Home / Industria Mobilei  / AVIVA, printre cei mai importanți producători de mobilă din România și unul dintre cei mai importanți furnizori IKEA, la nivel global

AVIVA, printre cei mai importanți producători de mobilă din România și unul dintre cei mai importanți furnizori IKEA, la nivel global

AVIVA SĂRBĂTOREȘTE MAJORATUL

 

Prezentă pe piață de 18 ani, compania cu acționariat israelian și englez, se mândrește astăzi cu peste 1500 de angajați. Iar patronatul consideră că echipa reprezintă cea mai mare realizare.

 

 

OMUL SFINȚEȘTE LOCUL

 

AVIVA și-a început activitatea în domeniul tăierii și rindeluirii lemnului și ulterior a demarat producția de parchet din lemn masiv din diferite esențe (stejar, cireș, nuc, frasin), accesorii (plinte), în diferite forme și dimensiuni, panouri îmbinate din lemn masiv. După accesarea de fonduri europene în 2011, în anul 2012 a început producția de blaturi de bucătărie și de panouri stratificate, care au înlocuit treptat produsele similare din lemn masiv.

 

Acționariatul este format din Nevo Boaz (Israel) 50%, Keane Nial Gerard (Marea Britanie) 25%, Keane Peter Michael (Marea Britanie) 25%.

 

 

 

 

Ioan Tomoiaga, director comercial AVIVA: „Începuturile au fost în hale închiriate, în clădirile fostei fabrici de mobilă – CIL Sighetul Marmației, unde se executa prelucrare primară a lemnului. Dar, am crescut, ne-am dezvoltat sănătos, pentru că ceea ce ne diferențiază de competitorii noștri este curajul. Îndrăznim în orice moment, acceptăm provocările, riscurile.”

 

 

 

ENGINEERED WOOD (LEMNUL PRELUCRAT), INOVAȚIA DE SUCCES CARE A PROPULSAT COMPANIA ÎN RÂNDUL MARILOR FURNIZORI IKEA

 

Produsele se compun dintr-un strat de bază din plăci aglomerate și un strat superior din lemn masiv. Când se fabrică mobilierul prin aceasta metoda, se utilizează întregul copac, spre deosebire de jumătate din acesta, cât se folosește în producția de mobilier din lemn masiv. De asemenea, calitatea este îmbunătățită, deoarece prin această tehnologie se controlează mai bine umiditatea decât în cazul mobilierului din lemn masiv.

 

 

A durat aproximativ cinci ani dezvoltarea ideii, înainte ca primul produs din lemn de inginerie, gama ÅKERBY, să ajungă pe piață.

 

Boaz Nevo, acționar AVIVA:  „Una dintre provocări a fost ca marginile panourilor să creeze aspectul de lemn masiv, adică să vină în continuarea fețelor. Inițial, am făcut blaturile având canturile continue, dar nu am fost mulțumiți de cum arătau în ansamblu, deși au fost bine primite de către clienți și vânzările erau foarte bune. Astăzi, canturile dau un aspect solid din lemn, iar AVIVA folosește engineered wood (lemnul prelucrat) pentru a produce blaturile de bucătărie, mesele și alte articole pentru bucătării și sufragerii, producând în totalitate pentru IKEA gamele: MÖCKELBY, MÖRBYLÅNGA, MÖLLEKULLA și KARLBY și, mai nou, VADHOLMA, TORNVIKEN, SKOGSA, PINNARP. Materialul este disponibil în mai multe stiluri, cu o varietate de modele de lemn, iar alte stiluri se dezvoltă continuu. Ambiția este de a extinde utilizarea tehnologiei existente la o gamă mai largă de produse, cum ar fi mobilier de cameră și de baie. Sunt o persoană care caută în mod constant noi provocări și modalități de extindere a afacerii. Vreau ca AVIVA să fie lider mondial în domeniul lemnului prelucrat și să rămână un loc de muncă excelent pentru oamenii din împrejurimile orașului Sighetu Marmației.”

 

COMPANIA AVIVA ESTE ATESTATĂ CA PRODUCĂTOR DE MOBILĂ

 

La sfârșitul anului trecut, compania a solicitat și a fost atestată ca producător de mobilă, deoarece, conform Regulamentului de valorificare superioară a masei lemnoase, la prima licitație de cumpărare a lemnului se pot prezenta doar companiile care dețin certificat de atestare de producător de mobilă sau operatorii economici care dețin precontract de servicii de prelucrare primară a lemnului fasonat încheiat cu producătorul din industria mobilei care deține certificat de atestare.

 

 

APMR ȘI REVISTA MOBILA, ÎN VIZITĂ LA AVIVA

 

Echipa formată din reprezentanți ai Asociației Producătorilor de Mobilă din România și ai Revistei MOBILA a fost invitată de conducerea AVIVA în fabrică, pentru a vedea produsele inovative pe care compania le realizează și le comercializează peste tot în lume. Reprezentanții companiei și-au prezentat și investițiile uriașe în linii tehnologice de ultimă generație, pe care le-au făcut în ultimii ani.

 

 

 

Ioan Tomoiaga, director comercial AVIVA: „Pentru viitor, ne propunem să valorificăm la maximum investițiile realizate până acum și să eficientizăm producția, pentru a deveni cât mai competitivi. De asemenea, vrem să implementăm un management modern, adecvat noii dimensiuni a afacerii noastre.”

 

 

AVIVA exportă 95% din ceea ce produce pe piețe din Europa, America și Asia. De asemenea, liniile tehnologice și utilajele au fost achiziționate în totalitate din Europa:  Germania, Austria, Italia. Compania importă materii prime din SUA, Austria, Croația, Suedia și Rusia.

 

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT