Home / Industria Mobilei  / AMIK WOODEN TOYS, prietenul copilăriei

AMIK WOODEN TOYS, prietenul copilăriei

Totul a început în 1996 din pasiunea inginerului Gavril Amik pentru crearea de articole din lemn destinate celor mici. Acesta își dorea să le ofere posibilitatea să-și petreacă timpul într-un mediu sănătos și ecologic. Din surse proprii și cu ajutorul a doua călugărițe din Germania, Gavril Amik a pornit și un program de ajutorare și formare profesională a unor tineri din mediul social dezavantajat, în cadrul acestei activități de mini producție.

 

 

În prezent, firma AMIK WOODEN TOYS dispune de o suprafață de producție de 1.600 mp și de o echipă puternică, cu înaltă calificare. Mințile creative și buna dispoziție contribuie la dezvoltarea și producția de jucării ecologice.

 

Zoltan Amik, administrator AMIK WOODEN TOYS: „La începutul lunii martie am avut greutăți din cauza măsurilor luate împotriva răspândirii COVID-19. Trei dintre partenerii noștri ne-au rugat să nu trimitem marfa comandată, ei având depozitele și magazinele închise. Era vorba de 3 camioane, care reprezintă mult pentru noi și ca volum, dar și ca valoare neîncasată încă. Până la urmă însă, la sfârșitul lunii martie, am livrat marfa. Nu am oprit producția, pentru că am avut de lucru și avem în continuare. Am impus reguli în fabrică, lucrăm în schimburi, astfel încât să ne putem proteja, dar și să ne onorăm comenzile. Unii dintre colegi au intrat în șomaj tehnic. Așteptăm să treacă perioada asta critică și să revenim la normal. Suntem puțin blocați pe partea de scaune, din cauză că unii furnizori abia au reînceput activitatea. Sper să primim materialele cât mai repede, pentru că cei din străinătate așteaptă să le livrăm marfa. Altfel, cred că trebuie folosită această perioadă, trebuie profitat de timp ca să gândim cum să dezvoltăm planul de marketing, să creăm produse noi și să punem la punct fluxul tehnologic.”

 

 

 

AMIK WOODEN TOYS are stoc de jucării din lemn, dar și mobilier din lemn pentru grădinițe și școli. Acum așteaptă directorii de grădinițe și școli să-și facă necesarul și să îi contacteze. Au pregătit și mostre, în acest sens. Produsele pot fi văzute în noul Catalog ce poate fi descărcat si de aici: http://www.amik.ro/fileadmin/catalog/catalog-AMIK.pdf

 

 

Fabricate după noile reglementari europene, toate produsele sunt testate, certificate si corespund normelor în vigoare. Lacurile și vopselurile folosite sunt ecologice, pe bază de apă, conform standardelor europene EN 71. Colțurile/canturile sunt rotunjite pentru a evita orice posibilitate de accidentare.

 

 

Produsele companiei sunt foarte apreciate și se comercializează în țările din vestul Europei și mai nou și în Rusia.

 

 

Produsele companiei pot fi văzute pe: www.amik.ro si www.mobman.ro

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT