Home / Design  / Atelier creativ inspirat de concepțiile artistice ale Reginei Maria

Atelier creativ inspirat de concepțiile artistice ale Reginei Maria

Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești

 

In cadrul proiectului “Regina Maria ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești”, coordonat de Muzeul Județean de Istorie Brașov, în parteneriat cu Asociația FORUMS și Universitatea Transilvania din Brașov, Facultatea de Ingineria Lemnului, s-a desfășurat un atelier creativ inspirat de concepțiile artistice ale Reginei Maria. Evenimentul a avut loc la data de 26 ianuarie 2018, la Casa Sfatului din Brașov.

 

Întreaga manifestare s-a constituit într-un eveniment dedicat memoriei Reginei Maria și valorizării concepțiilor acesteia, formării mecanismelor de cunoaștere, investigare, documentare și creație, dar și a celor de punere în valoare a rezultatelor evenimentului cultural.

 

Sursa foto: http://www.brasovistorie.ro

 

Atelier creativ inspirat de concepțiile artistice ale Reginei Maria

 

Prof. univ. dr. Adrian Silvan Ionescu, directorul Institutului de Istoria Artei “George Oprescu”- București, a susținut o prelegere referitoare la orizontul cultural – artistic al Reginei Maria bazată pe fotografiile istorice, filmele de arhivă și obiectele create de Regina Maria, cu precădere piese de mobilier. Directorul Muzeului Național Bran, Nicoleta Petcu, a făcut o descriere amănunțită a obiectelor patrimoniului regal păstrate în custodia acestui muzeu, predominând piesele de mobilier și decorațiuni interioare. Gazda evenimentului a fost Nicolae Pepene, istoric, directorul Muzeului Județean de Istorie Brașov, proiectul având susținerea Asociației Producătorilor de Mobilă din România, reprezentată de ing. Mircea Vlad.

 

Alături de artiști brașoveni, la eveniment au participat 14 studenți și 3 absolvenți ai Facultății de Ingineria Lemnului – Brașov, precum și 2 studenți ai Facultății de Design și Mediu – Brașov.

 

De-a lungul anului 2018, grupul de lucru astfel format, coordonat de dr. Alin M. Olărescu, va avea ca obiectiv investigarea in situ, cercetarea și design-ul de mobilier inspirat din creația Reginei Maria. Rezultatele Atelierului creativ vor fi expuse la standul Facultății de Ingineria Lemnului – Braşov, în cadrul Târgului Internațional de Mobilă BIFE-SIM București, din septembrie 2018.

 

Articol realizat de dr. Alin M. Olărescu – Facultatea de Ingineria Lemnului – Brașov

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT