Home / Industria Mobilei  / APMR i-a cerut prim-ministrului Marcel Ciolacu deblocarea urgentă a Programului de Promovare a Exporturilor – PPE

APMR i-a cerut prim-ministrului Marcel Ciolacu deblocarea urgentă a Programului de Promovare a Exporturilor – PPE

Împreună cu conducerea Confederației Concordia, am avut ieri o întâlnire la sediul Guvernului cu premierul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan Radu Oprea, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mihai Ghigiu, secretarul de stat în ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Cristian Vasilcoiu, reprezentanții Cancelariei Primului-Ministru Florin Spătaru, consilier de stat, și Mihai Constantin, secretar de stat.

 

 

„Am reprezentat Asociația Producătorilor de Mobilă din România la întâlnire și am cerut o soluție rapidă pentru deblocarea PPE, respectiv rezolvarea finanțării Programului de Promovare a Exporturilor – PPE, așa cum a fost prevăzută cu un an înainte. În numele celor 45 de companii de mobilă selectate pentru Salone del Mobile.Milano, ICFF New York și INDEX Dubai, am solicitat ca Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior – ARICE să înceapă procedurile de licitație pentru desemnarea organizatorilor pavilioanelor naționale, astfel încât să putem participa la cele mai importante evenimente de profil, care vor avea loc în aprilie, mai și iunie, pe trei piețe diferite: Europa, Statele Unite ale Americii și Emiratele Arabe Unite.” (Nadina Nedelea Rus, director executiv APMR)

 

Reacția prim-ministrului Marcel Ciolacu a fost promptă, solicitând Cancelariei să urmărească și să coordoneze funcționarea ARICE.

 

 

Industria românească se dezvoltă în majoritatea sectoarelor de activitate. O arată atât cifrele, cât și proiectele de succes pe care le văd în deplasările pe care le fac în țară sau despre care sunt informat la întâlnirile cu mediul de afaceri. La nivelul Guvernului acordăm susținere industriei românești atât prin direcționarea de fonduri publice, cât și  prin soluții legislative”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

 

Discuția a fost constructivă, iar noi credem că Guvernul a receptat mesajele noastre

 

„Am analizat impactul măsurilor fiscale de anul trecut, îngrijorările legate de diversele plafonări, stabilirea salariului minim, politici de protecție a consumatorului, combaterea evaziunii fiscale, stimularea investițiilor în cercetare și dezvoltare, precum și problemele din domeniile energiei, transporturilor rutiere și feroviare, producției de mobilă, băuturilor alcoolice și răcoritoare, comercializării de medicamente și pregătirea sezonului de vară alături de industria de turism.  Discuția a fost constructivă, iar noi credem că Guvernul a receptat mesajele noastre. Ne așteptăm la rezultate concrete în urma dialogului. Am convenit cu premierul că organizarea periodică a unor astfel de întâlniri cu organizațiile sectoriale va facilita aducerea propunerilor de politici pentru o creștere mai productivă și eliminarea obstacolelor întâmpinate”, a anunțat conducerea Confederației Concordia, la finalul întâlnirii.

 

„În consultările cu reprezentanții Concordia au fost abordate și teme legate de fiscalitate și combaterea evaziunii fiscale prin introducerea instrumentelor digitale. Reprezentanții Guvernului au arătat disponibilitatea de a face ajustările necesare în aplicarea acestor instrumente digitale, în funcție de rezultatele obținute în primele luni de aplicare și de propunerile venite din partea mediului de afaceri. O altă temă importantă de discuție a avut în vedere promovarea produselor românești pe piețele internaționale prin pârghiile pe care Guvernul le are la dispoziție”, se explică în comunicatul de presă al Guvernului României.

 

Citește mai mult aici!

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT