Home / Industria Mobilei  / AGACHE, o afacere de familie care a depășit un sfert de secol de existență

AGACHE, o afacere de familie care a depășit un sfert de secol de existență

Afacerea a prins contur în anul 1994, din visul a doi tineri ambițioși, proaspăt ieșiți de pe băncile facultății.

 

Mariana Agache, managing partner AGACHE: „Avem meserii fără legătură cu tapițeria sau cu mobilierul. Cu toate astea, am început să lucrăm la primul colțar, pe care l-am lucrat pentru noi. Am cedat însă insistențelor unui prieten și i l-am vândut, cu gândul că ne vom face noi altul. Ce a urmat a fost o explozie de comenzi din partea oamenilor ce își doreau mai mult din ceea ce realizam. A fost copleșitor, dar și minunat, pentru că prevestea un viitor frumos. Încă de atunci, materialele folosite le alegeam cu atenție sporită, iar stofele le cumpăram personal din Timișoara.”

 

POVESTEA AGACHE, PRIN OCHII FIICEI PROPRIETARILOR

 

Andreea Agache, director marketing AGACHE: „La vremea aceea, tata făcea tâmplărie și tapițerie, iar mama croitorie și contabilitate. Produceau în curtea din casa bunicilor, mergeau cu trenul la Timișoara după stofe și alte materii prime. Creau produsele, le produceau și le vindeau cunoștințelor și prietenilor. Asta se întâmpla acum 27 de ani. Totul a prins contur destul de rapid, pentru că și-au dat seama că le place ceea ce fac și au crezut în visul lor. Au riscat totul pentru a investi în echipamente, utilaje și materie primă.”

 

 

PRIMUL HOP A FOST CHIAR LA ÎNCEPUTUL AFACERII

 

„Cel mai greu moment a fost când am luat primul credit pentru dezvoltare. Pentru că nu eram salariați, a trebuit să ipotecăm casa părintească. Mi-o amintesc și acum pe mama când a semnat ipoteca și mi-a spus, cu lacrimi în ochi: <Mamă, să aveți grijă ce faceți, să nu ne pierdem casa!”, povestește cu nostalgie Mariana Agache.

 

În 1996, după doar doi ani de activitate, multe sacrificii și muncă, fabrica se muta într-un atelier mai mare. Deja participa la târguri de profil, avea relații în domeniu, prieteni și clienți mulțumiți.

 

„Începuturile, în urmă cu 27 de ani, au fost diferite de ce își poate imagina generația mea acum. Totul era mult mai personal, oamenii legau multe relații de prietenie și nu doar de afaceri. Deși lucrurile se mișcau mult mai lent pe vremea aceea, în 1998 firma AGACHE se stabilea în hala în care avem și astăzi fabrica, pe strada Buziașului, în Lugoj. Am început cu 10 oameni și am ajuns să lucrăm cu 150”, spune cu mândrie Andreea Agache.

 

Compania AGACHE produce mobilier și tapițerie, oferind clienților posibilitatea de a realiza modele la comandă, în funcție de dimensiunile și materialele preferate, fără ca acest lucru să influențeze în mod semnificativ prețul final al produsului.

„Ne plac toate produsele. Nu lucrăm doar ca să facem tapițerie, pur și simplu suntem îndrăgostiți de toate produsele noastre. Și cred că lucrul acesta îl transmitem clienților noștri, chiar și prin oamenii de la magazin. Și clienții ni-i alegem în același fel, mă refer la clienții persoane juridice – magazinele cu care lucrăm, chiar ne dorim ca ei să iubească produsele noastre și atunci suntem convinși că le pot vinde”, spune Mariana Agache. Suntem apropiați de fiecare client, îi ascultăm povestea, o înțelegem și facem tot ce depinde de noi să îi livrăm produsul pe care și-l dorește”, completează Andreea Agache.

 

TOȚI MEMBRII FAMILIEI SUNT IMPLICAȚI ÎN AFACERE

 

Cu recunoștință și apreciere, Andreea Agache e mândră de statutul afacerii de familie și își dorește să rămână așa mult timp de acum înainte: „Dacă ar fi să analizăm realizările fiecăruia în parte, consider că Mariana Agache, cu spiritului ei metodic, organizat și strategic, a reușit să ne facă să trecem peste toate momentele dificile. Mihai Agache este creatorul a sute de produse. Aproape toate produsele noastre, în cei 27 de ani de existență, sunt creațiile lui. Eu și soțul meu, Albert, ne bucurăm că lucrăm la noua imagine AGACHE, de la logo, la magazine proprii de prezentare, de la o imagine de brand mult mai prezentă și mai bine definită, până la gestionarea echipei de vânzări. În ultimii 6 ani, ne-am concentrat să armonizăm învățăturile și experiența părinților mei, cu ideile noastre noi și creative pentru a face din AGACHE un brand modern, cel puțin la fel de cunoscut în România cum este în Vestul țării. Dar, cu toții credem că realizarea noastră cea mai mare este că facem o echipă grozavă, în fiecare zi, și că am reușit să rămânem o afacere frumoasă de familie.”

 

 

A PARTICIPAT LA EXPO MOBILA TIMIȘOARA 2021, PENTRU A-ȘI PROMOVA PREZENTĂRILE DE LA EVENIMENTELE DIN TOAMNĂ

 

„Am venit cu produsele noastre best seller, precum BIG SOFA, PARIS, LENI, dar și cu câteva produse noi. Ca de fiecare dată, pe lângă produsele noastre tapițate venim și cu colecții noi de materiale. Deja se știe asta și oamenii abia așteaptă să le vadă. Avem peste 400 de materiale din care se poate alege, de la cei mai importanți furnizori din Europa. Orice produs se poate face la comandă și pe altă culoare, în cel mai scurt timp”, spune Andreea Agache, bucuroasă de revederea cu clienții.

 

 

PRODUSELE AGACHE SUNT ÎN PESTE 200.000 DE CASE

 

„Doar 10% din producția AGACHE merge la export, în special către sectorul HoReCa. În rest, ne adresăm pieței interne, unde estimăm că am intrat în casele a peste 200.000 de oameni. Ne adaptăm în permanență tendințelor, lucrăm întotdeauna cu stofe noi, moderne, cu diferite proprietăți. Am observat că, în ultimul timp, oamenii caută produse comode cu design mai simplu și ținem seama de acest trend.  În spatele fiecărui produs se află o echipă extraordinară de oameni dedicați, atât în producție, cât și în vânzări. Ce mă bucură cel mai mult este că avem o relație extraordinară cu fiecare. Toți sunt dedicați și pasionali, ca și noi. Pot spune cu inima deschisă că suntem o afacere de familie cu aproape 80 de membri”, mărturisește Andreea Agache.

 

COMPANIA DEȚINE 6 MAGAZINE PROPRII ȘI ARE 40 DE COLABORATORI CARE-I REVÂND PRODUSELE, ÎN TOATĂ ȚARA

 

„Primul showroom Agache s-a deschis în urmă cu 23 de ani, în Lugoj, și, de atunci, suntem în același spațiu. Al doilea este în Timișoara, din anul 2000. În acest moment, deținem 6 magazine proprii: două în Timișoara și câte unul în Arad, Lugoj Oradea și Caransebeș. În continuare, lucrăm cu diferite magazine de mobilă și designeri din toată țara. Avem un site de prezentare agache.ro și suntem prezenți pe rețelele de socializare. Cum foarte multe persoane cred că un produs de tapițerie trebuie „încercat”, îi invităm pe clienți, în magazinele noastre și ale partenerilor noștri, să testeze, să întrebe despre funcționalitatea produsului, să simtă textura materialului.  Achiziția unei canapele trebuie să fie o experiență frumoasă, personală”, susține directorul de marketing al companiei.

 

 

Caută produsele pe agache.ro

 

 

 

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT