Home / Focus  / A doua rundă de dezbatere a Strategiei Forestiere a României

A doua rundă de dezbatere a Strategiei Forestiere a României

Toate observațiile și ideile exprimate de la momentul lansării în dezbatere a Strategiei Forestiere Naționale au fost  consemnate într-un draft de principii directoare, care au fost dezbătute astăzi, la Brașov. Au participat reprezentanți ai autorităților locale și naționale, ai mediului academic, ai sectorului forestier – de la ROMSILVA, la ocoale silvice private, de la exploatare, la industria de prelucrare, până la asociații profesionale și patronale și ONG-uri. Din partea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor au participat ministrul Costel Alexe și secretarul de stat Gelu Puiu. Industria mobilei a fost reprezentată de consilierul Gheorghe Chișe.

 

 

Peste 200 de specialiști în domeniu participă la realizarea Strategiei Forestiere a României

 

 

Ne aflăm într-un moment-cheie pentru pădurile României. Avem nevoie de cunoștințele dumneavoastră, de sfaturile dumneavoastră, de experiența dumneavoastră, vreau ca la final fiecare dintre noi să fie mulțumit de contribuția pe care a avut-o la această strategie. Eu îmi doresc să lăsăm generațiilor viitoare o strategie forestieră care să facă cinste României.’’, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

 

„Am văzut că avem puncte comune, vrem o legislație simplă, aplicată corespunzător și vrem să fim corecți. Ceea ce mă încântă și apreciez în mod deosebit este calitatea acțiunilor întreprinse de cele două universități și vă asigur de întreg sprijinul meu. Să ne vedem la final de strategie aprobată!’’, a spus Gelu Puiu, secretar de stat în cadrul MMAP.

 

Cea de-a doua rundă de consultare a factorilor interesați din sector cu privire la opțiunile strategice pentru dezvoltarea politicii forestiere a României a avut loc astăzi în Aula „Sergiu T. Chiriacescu”, în prezența prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universității Transilvania din Brașov. Prima întâlnire s-a desfășurat la data de 6 iulie 2020.

 

Rezultatele generale, cât și cele sintetice (schiță inițială), ale procesului de consultare publică privind principiile directoare de formulare a opțiunilor strategice pentru dezvoltarea politicii forestiere sunt disponibile la https://optiuni.strategieforestiera.ro/

 

 

Citește și Strategia Forestieră Națională, în dezbatere

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT