Home / Industria Mobilei  / Atestarea ca producător de mobilă

Atestarea ca producător de mobilă

La data de 6 decembrie 2023, 4 companii din industrie și-au reînnoit certificatele de atestare ca producător de mobilă. Este vorba despre companiile membre ale Asociației Producătorilor de Mobilă din România, respectiv BRADUL MĂNECIU, din Măneciu  Pământeni, județul Prahova, CONFORT IMPEX, din Târgu Mureș, județul Mureș și SIMEX, din Șimleu Silvaniei, județul Sălaj. De asemenea, a fost reatestată ca producător de mobilă și firma FOREX, din Ghimbav, județul Brașov, care nu este membru al APMR.

 

 

26 de producători de mobilă sunt la prima atestare, iar 55 de companii au fost reatestate

 

223 de certificate care atestă calitatea de producător de mobilă au fost acordate de la înființarea Comisiei de atestare formată din specialiști ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, reprezentanți din industrie și din APMR. 81 de companii sunt cu atestatele la termen, iar 142 au termenul de valabilitate expirat.

 

Marți, 12 decembrie 2023, participăm la Forumul Pădurilor, Industriei Lemnului și Economiei Verzi, eveniment organizat de Comunitatea Forestierilor – FORDAQ, dar și la Conferința Regională România  redevine  verde  – trei  pași   fără  întoarcere / Un nou  Cod Silvic, o  campanie  de  împădurire fără precedent, o strategie  de  digitalizare, manifestare organizată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

 

Solicitarea noastră este ca statul român să susțină producția internă

 

„Întrucât nu am avut încă acces la proiectul noului Cod Silvic după ce a fost supus avizărilor interministeriale, vom cere să vedem varianta revizuită. Asociația Producătorilor de Mobilă din România a transmis o serie de amendamente, în luna octombrie, care vizează asigurarea reală a dreptului de preempțiune la achiziția lemnului din pădurile proprietate publică a statului. Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA să asigure, cu prioritate, necesarul de materie primă pentru producția de mobilă și alte produse finite din lemn, care oferă cea mai mare valoare adăugată lemnului. Am cerut ca lemnul fasonat să fie comercializat în loturi mici și la prețuri corecte, pentru menținerea competitivității industriei pe piața internă și internațională”, susține Nadina Nedelea Rus, director executiv APMR.

 

Vă reamintim că persoanele juridice care obțin 𝗰𝗲𝗿𝘁𝗶𝗳𝗶𝗰𝗮𝘁𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗮𝘁𝗲𝘀𝘁𝗮𝗿𝗲 au dreptul să participe la licitațiile de masă lemnoasă fasonată provenită din fondul forestier proprietate publică a statului în condițiile art. 60 alin.(5) lit. g. din Legea 46/2008 – Codul Silvic și beneficiază de 𝗱𝗿𝗲𝗽𝘁𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗲𝗲𝗺𝗽𝘁𝗶𝘂𝗻𝗲 𝗹𝗮 𝗮𝗰𝗵𝗶𝘇𝗶𝘁𝗶𝗲, în conformitate cu Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică.

 

Dosarele pentru atestare se trimit la sediul Asociației Producătorilor de Mobilă din România – APMR și se analizează lunar sau ori de câte ori este nevoie, la propunerea președintelui Comisiei de atestare a producătorilor de mobilă.

 

 

CONTACT

Gheorghe Chișe, 0729166227

gh.chise@industriamobilei.ro

 

𝗟𝗶𝘀𝘁𝗮 𝗮𝗰𝘁𝘂𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝘁𝗮 𝗮 𝘀𝗼𝗰𝗶𝗲𝘁𝗮𝘁𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗮𝘁𝗲𝘀𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗰𝗮 𝗽𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰𝗮𝘁𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗺𝗼𝗯𝗶𝗹𝗮

➡️ https://s9.ro/1d50

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT