Home / Design  / Alte 9 tendințe de culoare care vor fi la modă în 2023

Alte 9 tendințe de culoare care vor fi la modă în 2023

De la „neutre calde” la „inspirație elementară”, experții din industrie se așteaptă ca aceste tendințe de culoare să explodeze anul viitor.

 

La fiecare sfârșit de an vin și anunțurile pentru culoarea anului următor. Cercetările bine documentate ale companiilor de vârf deschid calea pentru tendințele din industrii, în special pentru designul de interior, și dau tonul vieții noastre de zi cu zi. Suntem în plină desfășurare a ciclului pentru 2023, la multe companii ai căror experți cântăresc și denumesc noile culori.

 

Temele și culorile majore care se așteaptă să domine la anul

 

Roșu-portocaliu aprins

Benjamin Moore și-a anunțat Culoarea Anului 2023 – Raspberry Blush – un roșu-portocaliu vibrant, fiind considerată cea mai frumoasă culoare dintr-un apus de soare. Culoarea plină de viață marchează atracția către nuanțe îndrăznețe și calde. „În ultimii ani, am avut culori din zona mai rece, dar acum începem să vedem cu adevărat o schimbare spre culorile mai calde”, spune Andrea Magno, director de marketing și dezvoltare a culorii la Benjamin Moore.

 

 

Roșu îndrăzneț

Designerița Sarah Stacey spune că roșul va reveni în tendințe în mod cu totul special. „Încercați să combinați accente roșii, cum ar fi scaunele de sufragerie sau piese mai mici, cu culori neutre pentru a pune și mai mult accentul pe culoare”, spune Stacey. Această sală de lectură roșie, proiectată de Kati Curtis, are finisaje lăcuite, scoțând și mai mult în evidență culoarea.

 

 

Neutre calde

Neutrele calde îmbrățișează starea de bine și confortul. Ca să nu mai vorbim de faptul că ele pot fi încorporate practic în orice stil de design. Tocmai de aceea, Behr a numit Blank Canvas Culoarea Anului pentru 2023. „Albul este cheia stilului individual pentru că este atât de ușor de schimbat”, spune Erika Woelfel, vicepreședinte pentru culoare și servicii creative la Behr. „Este foarte simplu să adaugi alte nuanțe, texturi, modele și materiale pentru a individualiza această culoare.”

 

 

Ocru

Dacă aveți o pânză goală pe care doriți să o pictați în diferite nuanțe, puteți să vă orientați către neutre. „Vedem, în 2023, o tendință către tonuri și materiale calde, non-intruzive, neutre, care oferă confort și încredere”, spune Max Gansow, co-fondatorul mărcii de mobilier Vetsak. „Materiale brute, organice și tonuri precum ocru, pe care le prezentăm în colecția noastră de piele de bovină naturală, oferă o bază confortabilă dar modernă.” Această cameră de zi proiectată de Chad Wood demonstrează că tendința va rezista în timp.

 

 

5uanțe pastelate de culori tari

Culorile pastelate favorizează liniștea. „Tonurile mai liniștite facilitează crearea unui aspect monocrom care evocă un sentiment de consistență și le permit proprietarilor să aleagă zonele din casă pe care doresc să le sublinieze, atrăgând privirea către locul unde există o culoare mai puternică”, spune Christine Marvin, director de marketing și experiență la Marvin.

 

 

Bej-roșcat

Albastrul deschis va fi întotdeauna câștigător, dar un exemplu mai pământesc al tendinței de mai sus este Culoarea Anului 2023 de la Sherwin-Wiliams: Redend Point. Culoarea bej-roșcat „împrumută tendințele macro care însoțesc cultura empatiei și a bunăvoinței”, spune Sue Wadden, director de marketing al culorii la Sherwin-Williams. Iat-o într-o cameră de degustare proiectată de Jean Liu.

 

 

Inspirație elementară

Nuanțele profund saturate, găsite în sălbăticie, sunt în creștere și pot fi inspirate de orice, de la flori tropicale la carbon. Având în vedere acest lucru, York Wallcoverings a numit Amber drept Culoarea Anului pentru 2023. „Piatră prețioasă organică, realizată din rășină de copac, chihlimbarul este adesea asociat cu absorbția energiei negative și cu eliberarea de energie strălucitoare și liniștitoare”, spune Carol Miller, expert în tendințe și culoare la York Wallcoverings. „Când Amber prinde lumina, emană un sentiment de reînnoire, energie și putere.” Într-un dormitor de la French & French Interiors, pereții sunt vopsiți în acest galben cald. Lenjeria de pat verde smarald și cadrul de pat din lemn completează aspectul confortabil.

 

 

Tonuri de bijuterii

Tonurile de bijuterii creează un aspect elegant pe care designerii se așteaptă să-l agreeze multă lume în viitorul apropiat. „Îmi place să amestec tonurile de bijuterii cu nuanțe mai picante, cum ar fi portocaliul ars, pentru un aspect neașteptat”, spune Stacey. „Vinețiul este o culoare importantă anul acesta și cred că ar reprezenta o alternativă frumoasă la roșu”, adaugă designerul Killy Scheer. „Asociați-l cu crem și nuanțe de verde pentru o combinație interesantă, dar totuși tradițională.” Aici, dulapurile MasterBrand sunt acoperite cu Foxhall Green de la Sherwin-Williams, care adaugă un plus de viață bucătăriei și scoate în evidență accentele neutre.

 

 

Versatilitate

O cerință majoră de culoare pentru 2023 este versatilitatea. Neutrele au adesea această calitate, dar nu trebuie să fie acele neutre pe care suntem obișnuiți să le vedem. Pot avea subtonuri de galben, violet sau albastru. „O neutră nu trebuie să fie neapărat alb, bej sau gri. Poate fi o culoare sau poate avea nuanțe colorate, cum ar fi roz„, spune Wadden. „Totul este despre modul în care îl folosiți într-un spațiu.” Ne plac nuanțele de violet și lut din această cameră gri proiectată de Lauren Nelson.

 

 

Sursa: housebeautiful.com

 

Mai multe articole despre TENDINȚE DE CULOARE ȘI  TENDINȚE IN DESIGNUL DE INTERIOR, AICI

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT