Home / Design  / Alvin Tjitrowirjo folosește ratan pentru a crea mobilier colorat

Alvin Tjitrowirjo folosește ratan pentru a crea mobilier colorat

Designerul indonezian Alvin Tjitrowirjo a creat cinci piese noi de mobilier realizate manual, concepute pentru a promova ratanul ca material de înaltă calitate.

 

Numită Tropicália Modernity, colecția de mobilier colorat are un fotoliu, un scaun pentru luat masa, o banchetă, un taburet și un cal balansoar.

 

Tjitrowirjo a prezentat colecția la Săptămâna de Design de la Milano, împreună cu studioul de design și mobilă AlvinT.

 

 

Toate articolele din colecție sunt realizate în întregime din ratan, un material din lemn natural derivat din palmier.

 

Materialul este în mod tradițional țesut în corzi sau textile pentru utilizarea la mobilier și la articolele de uz casnic, dar poate fi și lemn masiv. Piesele lui Tjitrowirjo prezintă grinzi de ratan solide care au fost îndoite în forme geometrice.

 

 

 „Toate aceste piese sunt, în esentă, calea mea de a încerca să explorez frumusețea ratanului”, a spus designerul lui Dezeen. „Acestea reprezintă versiunea contemporană modernă a ratanului tradițional”.

 

 „Este văzut ca un material ieftin și vesel, care este subevaluat. Acest lucru ne dorim să-l schimbăm”, a explicat el.

 

 

Indonezia este responsabilă pentru peste 70% din toată producția de ratan la nivel mondial. Dar, potrivit lui Tjitrowirjo, aproape toate materialele de bună calitate sunt exportate, atât legal, cât și ilegal. El speră să schimbe acest lucru încurajând designerii indonezieni să inceapă să lucreze cu ratan.

 

 „Ratanul este un material care aparține Indoneziei”, a spus el.

 

Tropicália Modernity este concepută pentru a evidenția posibilitătile „exotice și contemporane” ale materialului.

 

 

Fiecare element de mobilier a fost colorat folosind o tehnologie brevetată dezvoltată de compania germană Karuun, unde capilarele ratanului sunt injectate cu agenți de colorare și aglomerări – un proces care face materialul mai rezistent.

 

 „Structura ratanului este comparabilă cu un pachet de tuburi. Frunza de ratan poate transporta o cantitate de pană la 200 litri de apă pe toată lungimea capilarelor sale”, a spus Karuun.

 

Scaunul Bhuana Lounge are un spătar cu două capete și o bază rotundă din din grinzi de ratan. Se prezintă în albastru deschis și roz.

 

 

Scaunul Malya cuprinde o serie de bastoane de ratan curbate, în formă de petale. Grinzile individuale sunt legate cu o învelitoare de ratan. Acesta poate avea diferite nuanțe, inclusiv roșu și roz.

 

 

Scaunul cu buclă are un cadru de zăbrele cu picioare triunghiulare care se îngustează spre interior. Banca are o structură similară, dar este mai mare. Sunt în nuanțe de albastru pal și roz.

 

Colecția cuprinde și calul balansoar Lumping, care prezintă un corp de cal modelat, realizat din ratan țesut în două nuanțe.

 

 

Colecția Tropicália Modernity a fost prezentată la Palazzo Litta în perioada Salonului de la Milano, care a avut loc între 9 și 14 aprilie. De asemenea, în același loc a fost prezentat un pavilion în oglindă, cel al studioului de arhitectură chilian Pezo von Ellrichshausen.

 

Sursa: dezeen.com

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT