Home / Design  / Aegean Teal, culoarea anului 2021 by Benjamin Moore

Aegean Teal, culoarea anului 2021 by Benjamin Moore

În fiecare toamnă, marca de vopsea Benjamin Moore face senzație cu evenimentul său anual Color of the Year (n.trad. Culoarea Anului), păstrând misterul înainte de a anunța nuanța aleasă care servește ca predicție pentru tendințele de culoare ale anului următor. Culoarea a fost dezvăluită, dar asta nu i-a oprit pe designeri, până acum, să facă cele mai interesante presupuneri cu privire la ce nuanță ar putea fi aleasă de acest gigant al vopselurilor. Predicțiile designerilor pentru Color of the Year din 2021 au rulat diverse game de culori, cum ar fi „un galben palid și optimist” (Caleb Anderson de la studioul de design Drake/Anderson) „ceva luminos și clar ca soarele strălucind printre nori” (Jamie Drake de la Drake/Anderson). Young Huh a fost de părere că nuanța aleasă ar putea fi un verde strălucitor, în timp ce Jay Jeffers a declarat: „Iubesc tonurile profunde de roșu”. Chiar dacă au fost diferiți în previziuni, designerii chestionați au avut, cu toții, raționamente similare în alegerile lor: referințe la natură și sentimente de liniște și fericire. Culoarea aleasă în cele din urmă de Benjamin Moore, Aegean Teal 2136-40 (n.trad. Turcoaz  întunecat de Marea Egee), ia în considerare mulți dintre acești factori.

 

 

Aegean Teal 2136-40, organică și multifuncțională, potrivită pentru casa post-pandemică

 

„Este un amestec foarte frumos de albastru și verde, cu un dram de gri, care dă o eleganță neagresivă și foarte primitoare. În acest an am avut în vedere interiorul locuinţelor ca punct de plecare şi inspirație”, spune Andrea Magno, director de  dezvoltare şi marketingul culorilor la Benjamin Moore. Deși culoarea a fost selectată înainte de pandemia de coronavirus și de ordinele emise de autorităţi privind rămânerea  cetățenilor la domiciliu, s-a dovedit o alegere corectă: „Am început să privim critic casa modernă în urmă cu doi ani, iar această examinare s-a aprofundat abia în acest an, deoarece casa a devenit cu adevărat centrul vieții noastre. Pe măsură ce s-au desfășurat evenimentele din 2020, am simțit cu tărie că turcoazul întunecat al Mării Egee a continuat să rezoneze în interior, cu atât mai mult cu cât importanța și așteptările privitoare la casă au atins noi niveluri”, declară Magno pentru House Beautiful.

 

 

În clipul video oficial al culorii se dezvăluie o scenă familiară, cu lenjerie moale de pat, papuci de cașmir și prepararea cafelei. Apoi, camera urmărește un copil care aleargă în natură, prin iarbă verde și pietriș maro, către un cuplu așezat în jurul unei mese cu pâine proaspăt coaptă, legume luminoase și lumânări strălucitoare.

 

 

Multi-funcționalitatea culorii a fost, de asemenea, un factor cheie, a declarat echipa Benjamin Moore. Aegean Teal poate fi albastru, verde sau gri și funcționează oriunde, de la bucătărie la camera de zi, o însușire importantă într-un moment în care diferite părți ale caselor noastre servesc mai multor scopuri decât înainte.

 

 

În cele din urmă, legătura nuanței cu natura este esențială. Culorile organice tind să ne motiveze și să ne calmeze, exact ce avem nevoie în această perioadă.

 

Aspect ars de soare

 

Aegean Teal face parte dintre cele 12 culori din Paleta anului 2021 a celor de la lui Benjamin Moore, care toate au un aspect ca ars de soare putând fi folosite într-o varietate de moduri pentru camere confortabile, cu un aspect relaxat şi care păstrează legătura cu natura. „Căldura celor 12 nuanțe din paletă are o mare rezonanță cu casa post-pandemică, în special pentru nevoia de confort și momentele de bucurie. Aegean Teal ne invită pe toți să luăm un moment de pauză pentru a reflecta și a ne remonta”, argumentează Andrea Magno, director de marketing și dezvoltare a culorilor la Benjamin Moore.

 

 

Sursa: housebeautiful.com

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT