Home / Focus  / A 4-a sesiune de finanțare a companiilor pentru creșterea competitivității se deschide mâine

A 4-a sesiune de finanțare a companiilor pentru creșterea competitivității se deschide mâine

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – MEAT informează că, începând cu data de  14 noiembrie 2023, se deschide a patra sesiune de depunere a cererilor de  finanțare în baza schemei de ajutor de minimis „Sprijin acordat pentru implementarea Programului de creştere a competitivităţii produselor industriale”.

 

 

Prezenta schemă de ajutor de minimis se adresează întreprinderilor, inclusiv societăţilor cooperative, care activează în sectoarele industriei prelucrătoare şi al recuperării materialelor precum şi entităţilor din infrastructura pentru evaluarea conformităţii produselor industriale, asociaţiilor profesionale şi patronatelor de ramură.

 

Conform schemei de ajutor de minimis, bugetul alocat este de 30 de milioane lei, din care au fost contractați 7.247.394 lei în sesiunile anterioare. În cadrul proiectelor contractate se pot efectua plați până  la data de 31 decembrie 2027.

 

Sesiunea are o durată de 30 zile calendaristice și este cuprinsă în perioada 14 noiembrie – 13 decembrie 2023.

 

Cererile de finanțare, însoțite de documentele aferente cf. Ghidului solicitantului se transmit la Registratura Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Calea Victoriei nr.152, sector 1, București, menționându-se pe plic „Direcția Politici Industriale și Finanțări pentru Industrie – Programul de creştere a competitivităţii produselor industriale”, în intervalul orar: 8.30 – 17.00 de luni până joi și 8.30 – 14.30 vineri.

 

Evaluarea se va realiza în ordinea depunerii la Registratura MEAT, iar semnarea contractelor de finanțare se va realiza până la data de 29 decembrie 2023.

 

Solicitările pentru eventuale clarificări suplimentare referitoare la prevederile acestei scheme de ajutor de minimis pot fi transmise la adresele

 

schema.compet@economie.gov.ro sau politici_industriale@economie.gov.ro

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT