Home / Design  / 5 tendințe în mobilierul contemporan și de lux la ICFF 2019

5 tendințe în mobilierul contemporan și de lux la ICFF 2019

Producători de nivel mondial au arătat lumii cele mai noi tendințe în mobilierul contemporan și de lux, la ICFF NYC. Au fost prezentate proiecte care au abordat întreaga tematică a industriei, de la iluminat, bucătărie și baie până la tapet decorativ, covoare, decorațiuni și mobilier de interior și de exterior. A fost expus un amestec eclectic de materiale care, potrivit expozanților, a fost un spectacol puternic, cu o bună participare și o foarte bună audiență. ICFF s-a încheiat cu o zi „publică” ce a permis conexiunea între expozanți și consumatori. În plus, au avut loc competiții studențești care au prezentat design-ul și inovația în industria de mobilă internațională.

Au fost o mulțime de noutăți la acest show: design axat pe personalizare, configurabilitate și funcționalitate, precum și aerul unui sentiment jucăuș și capricios. Au fost materiale mixte, metalice, cu accent pe tonuri calde de auriu spre alamă, scaune moi cu accent pe catifea.

 

Cinci tendințe care incorporează cele de mai sus s-au evidențiat în standurile expoziției.

 

Îndrăzneț și strălucitor

 

De la cele strălucitoare la tonurile bijuteriilor, culoarea este cu siguranță primul accent important pentru mobilierul de casă din acest an, în special nuanțele adânci de verde și cele de auriu. Culoarea este accesibilă peste tot, de la mobilier tapițat până la covoare, corpuri de iluminat și chiar corpurile de baie și bucătărie.

 

 

Farmecul curbei  

 

Multe colecții de la ICFF din acest an au adus un omagiu stilului modern, cu un design curat, minimalist. S-a pus accentul pe formele organice, iar curbele au fost evidențiate la scaune, dulapuri și chiar la corpurile de iluminat, pentru o fină juxtapunere a echivalențelor liniare în colecții.

 

 

Naturalul

 

Redând culoarea tapițeriei și a accentelor, tonurile de lemn au fost, cu siguranță, mai deschise și mai naturale, concepute pentru a înviora camerele și pentru a crea aspectul de spațiu. De la nuanțele luminoase până la tonurile medii, piesele de mobilă corp precum și cele unice, ce constituie accente de design, au evidențiat atracția naturaleții lemnului fin ce vorbea de la sine. Pe de altă parte, lemnul negru mat a fost, de asemenea, trendy, oferind câte ceva pentru toată lumea.

 

 

Technically Speaking  

 

De la canapeaua în mișcare, care se potrivește cu persoana care stă pe ea, până la aprinderea luminii printr-o simplă atingere și masa culisantă care se conectează pentru a reda muzică, tehnologia continuă să fie un accent tot mai important în designul mobilierului de casă, creând produse care oferă funcționalitate inteligentă pentru utilizator.

 

 

Întoarcerea către trecut

 

Influențele globale reflectate în istorie au fost, de asemenea, în trend la ICFF, cu trimiteri la începuturi, modele care reprezintă o regiune sau utilizarea materialelor din epocă ce induc o nouă viață și se utilizează la ceva mai vechi. Influența practicilor durabile, simultan cu reorientarea/redefinirea materialelor și modelelor mai vechi creează pentru produsele bune povești care vor rezona cu cumpărătorii și utilizatorii.

 

 

Sursa: furniturelightingdecor.com

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT