Home / Industria Mobilei  / 4BRANDS, lider în producția articolelor de confort pentru casă

4BRANDS, lider în producția articolelor de confort pentru casă

Compania 4BRANDS a fost înființată în anul 2011 de un grup de tineri întreprinzători, susținuți de acționarii TAPARO SA. Prima activitate a firmei a fost prelucrarea de spume poliuretanice pentru produsele de confort (paturi, canapele, scaune, fotolii), destinate producătorilor de mobilă. La acest moment, compania dispune de 50 de tipuri de spume poliuretanice (spumă normală, high resilience, nova flex, spumă ignifugată și memory).

 

 

Călin Tuns, general manager 4BRANDS: „Am început cu debitarea spumei poliuretanice. Inițial am produs pentru TAPARO, dar treptat am intrat pe piață și am produs pentru marii tapițeri din Maramureș, apoi am mers și către alte județe, la nivel regional și, ulterior, la nivel național. După 6 luni am diversificat producția și am început să realizăm perne decorative și de dormit, dar și părți componente ale canapelei (șezut, spătar). Tot ca o nevoie a clienților am dezvoltat o secție de croitorie și am început să confecționăm huse.”

 

4BRANDS produce perne de decor, de dormit, simple sau memory, de diferite dimensiuni. Activitatea de confecționare a huselor a început în anul 2013, iar 2 ani mai târziu compania a dezvoltat producția de ambalaje (folie, saci și pungi). Cea mai recentă activitate o reprezintă producția de saltele pentru confort, Cu această linie, 4BRANDS se adresează atât consumatorului final, cât și instituțiilor, având deja colaborări în acest sens cu grădinițe și spitale.

 

 

Călin Tuns, general manager 4BRANDS: „Am ajuns astăzi să avem o gamă largă de saltele, cu diferite tipuri de miez, de huse, astfel încât ne putem adresa tuturor cerințelor clienților, chiar și celor cu recomandări medicale. Producem și saltele ortopedice, în conformitate cu indicațiile medicilor.”

 

Filozofia 4BRANDS vizează creșterea confortului și calității vieții

 

Toate produsele realizate de 4BRANDS, respectiv saltelele, pernele din microfibră, pernele cu spumă memory, pernele de decor sau de șezut ori produsele pentru copii, dețin certificate de calitate în conformitate cu standardele europene.

 

 

De 9 ani, în 4BRANDS se lucrează non-stop, în 3 schimburi

 

Compania asigură de lucru pentru circa 400 de oameni, mai mult de jumătate angajați direct în fabrică, iar ceilalți fiind colaboratori din Baia Mare. Livrează zilnic 12-14 camioane de marfă, adică în jur de 2.500-3.000 de camioane pe an.

 

 

Călin Tuns, general manager 4BRANDS: „Am crescut gradual, în funcție de cerințele pieței, dar am preferat să creștem sănătos. Am urmărit să ne dezvoltăm, să ne capitalizăm, ca să avem o siguranță în desfășurarea activității. În momentul de față, comenzile noastre tradiționale, adică pe poliuretan, saltele, perne, folie, huse pentru canapele, au revenit în proporție de 85-90 %, un procent foarte bun. Partea lipsă o completăm cu producția de echipamente de protecție. La finalul anului trecut, fiecare companie serioasă își propunea 10-15% creștere, dar majoritatea companiilor s-ar bucura astăzi dacă ar avea aceeași cifră de afaceri ca și anul trecut. Din păcate, majoritatea firmelor sunt, probabil, cu 20-30% sub bugetările de la finele anului 2019. Din fericire, eu pot să spun că noi o să ne menținem cam la același nivel ca anul trecut, ceea ce, având în vedere circumstanțele, este o performanță pentru noi. Ca și planuri de viitor, ne propunem să consolidăm firma pe toate direcțiile.”

 

 

4BRANDS își pregătește acum propria platformă de vânzări online

 

Călin Tuns, general manager 4BRANDS: „Am observat în ultimul timp că și românii pun preț pe tihnă, pe liniște, pe pacea pe care o obții după un somn foarte bun. Nu e mulțumire mai mare decât să te sune un client să-ți spună <am dormit ca și atunci când eram copil, acasă la mama>. E cea mai frumoasă reclamă pe care ți-o poate face cineva. Și atunci am decis să ne facem o platformă online, deoarece avem produse foarte bune, la prețuri competitive. În fabrică avem și posibilitate de a presa și de a rolui saltelele, practic putem să le livrăm oriunde în lume, în această modalitate. Avem o înțelegere cu curierii și am obținut un preț promoțional pentru saltea, pe care îl suportăm noi. O saltea produsă de noi ajunge la clientul final cu 30-40% mai ieftină decât în magazine. E o diferență considerabilă, pe care o oamenii o apreciază. Și mai important este că producem saltele foarte bune. Putem să scriem mândri că sunt făcute în România. Avem satisfacția asta că aici, în Maramureș, în România, facem produse de calitate care sunt apreciate de oameni.”

 

„Avem o companie care nu a întârziat niciodată salariile oamenilor sau taxele către stat. Ținem mult la conduita profesională și la conduita firmei. Dacă ne-am disciplina toți în piață, altfel ar arăta lucrurile și la noi. Dacă mulți oameni din domeniul privat ar înceta să se mai plângă și să aștepte ajutorul statului, lucrurile s-ar mișca și ar funcționa puțin mai bine.”

 

 

Produsele pot fi văzute momentan pe 4brands.ro, dar și în showroom-ul din Baia Mare.

 

 

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT