Home / Evenimente  / ASOCIAȚIA PRODUCĂTORILOR DE MOBILĂ, de un sfert de veac în slujba industriei

ASOCIAȚIA PRODUCĂTORILOR DE MOBILĂ, de un sfert de veac în slujba industriei

Aurica Sereny, președinte APMR: „APMR, organizație profesională și patronală reprezentativă pentru industria mobilei din țara noastră încă din 1992, a pus pe primul plan rezolvarea problemelor de fond cu care se confruntă membrii săi.

 

Conferinta_25 _ani_APMR_3

 

În acest sens, în ultimii 5 ani, a întreprins acțiuni concertate de creștere a gradului de informare și de conștientizare în găsirea unor soluții. APMR și-a susținut permanent punctele de vedere fundamentate în fața autorităților publice: Președinție, Parlament, Guvern, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Economiei, Ministerul Finanțelor Publice, Agenția Națională a Achizițiilor Publice, Ministerul Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ministerul Educației Naționale, ROMSILVA, Consiliul Concurenței și Consiliul de Export asupra situațiilor frecvente de blocaj, în special privind asigurarea resurselor de masă lemnoasă pentru producătorii de mobilă, participarea la târgurile internaționale cu fonduri de la bugetul de stat, pregătirea profesională în vederea asigurării forței de muncă calificată, precum și realizarea învățământului profesional dual. Acțiunile au fost mediatizate prin participarea și organizarea de conferințe, evenimente, interviuri, prin diseminarea de comunicate de presă. Prin intermediul acestora, am semnalat deseori carențele legislative și nu de puține ori lipsa de reacție a guvernanților la problemele cu care s-a confruntat sectorul nostru.

 

Suntem permanent în legătură cu partenerii externi, participăm, dar și coordonăm proiecte europene care aduc plus valoare în sectorul mobilei. Pentru a avea propriul canal modern de comunicare cu membrii, partenerii, autoritățile, dar și cu publicul nostru, anul trecut am investit în rebranduirea propriei publicații, Revista MOBILA, care astăzi se bucură de notorietate și de respect în rândul breslei jurnaliștilor și al profesioniștilor din industria mobilei. Tot atunci, am refăcut cele două site-uri care ne reprezintă în mediul online, www.industriamobilei.ro și www.revistamobila.ro, pagini pe care le actualizăm permanent și le promovăm pe rețelele de socializare.

 

Astăzi, APMR este recunoscută național drept una dintre cele mai active asociații profesionale și este implicată în toate grupurile de lucru, atât la nivel guvernamental, cât și în rândul confederațiilor patronale sau organizațiilor neguvernamentale, în care sunt dezbătute problemele mediului de afaceri din România.

 

Mărturisesc că reprezint cu mândrie industria mobilei, care anul trecut a generat un sold pozitiv export-import de 1,6 miliarde de euro. Fabricile din România au produs mobilier în valoare de peste 2,5 miliarde de euro, din care 86% a ajuns la export, cu pondere mai mare în țări precum Germania, Franța sau Italia. Mulțumesc tuturor pentru suport și pentru implicare.

Să avem succes împreună!”

 

Conferinta_25 _ani_APMR_1 Conferinta_25 _ani_APMR_5 Conferinta_25 _ani_APMR_2

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT