Home / Evenimente  / 70 de ani de învățământ superior în Brașov

70 de ani de învățământ superior în Brașov

Universitatea Transilvania din Brașov a sărbătorit vineri, 26 octombrie 2018, 70 de ani de existență, într-un cadru festiv, alături de peste 400 de invitați de marcă din țară și din peste 30 de țări de pe toate continentele.

 

La evenimentul care a avut loc la Aula Universității au participat Ligia Deca – consilier de stat în Administrația Prezidențială, prof. dr. ing. Gigel Paraschiv – ministru secretar de stat în Ministerul Educației Naționale, prof. dr. ing. Sorin Câmpeanu președintele CNR, reprezentanți ai administrației publice locale și județene, membrii Consiliului Național al Rectorilor, foști miniștri ai educației. Au fost prezenți rectori ai marilor universități din întreaga Europă, reprezentanți de seamă ai mediului academic din Statele Unite, Israel, America de Sud, o delegație din China, formată din 59 de rectori și oficialități chineze, dar și o delegației din Turkmenistan formată din cinci rectori, secretarul de stat în educație și Ambasadorul Statului Turkmenistan în România.

 

Mesajul Excelenței Sale dl Klaus Werner Iohannis, Președintele României: „Sunt convins ca Universitatea Transilvania este pe deplin pregătită pentru a face față provocărilor viitorului. La mulți ani întregii comunități academice a Universității Transilvania din Brașov!”

 

În cadrul evenimentului aniversar, rectorul Universității Transilvania din Brașov a înmânat diploma și placheta aniversară ca o recunoaștere pentru întreaga activitate foștilor rectori pe care universitatea i-a avut de-a lungul celor 70 de ani: prof. dr. Eugen Chiș, prof. dr. ing. Filofteia Negruțiu și prof. dr. ing. Ioan Vișa.

 

Prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan, rectorul universității Transilvania: „În acest an, în care Universitatea sărbătorește șapte decenii de la înființare, iar România Centenarul Marii Uniri, îi omagiem pe toți aceia care, prin pasiune, efort constant și sacrificii, au contribuit la creșterea, la dezvoltarea și la afirmarea Almei Mater brașovene. Prin profesionalism, modernitate și dinamism, cei care alcătuiesc astăzi comunitatea academică brașoveană continuă drumul început acum șaptezeci de ani și consolidează prestigiul național și internațional al Universității. Vivat, Crescat, Floreat Universitatea Transilvania din Brașov!”

 

 

Întâlniri bilaterale

 

La data de 26 octombrie 2018, la Universitatea Transilvania din Brașov s-a desfășurat Forumul rectorilor România-China – o întâlnire între rectorii universităților din România și cei ai universităților din China, unde s-a discutat despre relațiile de parteneriat dintre cele două țări, dar și despre posibilitățile de cooperare pe viitor.

 

Imediat după momentul festiv, în aula universității, într-un cadru oficial, reprezentanți ai Universității brașovene și ai altor trei universități din țară, împreună cu reprezentanți ai statului Turkmenistan au semnat un acord de colaborare.

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT