Home / Design  / Adaptarea este cheia în perioada pe care o trăim

Adaptarea este cheia în perioada pe care o trăim

Șerban Cristian, senior designer & owner DesignersHUB: „Trebuie sa trăim viitorul în prezent pentru a putea inova în design. Numai în acest fel putem ține pasul cu aceste schimbări bruște în dinamica societății.  Lumea va avea nevoie de design, atât timp cât va exista, așadar nu văd un pericol legat de dispariția acestei profesii. Pericolul pe care îl văd este legat de lipsa de profesionalism, dedicare și rigiditatea unora care fac această meserie. Și, totodată, este de luat în seamă lipsa de informare și de cultură/tradiție, referitor la ce ar trebui să însemne design, de oricare ar fi: de produs, de interior sau grafic.”

 

 

Globalizarea are efecte nedorite și în privința tendințelor legate de amenajare

 

„Ne confruntăm cu o afluență de produse de larg consum, pe care ajungem inconștient să ni le dorim, din cauză că le vedem peste tot și nu mai apucăm să luăm decizia pe baza unor argumente solide, cum ar fi dacă ne plac sau nu aceste obiecte. Aici, un factor decizional ar putea sau de fapt ar trebui să fie designerul. Am observat această globalizare călătorind prin multe țări unde avem proiecte. Când am început să caut elemente caracteristice acestor țări, pentru a putea fi cât mai aproape de aspirația clienților, m-am lovit de aceleași produse/linii de produse pe care le-am văzut și la noi. Cel mai șocant a fost că, cerându-le clienților niște imagini despre cum sau ce și-ar dori, am observat că majoritatea merg pe aceleași linii de design, foarte puțini ieșind din acest tipar global. Ca să nu exagerez, ar trebui să rezum această globalizare la Europa, deși multe produse vin din Asia”, mărturisește Șerban Cristian.

 

 

Colaborarea cu un designer are beneficii evidente: ergonomia spațiului și a produsului, aspectul, costurile și, mai ales, timpul economisit.

 

 

„Oamenii trebuie să conștientizeze că au nevoie de un profesionist. De multe ori mă gândesc că așa cum este obligatoriu să ai un arhitect pentru orice construiești, așa ar trebui să fie și pentru ceea ce amenajezi: să apelezi la un designer. În acest fel, cred că s-ar cerne multe lucruri și am trăi într-un mediu mult mai plăcut. Până atunci însă, noi, designerii și antreprenorii din acest domeniu, trebuie să ajutăm la conștientizarea acestei nevoi, prin orice metodă. Totodată, trebuie să explicăm foarte bine beneficiile acestor servicii. Și, nu în ultimul rând, este nevoie de inovație și de adaptare zi de zi”, susține proprietarul DesignersHUB.

 

 

Mai multe informații despre DesignersHUB pe site designershub.ro si Pagina de Facebook: Facebook/DesignersHubStudio

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT