Home / Design  / Aluminiu și rășină în colecția designerului Wonmin Park

Aluminiu și rășină în colecția designerului Wonmin Park

Wonmin Park este cunoscut pentru mobilierul său subtil și delicat, atribute care definesc amprenta personalității designerului. Pentru Park, dificultatea procesului de producție este dată de conceptul de proiectare care implică îmbinarea noțiunilor estetice cu materialele din care produsul urmează să fie construit și caracteristicile acestora.

 

Park s-a născut la Seul, unde a cochetat cu arhitectura până când s-a mutat în Europa, acolo  unde trăiește și acum. La 35 de ani, el a prezentat primul său show solo, Plain Cuts, la The Carpenter’s Workshop Gallery din Manhattan. Expoziția evidențiază noi iterații din seria de rășină Haze 2013, caracterizată prin faptul că este geometrică, translucidă și texturată. Colecția a fost prima explorare a unui material care s-a transformat într-o colecție completă de obiecte de artă și a produs o antologie care a exprimat calitățile elementare ale materialului.

 

 

Wonmin Park, designer: „Sunt cunoscut pentru seria mea Haze, pentru care am lucrat cu rășină. Plain Cuts este prima mea lucrare cu metal. Îmi place rășina datorită culorii, transparenței și texturii, dar nu este un material puternic. Prin urmare, trebuia să creez o anumită structură. Încerc să creez forme esențiale. Pentru mine, formele simple sunt mai dificile, pentru că trebuie să fie rezonabile și totuși interesante. Cred că asta aduce cel mai puternic rezultat.”

 

 

Plain Cuts este studiul său despre aluminiu, o structură din foi metalice rezistente cu aspect cenușiu.

 

Wonmin Park, designer: „Aluminiul are o istorie interesantă. Acest material a fost considerat, pentru o vreme, un lux, dar prin noile metode de producție, prețul a scăzut. Aluminiul este considerat astăzi un material obișnuit, dar am constatat că mai sunt multe lucruri rămase nedescoperite despre el. Are o forță puternică, dar este și ușor. Așadar, am reușit să creez cu el forme și structuri ușoare. Ideea noii mele colecții Plain Cuts constă în reconstrucția unei noi piese din tăieturi în straturile de aluminiu.”

 

 

Sursa: archpaper.com

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT