Home / Focus  / 50 de ani de RAUKANTEX – gama de canturi pentru mobilă durabilă și confort desăvârșit de la REHAU

50 de ani de RAUKANTEX – gama de canturi pentru mobilă durabilă și confort desăvârșit de la REHAU

Mobilă pentru o viață, confort și inovație. Aceste idealuri ghidează aventura REHAU pe piața de mobilier. În urmă cu 50 de ani, REHAU a creat un element care avea să desăvârșească piesele de mobilier, conferindu-le o durată de viața mai îndelungată și un design deosebit. În 1970, REHAU a început producția de canturi în fabrica din Germania și a înregistrat brandul RAUKANTEX. Începând cu Brazilia, în 1976, canturile au ajuns să fie produse în fabricile REHAU din toată lumea, iar colecția s-a extins de la an la an.

 

Canturile REHAU obișnuiesc să fie alese de numeroși tâmplari și designeri de interior din toată lumea pentru a oferi un finisaj ideal pieselor de mobilier. Mobila nu este  completă fără canturi bine alese, iar RAUKANTEX este cea mai bună alegere în materie de canturi, indiferent că este vorba despre masa din bucătărie, comoda din living sau dulapul din baie.

 

 

„Canturile RAUKANTEX reprezintă unul dintre produsele emblematice ale REHAU, punctul de plecare pentru divizia Furniture Solutions. În jumătate de secol de existență am inovat și dezvoltat constant gama noastră de canturi, pentru că am înțeles cât de important este un cant de calitate pentru piesa de mobilier, atât din punct de vedere estetic, cât și în ceea ce privește sporirea duratei de viață a acesteia. Ne bucurăm că putem oferi, prin RAUKANTEX, canturile potrivite pentru orice suprafață, cu diverse funcții și opțiuni de procesare și ne angajăm să răspundem în continuare cu același entuziasm tuturor tendințelor de pe piața de mobilier”, explică Dan Drosu, Head Of Furniture Solutions REHAU Romania.

 

Proprietățile canturilor

 

Chiar dacă la prima vedere acestea trec neobservate, sunt o componentă foarte importantă fără de care mobila nu ar avea o durată de viață îndelungată. Pe lângă faptul că desăvârșesc mobilierul din punct de vedere estetic, prin numeroasele modele și culori pe care REHAU le pune la dispoziția clienților, acestea îndeplinesc un rol funcțional foarte important prin sigilarea plăcii și conferă rezistență la umiditate și UV.

 

 

Încă de la începutul aventurii REHAU pe piața de mobilier (vezi aici toate etapele dezvoltării), prioritatea numărul unu a companiei a fost inovarea. Inginerii REHAU au găsit mereu cele mai potrivite soluții pentru a spori eficiența canturilor în protejarea pieselor de mobilier. La început, producția consta în canturi clasice cu adeziv, însă din 2006 producătorul german a dezvoltat canturile cu zero rosturi.

 

Fie că este vorba de canturile cu primer, canturile preadezivate sau canturile funcționale fără rosturi, RAUKANTEX vine mereu în ajutorul clienților săi, oferindu-le opțiuni vaste.

 

Pentru obținerea rostului de îmbinare zero există trei tehnologii, cu care pot fi prelucrate atât canturile RAUKANTEX plus, cât și cele RAUKANTEX pro. RAUKANTEX pro este cel cu strat funcțional din polimer, rezistent la umiditate și raze UV cu aderență și duritate ce oferă un aspect vizual aparte, iar RAUKANTEX plus este cantul cu strat funcțional TPU, format dintr-un strat funcțional pe bază de polimer, asortat culorilor. Cele trei tehnologii de care aminteam sunt tehnologiile cu laser, Hot-Air și NIR. Avantajul acestora este că permit acoperirea în întregime a tuturor spațiilor dintre cant și bucata de material lemnos, oferind astfel o rezistență sporită, pe timp îndelungat.

 

În prezent, canturile REHAU sunt disponibile în trei variante, RAUKANTEX pure – canturi cu primer, RAUKANTEX plus – cu strat funcțional adeziv și RAUKANTEX pro – cu strat funcțional polimer, cu o varietate de culori și decoruri precum uni, aspect de sticlă, noble matt, luciu oglindă, transparent sau cu aspect metalic. Acestea sunt potrivite pentru toate colecțiile de plăci și laminate de la producătorii de top.

 

„Capacitatea de inovație a REHAU stă la baza succesului RAUKANTEX, alături de parteneriatele excelente pe care le-am creat și pe care le consolidăm constant cu toate părțile implicate în producția de mobilier – de la industria mobilei, producători de decorațiuni, tâmplari și designeri, până la comercianții cu amănuntul”, a declarat Dan Drosu.

 

Toata colecția de canturi poate fi gasită folosind Design Guide, acum cu filtre suplimentare pentru tip sau grupă design – încearcă AICI

 

 

Suprafețe inovative pentru mobilă durabilă și deosebită

 

Pe lângă gama de canturi RAUKANTEX, REHAU ajută clienții care sunt în căutarea mobilierului ce îmbină perfect funcționalitatea, confortul, durabilitatea și designul deosebit, cu gama de suprafețe RAUVISIO – vezi AICI toate soluțiile propuse în materie de suprafețe. Materialele inovatoare RAUVISIO combină funcționalitatea cu longevitatea extremă și posibilitățile infinite de proiectare. Cu RAUVISIO ai posibilitatea de a pune în aplicare toate ideile creative pentru că suprafețele polimerice sunt extrem de versatile și pot fi folosite drept fronturi de mobilier pentru bucătărie, baie, living sau aplicații interioare în birouri, restaurante și magazine.

 

 

Cea mai recentă inovație din gama RAUVISIO este suprafața HPL – Noir, care creează echilibrul perfect între design și funcționalitate. Dintre proprietățile suprafeței trebuie să menționăm faptul că este ușor de curățat și antibacterian, având rezistență ridicată la zgârieturi & micro-zgârieturi, căldură și umiditate. De asemenea, se poate combina foarte ușor cu gama RAUVISIO Brilliant – laminatul acrilic rezistent la radiații UV ce s-a dovedit că are o durată de utilizare în interior de cel puțin 20 de ani.

 

Bineînțeles, canturile RAUKANTEX reprezintă piesa care întregește suprafețele puse la dispoziție de producătorul german, fiind adaptate din punctul de vedere al designului fiecărui model din gama RAUVISIO.

 

Indiferent de piesa de mobilier sau de suprafață, produsele REHAU sunt adaptate perfect pentru a oferi un finisaj complet, menit să satisfacă așteptările tuturor, de la producători, până la clienții finali. Pentru orice suprafață aleasă, RAUKANTEX conferă un plus de durabilitate pentru confort și siguranță în propria locuință.

 

Contact:

www.rehau.com/ro-ro/amenajariinterioare

mobila.ro@rehau.com

 

Mai multe articole despre REHAU, AICI

 

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT