Home / Design  / 20 de mărci de design remarcate la Maison & Objet 2022 – Ediția de Primăvară

20 de mărci de design remarcate la Maison & Objet 2022 – Ediția de Primăvară

Nu este simplu să oprești doi redactori ai rubricii de design aflați în misiune în timp ce zboară printre pavilioanele din centrul expozițional. Dar, având doar câteva zile pentru a parcurge cele șapte săli pline de expozanți ale Maison & Objet, expoziția Parisului în materie de mobilier și accesorii, numărul de descoperiri interesante se corelează cu numărul de pași. Târgul din acest sezon, desfășurat între 24 și 28 martie, după amânarea ediției sale standard din ianuarie, a avut o ofertă și mai mare, datorită extinderii secțiunii de lux Signature Hall (n.trad. Sala Mărcilor celebre). Mai jos, faceți cunoștință cu producătorii remarcabili din fiecare categorie.

 

 

Mobilă

După ce și-a făcut debutul toamna trecută, la Paris Design Week, Popus Editions s-a întors cu paleta sa plină de viață, imprimeurile vesele și siluetele rotunjite – de data aceasta adăugând combinației inițiale un nou material: ratanul. Ultima expoziție a studioului include mobilier de ședere, o masuță de cafea și o consolă învelite în materiale naturale, suprafețele celei din urmă fiind acoperite în piele de un portocaliu potolit. Luând o poziție mai discretă din punct de vedere tonal, Studioul de design Kristina Dam din Copenhaga (acum ajuns și în SUA prin DWR) a lansat colecția Frame, care abordează critic forme sculpturale și modul în care acestea ar interacționa cu lumina și umbra.

În altă parte, noul venit Red Edition a făcut impresie cu canapeaua Stanley, inspirată din anii ’70, o piesă modulară cu șezutul matlasat, acoperit cu catifea, cocoțat pe o bază din oțel inoxidabil și lemn de trandafir. Cei cu un simț estetic mai modernist vor fi dornici să vadă noua serie Trespade de la Testatonda, în care oțelul tubular se pliază în siluete șic de șezlonguri, taburete și măsuțe de cafea sau noptiere. Dar poate cel mai interesant dintre nou-veniți a fost The Invisible Collection, care a adăugat recent pleiadei de designeri pe care îi promovează și pe Uchronia, Studioul Akademos și Pietro Franceschini.

 

Corpuri de iluminat

În secțiunea Magic Circus Editions, fondatoarea și designerul Marie-Lise Féry și-a prezentat cea mai recentă colecție, o interpretare contemporană a felinarelor din hârtie de orez. Formele grațioase rezultate, cu suport bogat din alamă și abajururi de sticlă suflată, sunt proaspete și familiare în același timp. În apropiere, în secțiunea Signature, Forestier, cu sediul la Paris, a prezentat, împreună cu designerul Jette Scheib, cele mai recente colecții: lustrele suspendate și aplicele în stil candelabru ale colecției Carrie cu abajurururi clasice de in, în culori la alegere: gri, curry, măsliniu, nisipiu, crem sau verde-albăstrui, precum și aplicele Parrot (n.trad. Papagal) și Grass (n.trad. Iarbă) cu fibre de cânepă împletite și încolăcite în abajururi care amintesc de coșulețele împletite folosite ca decorațiuni  de perete în Africa.

 

 

Textile

Dacă există o modalitate de a atrage atenția a doi redactori specializați pe design și grăbiți, aceasta va fi cu țesături pigmentate exuberant și bogate în imprimeuri. Marca franceză Lucas du Tertre a înțeles acest lucru și a adus la un loc o încântătoare varietate de lenjerii de pat, fețe de pernă și seturi de masă. Jocul imprimeurilor a continuat la Nayika, studioul din Jaipur, fondat de designerul Meenu Tholia, care păstrează tradițiile regionale de imprimare cu clișee de lemn sau rocă, broderie aplicată, și broderie kantha. Între timp, veteranul târgului, Libeco, s-a întors cu lenjerie belgiană cu design minimalist. În acest sezon, studioul a prezentat produse textile pentru bucătărie și baie și lenjerie de pat ecru cu dungi în nuanțe mătuite de negru și roz-purpuriu.

 

 

Exterior

Dacă îți arunci o privire pe spătarul aproape oricărui scaun de bistro de pe terasele cafenelelor din Paris este destul de probabil să găsiți un singur nume pe eticheta de alamă: Maison Drucker. La 136 de ani, este cel mai vechi atelier de scaune din ratan local. În zilele noastre, firma taie, șlefuiește și curbează ratan pentru a face tăblii de pat, fotolii și chiar scaune pentru copii, însă scaunele împletite clasice pentru bistro, așa cum s-au văzut și la Maison & Objet, sunt mereu o încântare.

 

 

Trecând de la tradiție la a da tonul în modă, artizanatul marocan al firmei  Honoré a dus la crearea unei multitudini de piese cu un aer vesel în acest sezon, inclusiv șezlonguri din fier și scaune de bar cu motive marine: valuri, pești și raze de soare .

 

 

Ce punem pe masă

Producătorul de tacâmuri fine Alain Saint-Joanis fabrică manual tacâmuri în atelierul său din La Monnerie-le-Montel, Franța, încă din 1876. Câteva zeci dintre cele peste 150 de tipuri pe care le realizează producătorul, variind de la seturi cu mânere artizanale din lemn de măslin și rășină marmorată până la bambus, au fost expuse la târg. Într-un stand din apropiere, din Signature Hall, a debutat și noua gamă de produse din sticlă a arhitectei și designer-ului Felicia Ferrone, realizată de studioul propriu, prezent și la Chicago, și la Milano, Fferrone. În linia designului de autor care a adus celebritatea studioului, colecția Frances aduce în prim plan pahare din sticlă cu o bază rotunjită asemănătoare unui piedestal. Liniile curate rămân în stilul celor de la Broste Copenhaga. La M&O și-au făcut debutul șervetele rotunde din pânză, cu margine aprins colorată, sfeșnicele în nuanțele curcubeului și alte produse impresionante.

 

 

Tușele finale

Așa cum sugerează și numele, Maison & Objet este un adevărat tezaur de… objets (n.trad „objets” are aici sensul de obiecte fine, decorațiuni de lux) – adică acele obiecte decorative care reprezintă tușa finală a oricărui proiect de amenajări de interior. Alte produse care au atras atenția în acest an au fost cele de la Stoned, o marcă de accesorii cu sediul în Amsterdam (gândiți-vă la articole de servit, tăvițe pentru produse de toaletă și machiaj, mânere și multe altele) specializată în travertin și marmură albă, neagră, roz, vișinie și verde. Sol & Luna și Pinetti sunt furnizorii de articole din piele preferați de designerii de interior, în timp ce noii veniți la Maison & Objet – Pent și Kenko – aduc un design atent în sala de gimnastică de acasă. După 26.000 de pași facuți zilnic la spectacolul Maison & Objet din acest an, cei doi redactori ai rubricii de design de la Architectural Design vă cer să-i credeți pe cuvânt: gimnastica de întreținere nu a fost niciodată așa de atractivă.

 

 

Sursa: architecturaldigest.com

 

Articole despre TENDINTE IN DESIGNUL DE INTERIOR, AICI

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT