AU AVUT LOC ÎNCĂ DOUĂ ÎNTRUNIRI ALE COMISIEI DE ATESTARE A PRODUCĂTORILOR DE MOBILĂ
COMISIA DE ATESTARE s-a întrunit atât la data de 14 septembrie, cât și în 25 octombrie.
La întrunirea din 14 septembrie au fost atestate societățile MOBILA DALIN, LAFOR și FORESTFALT SERVICII, care au îndeplinit toate condițiile pentru a putea primi certificatul de atestare.
Înscrieri record pentru obținerea certificatului de atestare, după publicarea în Monitorul Oficial a Regulamentului de valorificare superioară a masei lemnoase
Până la ședința Comisiei de atestare din data de 25 octombrie au fost înscrise de 5 ori mai multe dosare pentru atestare, decât la dățile anterioare, respectiv CARPAT STICKS SRL, GALANTHUS FOREST SRL, RELVAM FOREST SRL, ALEXIE GV SRL, SIGSTRAT SA, KASTAMONU ROMÂNIA SA, SIMEX SA, PRO PAN FOREST SRL, DETROIT CITY IMPORT-EXPORT SRL, VALDO FOREST INDUSTRIES SRL, NIRAJ ACE BRAD SRL, OLTEAN PRODLEMN SRL, SC IRIS SERVICE CIUC SA, SC TONNELLERIE MARGO SRL, CONFORT IMPEX SRL, SC SANGEOSILV SRL.
Comisia întrunită la data de 25 octombrie a aprobat atestarea a 12 firme, dintre cele 16 înscrise, pentru o cantitate totală de lemn fasonat de 81.080 mc/an, față de cantitatea solicitată de cele 16 firme de 269.218 de mc/an.
S-au cerut informații suplimentare companiilor KASTAMONU ROMÂNIA SA și SANGEOSILV SRL, a căror atestare a fost amânată. Au fost respinse dosarele firmelor VALDO FOREST INDUSTRIES SRL și GALANTHUS FOREST SRL, din cauză că nu au făcut dovada că realizează produse de mobilier, în acest moment.
AURICA SERENY, președinte APMR: „Acum că s-a adoptat și publicat în Monitorul Oficial Regulamentul de valorificare superioară a masei lemnoase, care impune ca la prima licitație să se prezinte doar companiile care dețin certificat de atestare de producător de mobilă sau operatorii economici care dețin precontract de servicii de prelucrare primară a lemnului fasonat încheiat cu producătorul din industria mobilei care deține certificat de atestare, acest proces devine și mai necesar. De aceea, rugăm managerii companiilor de profil să se informeze înainte de a trimite dosarele pentru atestare, astfel acestea să conțină toată documentația necesară, pentru ca procesul să se poată desfășura în cele mai bune condiții.”
Dosarele pentru atestare se trimit la sediul Asociației Producătorilor de Mobilă din România (APMR) și se analizează lunar sau ori de câte ori este nevoie, la propunerea președintelui Comisiei.
Persoanele juridice care obțin Certificatul de atestare au dreptul de a participa la licitațiile de masă lemnoasă fasonată provenită din fondul forestier proprietate publică a statului în condițiile art.60 alin.(5) lit. g. din Legea 46/2008-Codul Silvic și beneficiază de dreptul de preempțiune la achiziție în conformitate cu Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică.
Mai multe informații găsiți pe site-ul APMR www.industriamobilei.ro, iar relații se obțin de la Secretariatul Comisiei de atestare: 021 3155142, 021 3155147, 021 3155168.
Accesați LISTA SOCIETĂȚILOR ATESTATE CA PRODUCĂTOR DE MOBILĂ
Citiți și:
COMISIA DE ATESTARE A PRODUCĂTORILOR DE MOBILĂ ȘI-A ÎNCEPUT ACTIVITATEA
A avut loc o nouă întrunire a COMISIEI DE ATESTARE a producătorilor de mobilă
A avut loc a doua întrunire a Comisiei de Atestare a producătorilor de mobilă
A intrat în vigoare Regulamentul de atestare a producătorilor din industria mobilei