Home / Design  / 7 tendințe de mobilier pe care le așteptăm cu nerăbdare în 2023

7 tendințe de mobilier pe care le așteptăm cu nerăbdare în 2023

Pentru a avea o idee despre ce urmează să se întâmple în lumea designului, să ascultăm profesioniștii! Trei mari designeri de interior ne împărtășesc ce tendințe de mobilier vor fi în prim plan în noul an.

 

Sustenabilitatea

Consumatorii și designerii vor continua să devină „verzi” în 2023, spune Karen Rohr de la Mackenzie Collier Interiors. „Una dintre cele mai mari tendințe pe care le vedem este o mișcare către materiale durabile, ecologice”, spune ea. „Finisajele din lemn natural devin din ce în ce mai populare, deoarece consumatorii caută produse care vor avea un impact minim asupra mediului”. De asemenea, se va pune accent pe un „design mai simplu și mai rafinat”, spune Rohr. „Liniile curate și culorile decolorate devin din ce în ce mai populare, pe măsură ce oamenii caută modalități de a crea un sentiment de calm în casele lor.”

 

 

Așază-te liniștit!

Aleem Kassam de la Kalu Interiors spune că mobilierul confortabil va continua să fie de o importanță majoră în 2023. „Pentru că ne dorim să petrecem cât mai mult timp în casele noastre, confortul capătă un rol important atunci când vine vorba de selectarea mobilei pe care stai pentru orice cameră sau spațiu”, notează el. „Clienții noștri caută ceva în care să se cufunde de dimineața până seara, toate având un stil șic, bineînțeles. Nu vedem ca această tendință să dispară anul viitor.” Rohr este de acord cu dorința de confort: „După ce ne-am schimbat stilul de viață și am lucrat de acasă sau am avut un program hibrid flexibil, confortul va fi esențial în designul interior”, spune ea. „Căutarea unor piese confortabile și elegante, cu accent pe funcționalitate, va rămâne în tendințe în noul an.”

 

 

Piese curbate

Într-o notă oarecum înrudită, mobilierul curbat va continua să strălucească în 2023. „Amestecarea pieselor cu linii curate cu siluete curbate creează tensiune și dramatism”, explică Jess Weeth de la Weeth Home.

 

 

 

Piese vintage

Dacă îți place să colecționezi piese second-hand, ai noroc! După cum spune Rohr, „Mobilierul de inspirație vintage revine. Odată cu popularitatea recentă a designului modern de la mijlocul secolului, nu este surprinzător faptul că piesele de inspirație retro vor reveni în stil.” Piețele de vechituri, magazinele locale de antichități și site-urile web, inclusiv Craigslist și Facebook Marketplace, sunt surse excelente pentru a procura piese de epocă frumoase, la prețuri bune.

 

 

Piese la scară mare

Casele nu par să devină mai mici, adaugă Aleem, menționând că mobila voluminoasă va continua să fie importantă în 2023, cu accent pe „piesele la scară mai mare care servesc mai multor scopuri și mai multor oameni. Ne adunăm în casele noastre și în 2023 și trebuie să ne simțim bine în ele.”

 

 

Stuful ca detaliu

Mobilier de tot felul, dar cu tușe de stuf, va ieși în față anul viitor, potrivit lui Weeth. Acestea pot lua forma unei inserții în panouri de perete, a unui model tip coroană cu stuf, a fețelor de sertare și a ușilor de dulap, explică ea.

 

 

Mobilier colorat, cu imprimeuri

Oamenii vor deveni mai îndrăzneți în 2023, notează Rohr. „Tot mai mulți oameni doresc piese în afara standardelor”, comentează ea. „Mulți clienți nu se tem de culoare și sunt deschiși la a crea interioare de impact. Pentru aceștia, tendințele vor fi experimentarea prin culoare, imprimeuri și piese unice, atrăgătoare, care devin punctul central al unei încăperi.” Așadar, dacă mai demult ai pus ochii pe o piesă vibrantă și extravagantă, 2023 poate fi anul în care să o scoți la vedere pentru totdeauna! Weeth este de acord, menționând că în special imprimeul va fi în vogă. „De la dungi la imprimeuri desenate manual de inspirație vintage, modelul aduce profunzime și interes tapițeriei”, spune ea.

 

 

Sursa: thespruce.com

 

Mai multe articole despre TENDINȚE IN DESIGNUL DE INTERIOR, AICI

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT