah în tonuri galbene poate fi o nuanță însoțitoare potrivită. Și pentru că neutrele de pământ nu vor dispărea în întregime în 2023, cărbunele Wenge servește ca bază bogat emoțională de la care pot porni experimente cromatice suplimentare.

 

 

În concluzie, fie că este prezent pe o ușă din față sau acoperă o întreagă încăpere, un strat de Raspberry Blush va adăuga în mod pozitiv culoare unui interior. „Are un fel de calitate a fericirii”, spune Magno. „Cred că avem nevoie și de câțiva fericiți.”

 

 

Sursa: architecturaldigest.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT