Home / Focus  / ALB-NEGRU PENTRU SALA DE BAIE

ALB-NEGRU PENTRU SALA DE BAIE

 

 

O culoare puternică ca accent pentru interiorul unei săli de baie nu este ceva nou – a fost o tendință îmbrățișată în anii trecuți de majoritatea designerilor. Proprietarii, pe de altă parte, au fost dintotdeauna preocupați de posibilitatea de a schimba ceva în sala de baie, care poate datorită utilitarismului ei, este una dintre cele mai neglijate în amenajarea unei case. Pentru versatilitatea unei amenajări combinația de negru cu alb permite cele mai multe variații, accente de culori contrastante, design clasic, retro, contemporan, industrial, etc. Dacă ați văzut vreodată o baie în alb și negru undeva, fie la prieteni sau într-o călătorie, veți înțelege cu siguranță că valoarea ei ca design se păstrează foarte bine în timp – eleganță fără vârstă, dar și modernitate în același timp.

 

 

Există o mulțime de avantaje dacă alegeți schema alb-negru, de la simplitate până la flexibilitatea design-ului. Este ca și cum ați avea o pânză albă pe care puteți picta cu variațiuni infinite tipul de model pe care vi-l doriți la un moment dat. Schema alb-negru este foarte potrivită și pentru încăperile mici sau foarte mici, care capătă astfel o imagine ludică, dar și pentru sălile de baie mari, monumentale, cu accente de lux.

 

TAPETUL PENTRU SALA DE BAIE

Ideea preconcepută că tapetul în baie este util doar atunci când vrei să virezi amenajarea într-o zonă cu imprimeuri curajoase și culori puternice este foarte departe de adevăr. În gama alb-negru există o mulțime de variante de imprimeuri pentru tapet – discrete, cu motive florale, animale sau grafice, care adaugă personalitate spațiului, de altfel limitat, fără să deranjeze la vedere. Dacă tapetul nu vă atrage neapărat, puteți folosi plăcile de faianță sau al tip de placare murală, care, combinate în alb și negru, au un impact vizual similar tapetului imprimat. Tapetul, dacă este imprimat cu motive pe verticală, reduce din fragmentarea vizuală pe care o produce placarea cu faianță, la îmbinările chituite. Aceasta ar fi motivul pentru care este perfect pentru o baie foarte mică.

lighting-gives-the-contemporary-powder-room-an-airy-ambiance midcentury-style-powder-room-with-black-and-white-color-scheme modern-powder-room-with-geo-style-wallpaper

ILUMINARE CORECTĂ

Dacă vă întrebați cât de bine este să pui într-un spațiu oricum limitat o paletă coloristică în alb și negru, specialiștii răspund că e foarte bine, dacă puteți echilibra culorile cu lumina potrivită. Indiferent de culoarea pe care o folosiți în baie, o iluminare insuficientă poate să strice complet ceea ce ați construit vizual. Prin urmare, nu uitați să investiți în corpuri de iluminat de calitate, cu o putere suficientă. Un candelabru retro este întotdeauna o idee bună pentru un decor alb-negru – dă o senzație de opulență încăperii, fără să afecteze schema de culori. Victorian, art-deco sau Hollywood regency – indiferent de stilul alea – candelabrul va fi exact acel element care va diferenția amenajarea dumneavoastră.

Un articol inspirat de www.decoist.com

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT