Home / Design  / 3 colecții noi de mobilier vor fi prezentate de CAREL WOODWORKS la Stockholm Furniture Fair

3 colecții noi de mobilier vor fi prezentate de CAREL WOODWORKS la Stockholm Furniture Fair

Compania românească CAREL WOODWORKS vrea să cucerească publicul la Stockholm Furniture Fair, expoziție care începe mâine în capitala Suediei. În acest sens, în colaborare cu studiouri de design din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și Germania, au fost realizate 3 colecții noi de mobilier care vor fi prezentate, în premieră, la expoziția de mobilă reprezentativă pentru țările nordice.

 

„Colecțiile sunt STEEKLA, HERON și PHAT. Toate au în centru stejarul. Designerii au explorat acest material și tradițiile românești și le-au îmbinat cu un design modern care păstrează însă liniile naturale și geometria obișnuită marca Carel Woodworks”, explică Vlad Deac, directorul de marketing al companiei.

 

STEEKLA by Hill Studio & Carel Woodworks

„Gama a început cu o trecere în revistă a lucrărilor tradiționale din lemn și meșteșugurilor românești și despre cum să evidențiezi, dar să modernizezi cel mai bine această temă. Am vrut să creăm produse care să poată varia între un mediu de viață și un mediu de lucru, prezentând în același timp măiestria și tradiția. Scopul final a fost acela de a crea produse moderne, dar subtile și raționale”, declară designerii de la Hill Studio.

 

 

HERON by Lukas Heintschel & Carel Woodworks

„Colecția combină eleganța atemporală cu o formă calmă, iconică. Toate piesele colecției sunt realizate din stejar masiv. Acest material cu aspect greu este în contrast cu un limbaj de design fluid, aproape organic, care subliniază naturalețea materialului și conferă pieselor un aspect ușor, sublim. Mai mult, lemnul folosit pentru piese este tăiat într-un mod durabil și responsabil”, susține designerul colecției.

 

 

PHAT, by Studio PHAT & Carel Woodworks

„Parteneriatul nostru cu Carel a însemnat o privire atentă asupra unei culturi pe care nu o explorasem anterior. Bogatul patrimoniu decorativ al României, îmbinat cu o intensitate brutalistă văzută în arhitectura din toată țara, ne-au ghidat în încercarea noastră de a armoniza forme dure cu detalii subtile, înfățișări blânde cu structuri îndrăznețe. Cu masa Angus ne-am dorit o estetică clară care să prezinte metodele tradiționale de tâmplărie. Îmbinările degetelor creează un model de granulație contrastantă a lemnului pe toată înălțimea fiecărui picior, plăcile înclinate ascuțite permițând spațiu pentru ca umbra să devină un detaliu suplimentar”, afirmă designerii de la PHAT Studio.

 

 

Elena Biroc, directorul general al CAREL WOODWORKS: „Noile colecții, realizate cu participarea unor designeri de naționalități diferite, dovedesc că talentul și priceperea nu au frontiere. Aceste colecții sunt un exemplu de cum ar trebui sa fie. Putem reuși doar împreună, solidari, colaborând între noi și iubind natura. Lemnul este sustenabil, durabil, reciclabil, prietenos cu noi și cu mediul, antibacterian, antimicrobian, un element viu lângă lucrurile inerte ce ne înconjoară.”

 

„Avem emoții dar și încrederea în noi e pe măsura emoțiilor noastre”

 

Participarea CAREL WOODWORKS la Stockholm Furniture Fair face parte din campania de rebranduire a producătorului român de mobilier din Satu Mare.

 

„Vrem să câștigăm locul pe care-l merităm! Industria românească de mobilă nu trebuie să stea pe holul pieței globale de mobilier. Avem dreptul, dar și obligația să ieșim în față cu brandurile noastre”, susține Elena Birtoc.

 

Răsfoiește CATALOGUL cu noile colecții!

 

Detalii despre companie pe carel.ro

Produsele consacrate ale companiei sunt disponibile pe carelshop.ro

 

Articole despre CAREL WOODWORKS, AICI

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT