Home / Focus  / APROAPE 4 000 DE HECTARE DE PĂDURI VIRGINE ȘI CVASIVIRGINE IDENTIFICATE ÎN ROMÂNIA, ÎN ULTIMELE 6 LUNI

APROAPE 4 000 DE HECTARE DE PĂDURI VIRGINE ȘI CVASIVIRGINE IDENTIFICATE ÎN ROMÂNIA, ÎN ULTIMELE 6 LUNI

Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA a identificat alte 3.840 de hectare de păduri virgine și cvasivirgine, în primul semestru al acestui an, solicitând deja introducerea acestor suprafețe de pădure, aflate în proprietatea publică a statului, în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine.

 

paduri-virgine-cs-3

Dintre acestea, 2.996 de hectare sunt păduri virgine și 844 de hectare păduri cvasivirgine.
Specialiștii Romsilva au identificat 1.757 hectare la Ocolul Silvic Arpașu din județul Sibiu, 1.063 de hectare la Ocolului Silvic Strâmbu Băiuți din județul Maramureș și 175 de hectare la Ocolul Silvic Tarnița din județul Mehedinți, toate încadrându-se în categoria funcțională păduri  virgine. În județul Maramureș au fost identificate, în total, 633 de hectare de păduri de stat care se încadrează în categoria funcțională păduri cvasivirgine, pe raza Ocoalelor Silvice Groșii ȚibleșuluiMara și Strâmbu Băiuți. Au mai fost identificate și alte păduri cvasivirgine în județul Caraș Severin, 58 de hectare la Ocolul Silvic Berzeasca, în județul Hunedoara, 87 de hectare pe raza Ocolului Silvic Geoagiu și în județul Neamț, 65 de hectare la Ocolul Silvic Pipirig.

 

Anul trecut, ROMSILVA a inclus în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine alte circa 10.000 de hectare de păduri. Împreună cu WWF România și Greenpeace România s-au introdus în Patrimoniul Mondial Natural al UNESCO 24.679 de hectare de păduri virgine și seculare de fag.

 

Mai multe informații găsiți pe www.rosilva.ro

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT