Home / Focus  / Achiziții publice ecologice, resurse de promovare și sprijinire a implementării

Achiziții publice ecologice, resurse de promovare și sprijinire a implementării

Asociația Producătorilor de Mobilă din România, în calitate de participant în proiectul GPP FURNITURE, a organizat joi, 18 octombrie 2018, conferința ACHIZIȚII PUBLICE ECOLOGICE

 

 

RESURSE DE PROMOVARE ȘI SPRIJINIRE A IMPLEMENTĂRII. Evenimentul s-a desfășurat la sediul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) și a beneficiat de atenția a zeci de persoane, respectiv antreprenori din industria mobilei, cadre didactice, designeri și arhitecți, reprezentanți ai mediului de afaceri din alte domenii de activitate, precum și ai autorităților, reprezentanți ai mass media de specialitate. Din partea Agenției Naționale pentru Achiziții Publice a fost prezentă directoarea Cristina Banu, iar expertul în standardizare, Jeni Toma, a reprezentat Organismul Național de Standardizare din România.

 

S-a discutat despre achizițiile publice ecologice, ca o bună practică ce trebuie propagată, pentru că reprezintă direcția europeană care se dorește a deveni regulă începând din anul 2020.

 

Asociația Producătorilor de Mobilă din România a prezentat proiectul ERASMUS+ GPP-Furniture/APE-Mobilă – O resursă inovatoare și deschisă pentru profesioniștii din industria mobilei, o platformă de promovare și sprijinire a achizițiilor publice ecologice.

 

Ținând cont de tendințele pe plan european și de importanța pe care achizițiile publice  ecologice o pot juca în creșterea consumului și în orientarea în general a pieței, conferința s-a dorit a fi un eveniment de multiplicare deschis mediului românesc de afaceri.

 

 

Andreea Paraschiv, coordonator proiecte APMR: „Ne dorim ca acest proiect să fie un exemplu de bună practică pentru reprezentanții fiecărui sector de activitate. Pentru că reprezintă o contribuție importantă la consumul și producția sustenabile, dar și un motor pentru inovație, furnizând industriei stimuli reali pentru dezvoltarea de tehnologii și produse noi, ecologice. De asemenea, aduce economii importante pentru autoritățile publice, care pot deveni exemplu pentru consumatorul privat.”

 

 

 

 

Proiectul GPP-Furniture/APE-Mobilă – O resursă inovatoare și deschisă pentru profesioniștii din industria mobilei a fost prezentat și la Conferința de Design 2018 – Smart Industries for a Smart City, care a avut loc în luna septembrie, în cadrul expoziției internaționale BIFE-SIM 2018.

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT