Home / Design  / 8 moduri ingenioase de a decora în culorile PANTONE 2021

8 moduri ingenioase de a decora în culorile PANTONE 2021

Ultimate Gray și Illuminating fac o combinație frumoasă de culori pentru camere de zi, bucătării, exterioare și multe altele. Iată cum poți include aceste culori trendy în locuința ta.

 

PANTONE tocmai a anunțat două nuanțe pentru anul 2021: Ultimate Gray și Illuminating. Juxtapunerea unei culori neutre cu galben însorit este menită să reprezinte puterea și pozitivitatea, oferind un mesaj de speranță la sfârșitul unui an lung și dificil. Pentru că cele două culori se echilibrează reciproc și se îmbină frumos, vă puteți aștepta să le vedeți în această combinație răsărind peste tot, pe parcursul anului viitor, în moda vestimentară, în cosmetică sau în designul de interior. Pentru a folosi acest duo în propria casă, încercați una dintre aceste idei de decorare atât în interior, cât și în afară.

 

Adăugați culoare prin mici îmbunătăţiri

 

Tendințele de culoare vin și pleacă, astfel încât unul dintre cele mai bune moduri de a le încorpora este prin accesoriile pe care le puteți schimba cu ușurință și destul de ieftin. Perne, covoare, pături, obiecte de artă și alte accesorii în aceste nuanțe ne oferă o modalitate simplă de a ne bucura de culorile PANTONE ale anului fără a schimba mobilierul și fără a zugrăvi pereții. Începeți cu câteva mici îmbunătăţiri colorate și vedeți cum se integrează aceste nuanțe în spațiul dumneavoastră. Dacă încă vă plac după un timp mai îndelungat, puteți lua în considerare doze mai substanțiale de gri sau galben.

 

 

Utilizați gri și galben în bucătărie

 

Ultimate Gray este un neutru atemporal care se potrivește foarte bine pentru dulapurile de bucătărie. Culoarea versatilă se asociază cu ușurință cu o varietate de alte nuanțe, astfel încât este ușor să modificați dacă gusturile vi se schimbă în timp. Pentru a încorpora Illuminating  în schema de culori din bucătărie, folosiți-o la scaune sau taburete într-o nuanță însorită sau întindeți o traversă ori un covoraş cu imprimeu galben strălucitor.

 

 

Straturi de țesături confortabile

 

Alegeți textile în tonuri de gri și galben pentru a adăuga un strat suplimentar de confort camerelor. Tonurile calde oferă un aer primitor, deosebit de confortabil în dormitoare și spațiile de locuit. Aranjează o cuvertură de pat matlasată pe capătul patului, niște perne de pluș pe canapea sau acoperă ferestrele cu perdele gri cu galben. Aceste nuanțe versatile funcționează bine cu cele mai neutre scheme de culori, precum și cu nuanțe de albastru și verde.

 

 

Încercați gri și galben în baie

 

Utilizați culorile PANTONE ale anului pentru a vă înnoi baia, dându-i un aspect modern. Ultimate Gray arată superb ca nuanţă pentru zugrăvirea băii, drept culoare pentru faianţa de deasupra chiuvetei sau pentru gresie. Adăugați pete de galben prin intermediul covoraşelor de baie, prosoapelor pentru mâini și accesoriilor de pe blatul în care este încastrată chiuveta. Pentru un plus de contrast, optați pentru o vopsea gri într-o nuanţă mai închisă pentru a scoate în evidenţă mai puternic obiectele şi accesoriile galbene.

 

 

Vopsiti ușa de la intrare în galben

 

Transformați-vă casa într-un spațiu primitor vizibil chiar din stradă, pictând ușa din față într-un galben luminos și vesel. Culoarea iese foarte bine în evidență dacă pereții casei sunt zugrăviți în gri. Conturați ușa cu o bordură albă pentru a sublinia contrastul.

 

 

Decorați-vă dormitorul

 

Gri este o culoare în mod inerent liniștitoare, care aduce un plus relaxant în dormitoare. Aplicați această culoare deschisă neutră pe suprafețe mari, cum ar fi pereții sau așternuturile, pentru a crea un fundal calm. Apoi, adăugați un covor cu modele galbene sau o pătură muștar ca strop energic de culoare pentru a vă ajuta să vă mobilizaţi dimineața. Obiecte de decoraţiuni metalice sau o oglindă oferă o variație de gri care adaugă strălucire și o nouă dimensiune schemei de culori din dormitor.

 

 

Îmbrăcați-vă spațiul exterior

 

Duceți culorile PANTONE 2021 afară, în grădină, pe verandă sau pe o terasă primitoare. Creați o bază neutră cu mobilier pentru exterior de culoare gri, apoi combinaţi-l cu perne decorative galbene și cu alte accesorii de culori deschise, luminoase. De exemplu, cu nişte taburete de grădină galbene strălucitoare care pot sluji fie ca măsuţe pentru cafea sau noptiere, fie ca variante suplimentare de ședere. Puneți şi un covor gri de exterior sub picioare pentru a face aranjamentul și mai primitor.

 

 

Accesorii pe galben

 

Folosiți accesorii galbene pentru a adăuga personalitate unei bucătării neutre. Începeți prin a avea o bază de gri: pe dulapuri, pereți, blaturi sau faianță, apoi introduceți galbenul în cantități mai mici. Aceste accesorii colorate pot fi fie niște vase galbene așezate pe rafturi, fie un castron de lămâi pe blat sau un dram de galben prezent în modelul materialului textil de pe storurile din bucătărie.

 

 

Sursa: bhg.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT