Home / Design  / 9 designeri internaționali au fost invitați să proiecteze de la distanță

9 designeri internaționali au fost invitați să proiecteze de la distanță

În timp ce colaborarea personală s-a oprit în mare măsură în timpul pandemiei Covid-19, designerii și producătorii au îmbrățișat tehnologiile de comunicare digitală pentru a rămâne productivi și creativi. Un nou proiect, anunțat de American Hardwood Export Council (AHEC), Benchmark Furniture și London Design Museum își propune să sărbătorească această schimbare, reflectând în același timp modul în care munca de acasă transformă spațiile domestice.

 

 

Intitulat Conectat, proiectul invită nouă designeri să creeze fiecare câte o masă și câte un scaun din lemn masiv, pentru a se potrivi noilor lor moduri de a lucra și de a trăi acasă. Fiecare va fi însoțit de un meșter la atelierul Benchmark din Berkshire, Anglia, pentru a-și dezvolta piesele, bazându-se exclusiv pe comunicarea digitală și pe videoconferințe. Răsturnând normele industriei de mobilă, designerii nu vor avea niciun contact fizic cu munca lor până când nu va fi terminată și va fi vizualizată în atriumul Muzeului Designului.

 

Din nouă țări diferite, talentele participante vin la proiect cu perspective diferite. Jaime Hayon și Sebastian Herkner sunt cei mai cunoscuți pentru proiectele lor industriale, iar Thomas Heatherwick pentru lucrul la o scară arhitecturală, așa că aceasta va fi o oportunitate de a lucra la ceva mai personalizat. Pentru Azusa Murakami și Alexander Groves de la Studio Swine, noua provocare va fi o abatere de la producția lor obișnuită bazată pe instalații. Wallpaper* Designer of the Year, Sabine Marcelis, lucrează de obicei în rășină turnată, sticlă și piatră, în așa fel încât Conectat va reprezenta o schimbare a materialului. Pe listă mai sunt Ini Archibong, Maria Bruun, Maria Jeglinska, Arianna Lelli Mami și Chiara di Pinto de Studiopepe.

 

 

Fiecare proiectant a primit mostre din materialele desemnate: stejar roșu american, arțar și cireș. Acestea au fost alese nu numai pentru potențialul lor estetic și de performanță, cât și pentru preocupările de mediu, explică David Venables, directorul european al AHEC: „Acestea sunt foioase inutilizate, care reprezintă mai mult de 40% din totalul foioaselor din pădurile americane. Ideea este să folosim mai mult din ceea ce ne oferă natura. Deprinderea de folosi o selecție restrânsă de tipuri de lemn conduce, în cele din urmă, la stres în aprovizionare. Deci, avem responsabilitatea de a lărgi alegerea.”

 

Benchmark Furniture este un partener de producție obișnuit pentru AHEC, iar anul trecut a creat zece piese pentru proiectul Legacy, care a debutat la Victoria and Albert Museum. Aceasta va fi prima dată când designerii vor crea piese într-un mediu pur digital. „În acest moment este relevant să explorăm noi moduri de a lucra de la distanță și de a crea la distanță”, recunoaște fondatorul Sean Sutcliffe.

 

 

Pregătită pentru toamna anului 2020, expoziția Conectat de la Design Museum va prezenta piesele finisate, alături de informații despre impactul proiectului asupra mediului, măsurat cu instrumentul de evaluare a ciclului de viață al AHEC. Organizatorii înregistrează, de asemenea, cele nouă călătorii de design pe site-ul proiectului și pe rețelele de socializare prin intermediul #connectedbydesign, cu scopul de a le imortaliza într-un film documentar.

 

Sursa: wallpaper.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT