Home / Design  / 89 de concurenți la Concursul de Design de Mobilier

89 de concurenți la Concursul de Design de Mobilier

68 de studenți, 2 elevi și 19 absolvenți s-au înscris la ediția din acest an a Concursului Național de Design de Mobilier. 76 participă individual, iar 13 sunt organizați în echipe. Cei mai mulți concurenți sunt din București, respectiv 49 de persoane sau echipe, urmează Iașiul cu 18 participanți, de la Oradea și Brașov s-au înscris câte 5 concurenți, de la Arad 4, iar de la Timișoara 3.

Concursul Național de Design de Mobilier – CNDM se desfășoară în două etape, în perioada 1 martie – 25 septembrie 2022

 

Prima etapă este cea de CREAȚIE. Concurenții trebuie să realizeze și să trimită proiectele pieselor de mobilier pe care le propun, până la data de 20 mai 2022.

 

CREAȚIE 

  • Premiul I – 2.000 lei
  • Premiul II – 1.500 lei
  • Premiul III – 1.000 lei
  • Premiul special acordat de OAR București – 1.500 lei
  • Mențiuni x 3 – 500 lei

 

Termenul limită pentru prezentarea proiectului este 20 mai 2022.

 

Fotografie din arhiva

 

Proiectele depuse și jurizate în prima etapă vor putea fi produse și prezentate Comisiei de Jurizare, dar și publicului, în cea de-a doua etapă a concursului, cea denumită PROTOTIP.

 

PROTOTIP

  • Premiul I – 4.000 lei
  • Premiul II – 3.000 lei
  • Premiul III – 2.000 lei
  • Mențiuni x 3 – 1.000 lei

 

Termenul limită pentru prezentarea prototipului este 21 septembrie 2022.

 

Ultima ediție a Concursului Național de Design de Mobilier – CNDM a avut loc în primăvara anului 2020, când au fost acordate și premiile etapei CREAȚIE. Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, cea de-a doua etapă – PROTOTIP – nu a mai putut fi realizată. Din aceleași motive, organizatorii concursului au decis și anularea ediției din 2021.

 

„Alături de concurenții ediției din acest an, pentru cea de-a doua etapă a concursului, îi invităm și pe participanții etapei CREAȚIE din anul 2020 să realizeze prototipurile proiectelor și să se înscrie în competiție. Produsele vor fi analizate și notate de Comisia de Jurizare a CNDM chiar în timpul BIFE – SIM, deci vor beneficia atât de o evaluare corectă din partea profesioniștilor, cât și de vizibilitate în rândul publicului participant la expoziție”, spune Aurica Sereny, președinte APMR.

 

Creațiile vor fi expuse într-un stand special amenajat la Târgul Internațional de Mobilă, Echipamente și Accesorii BIFE-SIM, care se va desfășura la ROMEXPO, în perioada 22– 25 septembrie 2022.

 

Organizatorul Concursului Național de Design de Mobilier este Asociația Producătorilor de Mobilă din România – APMR, în parteneriat cu ROMEXPO, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București – Facultatea de Arhitectură de Interior,  Universitatea „Transilvania” Brașov – Facultatea de Design de Mobilier și Ingineria Lemnului și Ordinul Arhitecților din România (OAR) – Filiala București.

 

Fotografie din arhiva

 

Sponsori principali

EGGER ROMÂNIA

LEMET

CASA RUSU

 

Sponsori financiari

ARDUDANA, EAST EUROPEAN TRADE, FAMOS, FELDER GRUPPE ECHIPAMENTE, HS BACO PANELS,  LEITZ ROMANIA, LEMN PROD EX COM, NORD ARIN PROD COM, ORDINUL ARHITECTILOR  din ROMÂNIA – filiala București, RONEX PRODUCTIE, SIGSTRAT, TEHNOHOLZ GROUP

 

Partener media

Revista MOBILA

 

Mulțumim, susținătorilor acestui eveniment. Îi invităm și pe alți membri ai Asociației Producătorilor de Mobilă din România să se alăture eforturilor noastre de promovare și implicare a tinerilor arhitecți și designeri în crearea de produse noi, care să ne diferențieze pe piețele din țară și din străinătate.

 

 

Articole despre Concursul Național de Design de Mobilier

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT